Week 4 | Vegan Challenge

Week 4 | Vegan Challenge

De laatste week van de Vegan Challenge zit er al weer op en dat betekent ook het laatste artikel over deze challenge. Wat ik wel kan beloven is dat ik dit zeker door blijf zetten en ook écht recepten met jullie blijf delen want oh, zo lekker allemaal!

Zaterdag 22 april

Bruine bonensoep met maïssalsa en verse (diepvries) koriander uit het kookboek Vegalicious, leuk vormgegeven vegetarisch kookboek. Deze soep maak ik regelmatig en valt altijd erg goed in de smaak!

Zondag 23 april

Zondag is restjesdag van de Bruine bonensoep!

Maandag 24 april

Voor mijn verjaardag (op 15 april) had ik het kookboek ‘Minimalist Baker’s Every Day Cooking‘ gekregen. En wauuuw, wat een mooi boek. Er staan zo veel recepten in dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen, haha. Oké, toch maar gedaan en het is geworden:

Een flespompoen met kastanje champignons, quinoa én boerenkool. Zelf had ik dus echt nooit op deze combinatie gekomen… maar heerlijk dat ‘ie was!

Van het boek zal ik binnenkort een review plaatsen, zodra ik meerdere recepten heb nagemaakt.

Dinsdag 25 april

Veggie lasagne met vegan kaas. Ja sorry, op mijn lasagne houd ik gewoon van die gesmolten kazige smaak én als ik dat kan vervangen met een veggie kaas, why not?! Voor mijn vriend had ik de kaas vervangen voor wat edelgistvlokken en achteraf had ik daar ook een beetje spijt van. De geraspte kaas die ik heb gekocht, van VeggieFilata, was niet vies of zo maar smaakte mij te veel naar kokosolie. Hij smolt overigens wel erg goed, maar ik denk dat ik deze stap gewoon ga skippen de volgende keer en ook maar edelgistvlokken op mijn lasagne doe (of veggie parmezaanse kaas van edelgistvlokken, cashewnoten, knoflookpoeder en zout).

De bechamelsaus heb ik gemaakt met olijfolie in plaats van boter, en plantaardige melk met wat nootmuskaat en edelgistvlokken. Yum! Ik schraap dat altijd uit de pan, haha. :’)

Woensdag 26 april

Restjesdag van de lasagne!

Donderdag 27 april

Vegan Shepherd’s Pie van Tim Shieff met zoete aardappel, linzen uit blik, kikkererwten, wortel en bleekselderij. Was echt onwijs lekker én veel!

Vrijdag 28 april

Vegan Kofta Kerrie. Vroeger maakte ik dit recept altijd met gehakt… ik heb dit wel eens geprobeerd met vegan gehakt en vegetarische balletjes van Tivall, maar het lekkerste is hoe ik het nu maak: met rode linzen en bulgur! Verder gaan er dezelfde ingrediënten in als bij het ‘gehaktmengsel’. Echter bij balletjes bleef het niet, want alles viel uit elkaar, haha. Ik heb uiteindelijk alles door elkaar heen geroerd en ik vind het nog lekkerder dan toen ik nog vlees at én ook nog lekkerder dan met het vegan gehakt of vegetarische balletjes. Jaa, dit is een blijvertje! Geen foto helaas voor deze, want het zag er écht uit als kots, haha. Kon er niks mooiers van maken, helaas!

Zaterdag 29 april

Restjesdag van de Vegan Kofta Kerrie.

Zondag 30 april

De vegan pesto pizza van De Groene Meisjes. De bodem maakte ik zelf en bij de pesto had ik een avocado toegevoegd omdat het voor 2 pizza’s anders te weinig is.

Conclusie

Wat is die vegan maand mij goed bevallen en wat heb ik lekker gegeten. Eigenlijk heb ik bijna geen complicaties ervaren, maar de stap was misschien ook wat makkelijker omdat ik al vegetarisch at. Ik moet ook eerlijk zeggen – als ik nu terug ga naar vegetarisch eten merk ik écht wel een verschil. Ik dacht altijd dat ik gezond bezig was, en ja, dat was ik ook zeker wel, maar ik eet nu nog zo veel beter terwijl ik er altijd al mee bezig ben geweest. Goed, ik blijf dus ook vooral zo door leven omdat ik mij hier zeker goed bij voel. Je eet zo gevarieerd en echt, ik heb nog nooit zo lekker en gevarieerd gegeten, haha. Ik kan iedereen echt aanraden om eens een week of een maand dit uit te proberen. En als je niet weet wat je eten moet, kan je altijd mijn eetdagboek van deze maand even langsgaan!

Als je nog documentaires zoekt over dit onderwerp kan ik zeker Food Matters en What The Health aanraden. Cowspiracy en Forks Over Knives scoren ook heel hoog, deze staan op mijn watchlist.

En ook zeker de website NutritionFacts.org!

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow me