Recept: Vegan Lo Mein

Lo Mein is een Chinees gerecht met eiernoodles. Alleen in plaats van eiernoodles gebruiken wij spaghetti, en in plaats van vlees gebruiken wij aubergine en natuurlijk nog veel andere groenten. Het is lekker en staat snel op tafel. 🙂 Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder voor het recept voor de Vegan Lo Mein!

Ik ben echt gek op aubergine. Helemaal als het goed is doorbakken. Daarmee vind ik de aubergine ook écht de smaakmaker van deze vegan lo mein.

In de vegan lo mein gaan veel groenten, maar je kan eigenlijk afwisselen met wat je in huis hebt. Broccoli en kastanjechampignons doen het vaak ook goed in een Aziatische saus.

Ingrediënten voor de Vegan Lo Mein

  • spaghetti (¾ pak)
  • 1 aubergine in grove stukken gesneden
  • 2 rode ui in ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • evenveel gember als knoflook, fijngehakt
  • 1 grote tl sambal
  • 2 wortels, grof schuingesneden
  • sugar snaps
  • 2 el sojasaus
  • 4 el ketjap
  • 2 puntpaprika, grof gesneden
  • 125g taugé
  • 1 paksoi, grof gesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in een pan beetgaar
  2. Verwarm water in een hapjespan en bak de aubergine zo’n 10 – 15 minuten mee. Voeg meer water toe indien nodig. Zet apart.
  3. Warm water in dezelfde hapjespan en bak daarin de uiringen toe. Dit bak je zo’n 2 minuten mee.
  4. Tijd om de wortel en sugar snaps toe te voegen. Bak dit zo’n 5 minuten mee.
  5. Voeg nu de saus toe: sojasaus, ketjap en sambal. Goed omroeren, deksel op de pan en zo’n 10 minuten laten koken.
  6. Doe de knoflook en de gember bij de saus.
  7. Wanneer de saus goed is ingetrokken voeg je de puntpaprika, taugé en paksoi toe. Als je de saus wat flauw vindt kun je altijd nog extra saus toevoegen en zout.
  8. En klaar!

Serveren met de spaghetti. Eetsmakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. 28 april 2019 / 20:03

    Dit ziet er echt zooooo ongelofelijk lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *