Nivea Sensitive Aftershave als primer

Aftershave primer

Het is de meeste van jullie vast niet ontgaan: een aftershave gebruiken als primer. Toen MUA en YouTuber NikkieTutorials dit voor het eerst in een van haar video’s liet zien was ik al erg nieuwsgierig geworden en inmiddels, een paar maanden later, stromen de reviews over het internet. Is dit product worth the hype?

Om maar even met de deur in huis te vallen. JA! Dit is worth the hype. Al moet ik wel erbij zeggen dat ik geen idee heb of deze primer (/aftershave) ook de lijntjes opvult.

De functie van een primer
Een primer heeft eigenlijk twee functies:

 • Het gladmaken van de huid (doordat de primer een laagje op de huid achterlaat);
 • Zorgt ervoor dat je foundation langer blijft zitten.

Je hebt ook primers waar meerdere ‘functies’ aan zijn toegevoegd zoals bijvoorbeeld een kleur corrigerende of het minder zichtbaar maken van de poriën.

niveaaftershave002

Het gladmaken van de huid gebeurt vaak met siliconen. Doordat er siliconen in zitten vullen deze de fijne lijntjes en poriën zodat de huid er egaal uit ziet. Probleem alleen is dat siliconen de poriën kunnen verstoppen dat weer resulteert in puistjes. Tegenwoordig heb je ook primers zonder siliconen hoor, zoals deze van Smashbox.

Aftershave primer

Heel leuk dat gepraat over die siliconen, maar dat zit helemaal niet in de Nivea Aftershave balsem. Hoe kan het dan dat het werkt?

The secret ingredient: Glycerin. Dit wordt gewonnen uit plantaardige olie of dierlijk vet. Heel vaak zie je dit ingrediënt ook hoog op de ingrediëntenlijst van de gezichtscrèmes. Dan komen we weer op het volgende punt: Waarom zou je dan geen gezichtscreme gebruiken als primer? Nou… in een gezichtscrème zitten heel veel overige ingrediënten. To be honest, ik kan dit argument niet goed onderbouwen omdat ik hier niet in gespecialiseerd ben, maar zodra ik de Nivea Aftershave op mijn gezicht smeer is dit op het begin zo onwijs plakkerig dat ik goed begrijp waarom make-up zich hieraan hecht. En dat is wat make-up doet aan glycerin, het hecht.

Als laatste ingredient zie je op de lijst staan: parfum. Meestal hoe lager in de lijst, hoe minder er van in zit maar uiteraard wel aanwezig is. En oh, dit ruik je zodra je de dop er al vanaf haalt, een typische geur die je met mannen verwant. Gedurende de dag ruik ik hier overigens niets van terug (of ik ben er gewoon al aan gewend geraakt, haha).

Aftershave primer

Het product verdeel ik altijd met mijn handen over het gezicht, maar omdat dit zo plakkerig is was ik altijd direct mijn handen hierna. Mijn hand kon ik helaas op de eerste foto niet goed recht voor de camera houden, want het liep al vrij snel mijn hand af. Zo krijg je ook een beetje een idee van hoe vloeibaar het is, haha!

Aftershave primer

Linksonder draag ik foundation, waarbij mijn poriën duidelijk minder zichtbaar zijn en rechtsonder het resultaat na een hele dag make-up gedragen te hebben. Het resultaat?! I love it!!! Het blijft gewoon zo goed als zitten. Normaal gesproken zie ik de roodheden goed terug komen in mijn gezicht, alsof de foundation van mijn gezicht is gegleden maar met deze Aftershave/primer is dat ontzettend verminderd. Wel mag ik mijn gezicht wat vaker afpoederen omdat ik echt ga glimmen gedurende de dag terwijl ik van mijzelf geen vette huid heb wat je overigens ook wel kunt zien op de foto rechtsonder.

Ik moet eerlijk zeggen of ik niet weet of deze primer geschikt is als jij op zoek bent naar een primer die jouw poriën minder zichtbaar maken of de lijntjes opvult. Zoals je op bovenstaande foto’s goed kunt zien is dat ik linksboven niks draag & rechtsboven alleen de Aftershave – geen verschil, right? Ik zal dit niet als minpunt meetellen omdat het product hier niet voor is bedoeld, het is tenslotte een aftershave!

De aftershave is te koop bij de drogist (en zelfs bij verschillende supermarkten) voor €7,49.

Pluspunten
+ Stevige verpakking
+ Make-up blijft langer zitten
+ Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten
– Geen doseerdop
– Gezicht gaat glimmen gedurende de dag

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

8 Reacties

 1. 25 januari 2016 / 09:00

  Leuk dat je dit hebt gestest :D! Heel fijn, de duidelijke uitleg. Nu ben ik geneigd het ook eens gaan te proberen. Gaat het niet trekken als je een droge huid hebt? (Dan heb k misschien wel minder last van glim)

  • 25 januari 2016 / 10:33

   Nee totaal niet zelfs! Het voelt eigenlijk heel zacht en plakkerig tegelijkertijd haha.

 2. 25 januari 2016 / 09:07

  Duidelijke review! Ik durf geen Nivea op mijn gevoelige gezicht te smeren dus ik sla over, maar het is wel een echte hype haha!

 3. 25 januari 2016 / 14:08

  Leuke review. Ik vind dit product echt geweldig. Ik ben helemaal verslaafd eraan. Ondanks het feit dat ik een vette huid heb ga ik er totaal niet van glimmen. Ik heb ooit ergens gelezen dat als je ‘m niet helemaal laat opdrogen dat je dan kunt gaan glimmen, maar ik heb er in ieder geval nooit last van. En voor mij werkt het ook echt. Het is echt een game changer!

 4. 25 januari 2016 / 17:28

  Wat een fijne review en dit is mij dus wel totaal ontgaan. Ik ben bang dat het voor mijn gezicht niet zal werken maar ik een try out is het zeker wel waard.

 5. 25 januari 2016 / 18:35

  Ik moet deze nog eens uitproberen, heb er veel goede reviews over gelezen

 6. 29 januari 2016 / 17:08

  Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ben er wel erg benieuwd naar! Bij jou is het resultaat echt erg mooi!

 7. 29 januari 2016 / 18:10

  Leuk artikel! Ik wil hem ook echt eens gaan testen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me