Wat ik niet had verwacht toen ik begon met bloggen

Wat ik niet had verwacht toen ik begon met bloggen

Hoi allemaal! Allereerst wil ik jullie als lezers heel erg bedanken. Ik had nooit verwacht toen ik begon dat mijn artikelen überhaupt gelezen zouden worden, daar ben ik jullie zo dankbaar voor! Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen en ik ben blij dat ik deze stap – het beginnen met bloggen – heb genomen omdat het echt al jááááren in mijn hoofd speelde.

Nog even een korte inleiding….

Mijn blog, Shir the Orange, begon ik omdat ik heel lang al een blog wou. Waarom?! Omdat ik het super leuk vindt om mijn passie en kennis met anderen te delen. Dit heb ik altijd al gehad, trouwens. Vroeger had ik altijd een eigen forum (als heel klein meisje, haha) en dat was altijd heel erg actief en gezellig en ik ben eigenlijk altijd aan deze kant blijven hangen maar op een gegeven moment wordt je ouder, krijg je andere (dat valt eigenlijk ook wel weer mee) en meer interesses, en nu blog ik op mijn eigen blog. Dat had ik echt nooit durven dromen!

Vandaag wil ik met jullie mijn lijstje delen met “Wat ik niet had verwacht toen ik begon met bloggen“.

♥ Dat mijn blog überhaupt gelezen word
Dit dus. Als je begint en er al heel veel andere blogs zijn vraag jij je af of je wel interessant genoeg bent. Ik weet het, je blogt voor jezelf maar het is altijd leuk als mensen het goed ontvangen!

♥ De bloggerswereld is eigenlijk veel groter dan ik had gedacht
Wááááh. Ik wist dat er veel bloggers waren maar zóveel? En ook super veel onbekende leuke blogjes die echt de moeite waard zijn. Dankzij mijn eigen blog was ik daar nooit op terecht gekomen en dat vind ik echt ontzettend tof.

♥ Contact met andere bloggers
Nu ben ik nog niet écht in contact gekomen met een andere blogger. Ik vind het allemaal nog maar een beetje spannend (weer dat, ‘Ben ik wel leuk genoeg?‘ en ‘Ik ben toch maar net begonnen…‘) maar voorheen las ik super veel blogs maar liet ik nooit een reactie achter en door middel van reacties leer je andere bloggers ook een beetje kennen en dat vind ik echt super tof.

♥ Mensen maken mijn recepten na
Hoe leuk is dit dan?! De recepten die ik met jullie deel worden ook echt nagemaakt. Ik vind dat zo ontzettend gaaf, en ik krijg ook positieve reacties dat mensen dit hebben klaargemaakt (thumbs up voor mama, hoor, die maakt echt promotie voor mij op haar werk, haha). Ik vind het echt super leuk en hoop dat ik jullie in de toekomst altijd nog kan verblijen met een heerlijk recept!

♥ Benaderd worden
Mijn blog ben ik begonnen omdat ik het leuk vindt. Ik ben ook een paar keer (al, hoe dan?! ik ben net begonnen!) benaderd. Dat vind ik natuurlijk ontzettend leuk en ik voel mij elke keer heel erg vereerd, maar ik ben ook stiekem wel erg trots op mijzelf dat ik dingen heb kunnen afwijzen omdat ik bij mijn eigen waarden & normen wil blijven en ik denk dat dat heel belangrijk is.

♥ Reclame
Wat ik mij eigenlijk altijd wel realiseerde is dat er enorm veel reclame gemaakt wordt in de bloggerswereld, en dit is niet altijd gesponsoord natuurlijk. Ik ben mij er nu bijvoorbeeld heel erg bewust van dat als ik een review schrijf over iets, dat ik eigenlijk heel veel reclame maak. Dat is niet eens zo heel bewust zeg maar, want als jij iets heel goed vind of slecht wil je dat gewoon met andere mensen delen. Iets waar je sneller bij stil staat als je zelf de artikelen gaat schrijven. Best grappig eigenlijk… Maar met vrienden/familie/kennissen wissel je eigenlijk ook dingen uit maar het internet heeft natuurlijk een veel groter bereik.

Ik ben benieuwd of sommige van jullie zich hierin herkennen. Wat hadden jullie nooit verwacht toen je begon met bloggen?

Share:

10 Reacties

 1. 16 mei 2015 / 08:13

  herkenbaar? Ja zeker vooral punt 2! Toen ik begon met bloggen las ik haast nooit andere blogs. Ik wilde gewoon mijn ei kwijt en wist dat een vriendinnetje blogde op haar eigen site! Ik dacht op die manier kan ik lekker creatief bezig zijn en mijn ding doen. Pas toen ik bezig was zag ik hoeveel blogs er zijn! Ik heb al zoveel geleerd! Ik had bijv nog nooit van bloglovin gehoord;-) grappig allemaal! Vind jouw stukjes prettig lezen!

  • 16 mei 2015 / 19:19

   Ja grappig hè! Mensen delen vaak ook hele interessante dingen waardoor je kennis alleen maar breder wordt, echt leuk is dat. Dankjewel!!

 2. 16 mei 2015 / 09:03

  Heel leuk artikel! Ik blog nu 4 maanden en heb zo onwijs veel leuke mensen leren kennen. Deze stap had ik veel eerder moeten nemen. Ik ben dankbaar voor elke volger, reactie en bezoeker!
  Liefs, Iris

 3. 16 mei 2015 / 10:40

  Ik ben net één week aan het bloggen en ik ben nog een echte beginner, maar toch herken ik punt nummer één en twee al. Vorige week dacht ik nog dat niemand mijn blog zou komen lezen en ik had daar ook geen problemen mee, maar gelukkig was dat wel al gelijk het geval. En voordat ik mijn blog had, las ik altijd de wat bekendere blogs en ik had niet verwacht dat er zo ongelovelijk veel blogs bestonden!

 4. 16 mei 2015 / 14:57

  Ik vind bloggen ook zo leuk om te doen, het is gewoon een leuke tijdsbesteding en ik word er vrolijk van 🙂

 5. 16 mei 2015 / 15:38

  Dat laatste over die reclame ben ik me ook steeds meer bewust van. Je maakt eigenlijk reclame voor iedereen zonder er iets voor te vragen. Dat doe je normaal ook, maar nu op veel grotere schaal.

 6. 17 mei 2015 / 12:52

  Mooi geschreven en het is ook een heel leuk wereldje wat soms héél snel gaan gaan. Online gaat alles toch anders dan offline.

 7. 17 mei 2015 / 19:39

  Wat een leuke dingen allemaal zeg! Ik had dat ook allemaal echt niet verwacht toen ik begon met bloggen.

 8. 18 mei 2015 / 22:05

  Ik vind het bloggen ook zo gezellig, mede door de blogmeets en het online contact dat je met anderen hebt.. mijn wereld is er echt heel veel groter door geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me