The Body Shop Aloe Calming Cream Cleanser

Aloe Calming Cream Cleanser

Na het verwijderen van je make-up is het belangrijk dat je daarna ook de huid reinigt. Dit doe ik nu al enige tijd met de Aloe Calming Cream Cleanser van The Body Shop. Vandaag mijn review!

WAAROM EEN CREAM CLEANSER?

In een foam cleanser zitten vaak agressieve producten voor het gezicht die de pH-waarde van je huid aan kunnen aantasten.* In eerste instantie heb je hier geen weet van, maar het kan wel een oorzaak zijn waarom er maar geen verbetering zit bij het verzorgen van een droge huid, of misschien wel acne. Cream cleansers worden met name ook aangeraden voor mensen met een droge en/of gevoelige huid. Het is daarom van belang om altijd voor een milde cleanser te kiezen!

Aloe Calming Cream Cleanser

VERPAKKING

The Body Shop Aloe Calming Cream Cleanser komt in een pastel groene verpakking met doseer dop. Dat werkt handig, maar ik merk wel dat ik soms te veel uit de verpakking knijp.

INGREDIËNTEN EN WERKING

Aqua/Water (Solvent), Pentylene Glycol (Solvent), Butylene Glycol (Humectant), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Sorbitol (Humectant), Glycerin (Humectant), Glyceryl Stearate Citrate (Skin-Conditioning Agent), Propanediol (Viscosity Modifier), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Disodium Phosphate (pH Buffer), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citric Acid (pH Adjuster).

Aloë staat bekend om zijn kalmerende werking en wordt daarom gebruikt in deze cream cleanser. Ook zit er shea butter in, dat verzachtend werkt.

Aloe Calming Cream Cleanser

IN GEBRUIK

Ik gebruik het product altijd na het verwijderen van mijn make-up en alleen in de avond. Dit geeft net die extra ’touch’ en het gevoel dat mijn gezicht ook écht schoon is. Met alleen de olie krijg ik dat effect niet.

Een aantal weken geleden heb ik een skincare video opgenomen waar je precies kunt zien hoe ik het product gebruik en in combinatie met de andere producten die ik in mijn routine gebruik.

Aloe Calming Cream Cleanser

CONCLUSIE

Een onwijs fijn product voor weinig geld dat goed doet voor de huid. Ik ben onwijs tevreden met deze cleanser en ik merk dat een cream cleanser mijn huid ook rustiger houdt dan een foam cleanser, zoals van Philosophy (niet helemaal ‘foam’, maar toch wel agressiever!), dat enige tijd een favoriet van mij is geweest.

The Body Shop Aloe Calming Cream Cleanser (250 ml) is voor €12,- verkrijgbaar bij The Body Shop. Houdt ook vooral de kortingscodes in de gaten die vaak te vinden zijn op de website zelf of wanneer je je aanmeld voor hun mailing list. In de winkel gelden deze kortingen vaak ook.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  Bloglovin |  Instagram | Facebook | YouTube

*Ik ben uiteraard geen expert, so, correct me if I’m wrong!
Naar veel onderzoek merk ik echter wel de verbetering van mijn eigen huid.
Dit zijn vooral ook mijn eigen ervaringen en onderzoek die ik hierna gedaan heb.

Share:

1 Reactie

  1. 20 februari 2017 / 09:14

    Klinkt als een fijn product, en fijn dat het geen parfum of alcohol bevat! Ik weet nog niet zo goed wat ik van cream cleansers moet vinden… Maar The Body Shop is sowieso een fijn merk als het om gezichtsverzorging gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me