The Body Shop Camomile Silky Cleansing Extract

Camomile Silky Cleansing Extract

Iets heeft LUSH Ultrabland van zijn troon gestoten! Ik ben enige tijd fan geweest Ultrabland, een gezichtsreiniger met verzorgende olie. Het laat de huid zacht achter, alleen het probleem is dat het 1) in een pot zit waardoor het soms ook onder je nagels blijft hangen en 2) de olie niet met water is af te wassen. Hierdoor ben je eigenlijk verplicht een washand te gebruiken, en ik gebruik liever gewoon mijn handen. Na lang zoeken op het internet kwam ik uit op The Body Shop Camomile Silky Cleansing Extract. Een reiniger die in een fles zit én met water oplosbaar is.

VERPAKKING

De verpakking komt in een fles met een tuit. Deze kan je open en dicht draaien. Dit werkt prima mits je niet op reis gaat, dan raad ik je echt aan om het even over te gieten in een andere- of reisverpakking. Het product bevat 200ml.

Camomile Silky Cleansing Extract

INGREDIËNTEN

Camomile Silky Cleansing Oil bevat, zoals de naam al zegt, kamille. Kamille heeft als effect de gevoelige huid te verzachten met zijn anti-irriterende eigenschappen.

Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Polysorbate 85 (Surfactant-Emulsifying), Sorbitan Trioleate (Surfactant-Emulsifying), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Octyldodecanol (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance/Essential Oil), Citric Acid (pH Adjuster).

IN GEBRUIK

De olie gebruik ik als eerste stap in mijn avondroutine, vooral als make-up remover, en smeer ik in op een droge huid. Hiervoor gebruik ik 1 á 2 pompjes. Het haalt al mijn make-up er goed af, inclusief oog make-up. Dat vind ik enorm fijn! Ik vind het altijd irritant om nog een oog make-up remover ernaast te gebruiken, haha.

Nadat ik mijn huid goed heb masseert met de olie, spoel ik het af met lauwwarm water. Vervolgens dep ik mijn gezicht droog met een handdoek en gebruik ik een tweede reinigingsproduct. Deze methode heet ‘double cleansing’. Hiervoor gebruik ik een verzorgende reinigingsmelk. De bedoeling van de tweede cleanser is om je gezicht schoon, gebalanceerd, comfortabel en klaar te maken voor al het volgende wat je erop wilt smeren. Zelf vind ik deze methode enorm fijn omdat mijn gezicht zóooo comfortabel en gewoon squeeky clean aanvoelt na deze reinigingsmethode.

Camomile Silky Cleansing Extract

CONCLUSIE

Waarom heb ik dit product nooit eerder aangeschaft?! Het haalt mijn make-up er perfect vanaf en het is zo gemakkelijk omdat het met water afspoelbaar is. Yes, I LOVE it! Het enige minpunt wat ik mij kan bedenken is de verpakking. Wanneer je op reis gaat kan deze gaan lekken, dus overgieten in een andere verpakking is een must. Alleen aan de dop draaien werkt helaas niet.

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Extract is voor €15,- te koop bij The Body Shop voor 200ml.

Het voordeel van The Body Shop is, is dat zij vaak aanbiedingen hebben en wanneer je een eigen account hebt spaar je vrij snel punten op die je kunt omwisselen voor korting. Houd dat vooral in de gaten want dat scheelt vaak een hoop geld!

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  Bloglovin |  Instagram | Facebook | YouTube

Share:

3 Reacties

 1. 19 januari 2017 / 14:14

  Als het gaat lekken is het inderdaad wel een vettig drama! wel handig dat het je make-up zo makkelijk eraf haalt!

 2. 20 januari 2017 / 11:03

  Deze gebruik ik ook altijd. Ik heb hierdoor wel een keer een enorme olievlek gecreerd in iemands bed wat echt enorm veel tijd kostte om het eruit te krijgen. Maar, de kwaliteit van het product is wel geweldig. Gelukkig is er ook de solid versie voor on the go. Die is net zo fijn maar lekt niet!

  • Shiralee
   Auteur
   20 januari 2017 / 11:06

   Ahhhh wat erg! En wat een fijne tip, thanks! Die verpakking is echt waardeloos wat dat betreft namelijk… 😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me