The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

Squalane, een 100% veilige olie die de olie in de huid doet balanceren en tegelijk gehydrateerd achter laat voor een effen en gezonde huid. Oh, en het werkt ook nog eens anti-aging. Hoe zit dit, hoe kan dit, hoe werkt dit?

Wat is squalane?

Squalane is een natuurlijk bestandsdeel dat wordt aangemaakt door ons lichaam. Dit gaat helaas achteruit als wij ouder worden. Fun fact: het schijnt dat wanneer je werd geboren, het huidoppervlak 12% van deze squalane bevat.

Squalane is een bron van aanvullende vetzuren en atioxidanten. Voor een super uitgebreide overview met skincare science raad ik je aan deze blog te lezen.

Let er wel op dat squalane niet te verwarren is met squalene en dat je een plantaardige versie neemt (dit product werd vroeger namelijk gewonnen uit haaienlever).

Squalane viel mij het eerst op omdat ik op mijn voorhoofd en kin allemaal van die kleine ‘onderhuidse’ bultjes had. Wat is het en hoe kom ik er van af? Ik heb veel gelezen over malassezia folliculitis, closed comedones en dehydrated skin. Deze symptonen leken heel erg op waar ik ook last van had.

Disclaimer: ik ben geen skincare scientist en kan dus niet met volle zekerheid zeggen of dit ook het probleem is waar jij of ik last van heb. Ik weet hoe frustrerend het is om van het kastje naar de muur te worden gestuurd zonder enige oplossing. Herken jij jezelf hierin? Dan kan deze informatie je wellicht verder helpen. Bovendien geloof ik heilig in een onderbouwde en goed onderzochte skincare routine en uiteraard een gezonde voeding- en levensstijl.

Malassezia folliculitis

Malassezia folliculitis (ofwel Pityrosporum Folliculitis) lijkt op een soort onderhuidse acne dat vaak gepaard gaat met jeuk en te veel talg. Probleemzones zijn dan ook vaak de t-zone van het gezicht, schouders, rug en borst. Hier vind je een google search van hoe dat er ongeveer uit ziet.

Het is echter geen acne, want acne wordt veroorzaakt door bacteriën en malessezia folliculitus wordt veroorzaakt door schimmel (vaak ook het ook wel ‘fungal acne‘ genoemd).

Closed comedones

En dan heb je ook nog zoiets als closed comedones met hier weer een google search van hoe dat er ongeveer uit ziet. Je hebt dus blackheads (open comedones), de donkerbruine/zwarte puntjes die vaak op de neus en wangen te vinden zijn maar je hebt ook whiteheads (closed comedones), kleine bultjes in de huid. Ik zeg in de huid want het lijkt er op dat, in tegenstelling tot acne, deze in de huid lijken te zitten in plaats van erop. Whiteheads liggen ook dieper in de poriën waar vaak geen lucht bij de follikel kan komen met als resultaat dat het niet oxideert.

Wat goed werkt tegen closed comedones is het exfoliëren van de huid met een AHA exfoliant. Ik zal deze review nog vervolgen met een aantal andere skincare producten die mijn huid te lijken hebben verbeterd, anders wordt dit zo’n lang artikel.

Dehydrated skin

Wat het ook nog kan zijn, of ook nog van invloed kan zijn is dat je huid gedehydreerd is waarbij je vochtbarrière is aangetast. Hier vind je een reddit artikel van wat een dehydrated skin precies is.

Gebruik

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane bestaat uit 100% squalane.

“Squalane is a saturated and stable hydrocarbon that is found naturally in the skin. It has very high emollience, is an exceptional hydrator and can prevent ongoing loss of hydration that impairs dermal suppleness. Squalane is non-comedogenic and is suitable for use on all skin types. It can also be applied to hair to increase heat protection, add shine and reduce breakage potential.”

Note: This product uses 100% pure plant-derived Squalane that is ECOCERT approved and is a USDA Certified Bio-based Product.

Zelf gebruik ik de Squalane olie in de ochtend én de avond vóór ik mijn moisturizer aanbreng.

The Ordinary

Ik breng 1 druppel aan op mijn voorhoofd, en 1 op beide wangen (3 drops in totaal dus) en smeer dit uit over mijn gehele gezicht en soms ook mijn nek en borst. Je kan de squalane olie ook mengen met je moisturizer.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane is cruelty free en vegan.

[wp-review id=”5935″]

In één verpakking zit 30ml en ik doe gemiddeld 2.5-3 maanden per flesje. The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane is te koop voor € 7,20 bij Douglas (voordeel: gratis verzending!).

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me