Week 3 | Vegan Challenge

Week 3 | Vegan Challenge

Inmiddels zit week 3 er al weer op en is de laatste maand van start gegaan. Wat heb ik deze dagen gegeten, en weet ik al of ik een vegan lifestyle door wil zetten?

Zaterdag 15 april

Burrito’s zijn onwijs lekker en dit maak ik eigenlijk altijd ook op dezelfde manier. Deze keer maakte ik het volgens een recept van Vegan Richa, en wauw, wat smaakte die marinade voor de bonen lekker! En met natuurlijk een shitload aan verse koriander erboven voor de ultieme Burrito smaak.

Als marinade koos ik voor een Tahini-dille saus. Tahini is een sesampasta en wordt vaak gebruikt om hummus te maken. Je hebt een light variant en een donkere variant. Ik had hier geen idee van en kocht de donkere variant – en woah, deze was bitter. De smaak is namelijk sterker van de donkere variant omdat hier nog de schil van de sesamzaadjes overheen zit. Bij de light variant is de schil eraf gehaald. Verder deed ik bij de saus: olijfolie, sap van een citroen, dille en knoflookpoeder. Op de burrito smaakte dit wel erg lekker! Maar volgende keer wordt het toch een light variant voor mij, haha.

Buiten dat gelaten zit in Tahini ofwel sesam een bron van vitaminen en mineralen.

Zondag 16 april

Eigenlijk vieren wij nooit Pasen dus hadden wij het simpel: volkoren penne met knoflook, groene asperges, sap van een citroen én crème fraîche. Maar natuurlijk geen échte crème fraîche maar soja yoghurt van Alpro. De smaak is prima, maar verdwijnt vrij snel. Hier moet ik, vooral bij dit gerecht, nog een beter alternatief voor vinden.

Maandag 17 april

Restjesdag! Wij hadden nog wat over van de Burrito’s en de Volkorenpasta.

Dinsdag 18 april

Couscoussalade met kikkererwten en munt. Damn, wat was deze lekker! En ik heb nog een schaaltje over om mee naar school te nemen *doet vreugdedansje*. Het recept is van Living the Green Life.

Woensdag 19 april

In de middag had ik echt een super lekkere tortilla! Ik heb deze gevuld met pikante hummus, rucola, rode paprika, avocado en verse koriander. Dit wil ik wel vaker voor lunch hoor, haha.

In de avond had ik een simpele salade met zwarte bonen en een avocadodressing met wat twister fries en vegan mayo en curry én ook nog eens een vegan linzenburger van GoodBite. Was prima te doen en lekker simpel. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik wel zoiets had van; je merkt wel écht dat het niet vers is. Huh, best grappig hoe snel je toch aan deze lifestyle kan wennen.

Donderdag 20 april

Linzen + rijst + kaneel + komijn en gekarameliseerde uien met sojayoghurt en verse peterselie. Echt een onwijs simpel recept van Buzzfeed. Ik was niet mindblown, maar het was wel erg lekker! En oh, die gekarameliseerde uien kan ik ook gewoon zo eten hoor, haha. Het recept mag je wel verdubbelen, want voor 2 personen is het prima maar als je er nog een dag van wilt eten echt te weinig.

Vrijdag 21 april

Het eerste recept van Bosh wat ik uitprobeerde. Gevulde zoete aardappels met zwarte bonen. Het ziet er op de video’s al super lekker uit maar in die smaak, mensen die smaak!!! Het verschil is dat hij er een standaardpakket met zwarte bonen erin gooit, waarvan ik het met kruiden en zwarte bonen op smaak breng. Het recept zal binnenkort online komen! Dit gerecht heb ik al een aantal keer eerder gemaakt dus ik was er al mee bekend maar het is écht het proberen waard. Hier begon ook mijn liefde voor zoete aardappels, haha.

Conclusie

Het wordt eigenlijk saai maar ik heb echt totaal geen moeite met deze vegan maand en ben het zeker van plan om verder door te gaan zetten.

Ik moet wel zeggen dat ik véél meer bonen en linzen eet, waarvan ik dacht dat ik dat als vegetariër al aardig deed. Nu eet ik bijna iedere dag wel een vorm van bonen of linzen. Het positieve is ook is dat je veel meer dingen zelf maakt als salsa’s en sauzen, en ook meer groenten, fruit én smoothies. Ik kan er echt van genieten! En echt veel meer tijd en geld kost het ook niet. Je moet ook weten waar je je boodschappen doet en vooral als het aankomt op plantaardige melk dat je het in de aanbieding haalt.

De grap is wel, waarvoor ik normaal altijd zuivel gebruikte door mijn eten (slagroom, mascarpone, crème fraîche, gesmolten kaas) heb ik ook écht goede alternatieven gevonden waardoor ik mij ook écht beter voel. Niet zo zeer dat ik lichamelijk veel verschil merk, misschien wel, ik durf het eigenlijk niet te zeggen omdat ik al een hele tijd vegetarisch at én erbij sport maar het is gewoon iets waar ik mij goed bij voel. Nu heb ik echt het gevoel dat ik goed en gezond bezig ben…

Zelf durf ik niet te zeggen of ik áltijd vegan zal eten – denk hierbij aan restaurantbezoek, in het buitenland enz., dan is vegetarisch tóch een makkelijkere uitkomst. Maar who knows?! We gaan het beleven en ik zal jullie meenemen naar deze zoektocht! Thuis wil ik dit in ieder geval zeker weten door gaan zetten.

Het enige wat ik soms mis is een chocolaatje op zijn tijd, of Lays Ketchup óf Paprika ribbel. En oh, ik was laatst op zoek naar een paneermeel maar overal zit ei in?! En dus ook in beschuit!!! EkoPlaza heeft wel een vegan paneermeel, maar deze heb ik nog niet uitgeprobeerd. Want mensen, kijk even hoe lekker dit recept is. Wie weet komt die volgende week wel in dit lijstje te staan.

Dat was het weer voor deze week! Als jullie recepten hebben uitgeprobeerd laat het mij zeker weten, dat vind ik echt ontzettend leuk. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn om de vraag “Wat zullen wij vandaag weer gaan eten?” te beantwoorden, haha.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow me