The Body Shop Aloe Calming Toner

The Body Shop Aloe Calming Toner

Beautyland wordt zich steeds meer bewust hoe belangrijk het is om het gezicht te reinigen. Dit is ook mede te danken door de bloggerswereld want namelijk door het lezen van tig blogposts heb ik mijn routine kunnen samenstellen. Wat is nou wel goed voor je huid en wat niet? Stap nummer 3 in mijn avondroutine is de Aloe Calming Toner van The Body Shop. Wat voegt dit nou precies toe aan mijn routine en waarom zou ik specifiek dit product aanschaffen?

Waarom je specifiek dit product zou moeten aanschaffen is eigenlijk een beetje onterecht want je moet natuurlijk zelf weten wat je wel en niet koopt. Wat ik je wel kan vertellen is dat specifiek deze Toner geen agressieve middelen bevat. Als je kijkt naar de ingrediëntenlijst hier beneden zie je dat het maar eigenlijk 6 ingrediënten bevat. Wat?! Maar 6?! En ze zijn ook nog eens mild!
In heel veel toners zitten Alcohol Denat, een ingrediënt dat je beter niet over je gezicht kan smeren omdat dit de huid nogal uitdroogt (ook al zie je dit niet direct met het oog, als de opperhuid niet beschadigt, wie zegt dat de laag daaronder niet kwetsbaar is?)

The Body Shop Aloe Calming Toner Ingrediënten

Ik vertelde dat de Toner stap 3 van mijn routine is. Mijn routine ziet er als volgt uit:
1. Make-up verwijderen
2. Cleanser/Exfoliating fash
3. Toner
4. Serum/Crème

Wat de toner nu precies toevoegt aan mijn routine is dat het ervoor zorgt dat het de achtergebleven zeepresten na het reinigen van mijn gezicht verwijderd. Dit kalmeert en beschermt de huid. Een toner kan er ook voor zorgen dat het antioxidanten of vochtinbrengende stoffen aan de huid toe voegt. Zorg er dus altijd voor dat je een milde toner te pakken hebt die zijn werk ook echt goed kan doen waarvoor die eigenlijk bedoeld is.

Hoe ik de toner gebruik is als volgt: ik maak mijn wattenschijfje eerst wat nat. Waarom ik dit doe is omdat het zuiniger is, als ik mijn hele watje vol maak met de toner ben ik zo door mijn fles heen. Vervolgens doe ik wat van de toner op mijn wattenschijfje. Nu haal ik het wattenschijfje zachtjes langs mijn gezicht en mijn huid voelt frisser en niet trekkerig aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een andere toner heb gebruikt dan deze naast The Body Shop, maar deze bevalt mij tot nu toe meer dan prima!

De Aloe Calming Toner wordt geleverd in een 200ml fles en is voor €10,- verkrijgbaar bij The Body Shop.

Share:

2 Reacties

  1. 27 juli 2015 / 13:48

    Deze lijkt me erg fijn! Ik heb momenteel de vitamine E toner van TBS!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me