Waarom zonbescherming zó belangrijk is

Suncover SPF30

Het begint zomerweer te worden, dus dat betekent: tijd om je in te smeren! Ik kocht de Suncover Suncare met een SPF30 en ik vertel je er kort bij hoe belangrijk het is om je in te smeren en wat ik van deze zonnebrand vindt, en waarom ik bewust heb gekozen voor deze zonnebrand (want de drogist ligt er tennslotte vol mee).

Laat ik allereerst beginnen met hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon, ook wanneer de zon niet schijnt!

De stralingen van de zon kan je onderverdelen in UVA- en UVB stralingen.

UVA stralingen zijn de stralingen die je beschadigen tot diep in de huid. Dit kan resulteren tot het beschadigen van het bindweefsel, dat er weer voor zorgt dat je sneller rimpels krijgt, maar het ergste boven al: huidkanker!

UVB stralingen zijn de stralingen die je op de huid kunt zien, want het zorgt er namelijk voor dat je bruin(er) word en dringt daarom door tot de bovenste lagen van de opperhuid. Wanneer je echter niet goed smeert kan het zijn dat je verbrand, wat ook weer kan resulteren in huidkanker.

Maar wanneer moet je nou precies gaan smeren? En hoeveel? 

Persoonlijk smeer ik wanneer de UV index hoger is dan 3. Om dit te kunnen zien gebruik gebruik ik de Yahoo Weather app (Android) (Apple).
Wanneer de zon echter niet schijnt maar de stralingen wel aanwezig zijn smeer ik alleen mijn gezicht in, en dit smeer ik dan over mijn dagcréme. Ik gebruik geen dagcréme met een SPF omdat (naar mijn mening) het een extra toevoeging is op de dagcréme zelf, en niet zo zeer vanwege de zonnefactor (volg je me nog?!). Daarom denk ik dat je beter een losse zonnebrand kunt kopen.

Wanneer de zon schijnt smeer ik mijn hele lichaam in. Of nou ja, wat blootgesteld wordt aan de zon én ik vermijd in de zon te zitten tijdens de heetste uren van de dag (tussen een uur of 2 tot en met 4). Het is ook belangrijk wanneer je huid blootgesteld word aan de zon, om de twee uur te smeren en als je net hebt gezwommen direct daarna weer in te smeren.

Suncover SPF30 Ingrediënten

Dan komen we aan op de ingrediënten en waarom ik specifiek voor de Suncover heb gekozen en geen random zonnebrand bij de drogist.
Bij vrijwel alle zonnebrand zijn op basis gemaakt van Alcohol Denat. Alcohol Denat is zo’n beetje het slechtste wat je kunt hebben omdat dit de huid heel erg uitdroogt, en in combinatie met de zon lijkt mij dit niet zo’n verstandige keuze!
De reden waarom zonnebrand ook altijd zo lekker ruikt is door de hoeveelheid parfum, dat ook weer doordringt in de huid.
Nu komen we aan bij het ingrediënt Oxybenzone, waar ik Jetske Ultee het verder voor je laat uitleggen!

Jetske Ultee heeft deze zonnebrand ook ontwikkeld op basis van goede ingrediënten die ook echt wat doen voor je huid en tegen de schadelijke stralingen van de zon.

Hetgeen dat in deze zonnebrand is verwerkt:
Zonnefilters:
Uvinul-A-plus (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate)
Zorgt voor de bescherming tegen UVA straling.
Uvinul T150 (Ethylhexyl Triazone)
Zorgt voor de bescherming tegen UVB straling.
Tinosorb S (Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine)

Zorgt voor de bescherming tegen zowel UVA als UVB straling.
Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid)
Zorgt vooral voor de bescherming tegen UVB straling en deels ook tegen UVA straling.

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Glycerin, Vanillin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Triacetin, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Suncover SPF30Suncover SPF30

Er zit dus geen parfum in, oftewel: het ruikt gewoon naar de ingrediënten die ze bij elkaar hebben gemengd. Lekker ruiken is anders, maar zodra je dit hebt uitgesmeerd merk je er niets meer van. Zelf stoor ik mij daar niet zo aan, het is wel een pluspunt voor je huid, dus waarom niet?

De zonnebrand zit in een flacon van 250ml, maar ze hebben ook een variant van 1000ml te koop. Het product druk je gemakkelijk uit de flacon en, zoals je kunt zien op de foto’s hierboven, smeert het product fijn en gemakkelijk uit.

Over het algemeen vind ik zonnebrand altijd lastig om te testen omdat ik geen huidspecialist ben. Je kan met het blote oog niet zien wat het voor een schade heeft toegericht en ik ben ook wel van mening dat je beter wel een zonnebrand kan smeren dan geen zonnebrand. Maar ik moet zeggen deze zonnebrand doet gewoon wat het moet doen en ik ben blij dat er geen schadelijke stoffen aan zijn toegevoegd. Dat is eigenlijk mijn main reason om dit product aan te schaffen.

Na al mijn gepraat over hoe schadelijk de stralingen van de zon zijn moet je niet vergeten dat de zon ook zijn goede kanten heeft. De zon geeft namelijk heel veel Vitamine D af, en wij zijn al zo’n regenachtig landje met weinig zon, dus is het belangrijk dat je zo’n halfuur per dag van de zon nodig hebt. Wanneer je vitaminetekort hebt is de kans ook aanwezig dat je andere vitaminen minder goed tot je neemt. Vergeet dat niet!

De zonnebrand heb ik hier gekocht voor €12,50.

Share:

2 Reacties

  1. 6 juni 2015 / 10:09

    Hij lijkt me erg fijn! Gisteren was het heerlijk weer en heb ik gelijk twee flessen zonnemelk ingeslagen. Die van Kruidvat eigen merk zijn best goedkoop en ze waren ook nog eens in de aanbieding :-).

  2. 6 juni 2015 / 11:08

    Heerlijk veel informatie voor mij, iemand die zich nooit insmeer in Nederland 😉

    I love Jetske ik ga zo klikken en kijken wat ze te zeggen heeft over Oxybenzone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me