Secret Invisible Solid Clean Lavender Deodorant

Secret Invisible Solid Clean Lavender Deodorant

Na mijn review van de Lady Speed Stick Fruity Gel, die ik eigenlijk niet helemaal heb opgemaakt, had ik beloofd deze deodorant van Secret te reviewen voor jullie. Secret komt, net als de Lady Speed Stick, uit Amerika en zouden de twee grootste concurrenten van elkaar zijn. Benieuwd welke ik beter vindt?!

Ik kan je in ieder geval al vertellen dat deze variant me veel beter bevalt dan de gel variant van Lady Speed Stick. De deodorant was niet slecht, omdat ik de hele dag door fris rook, maar ik had het gevoel dat ik toch sneller ging zweten omdat het toch een nat laagje is wat je aanbrengt.

Secret Invisible Solid Clean Lavender Deodorant

Het verschil tussen de Lady Speed Stick en de Secret is de hoeveelheid aan actieve ingrediënt want als ik ze met elkaar vergelijk (de pressed versies, dus niet de gel variant!) moet ik eerlijk toegeven dat ik ze beide prima vindt werken.

Ik heb al heel erg snel last van wat nattere oksels, maar ik heb het gevoel dat het bij deze deodorant toch wat langer wegblijft. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar de deodorant van Secret. Als je hier niet zo veel last van hebt als ik, zou ik gewoon de Lady Speed Stick aanschaffen, want waarom meer aluminium onder je armen smeren als je dit eigenlijk niet nodig hebt?

Secret Invisible Solid Clean Lavender Deodorant

Het actieve ingrediënt in deze deodorant is 18% Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly. Bij de Lady Speed Stick is dit percentage 15,4%.

Secret beloofd:

 • De speciale microcapsules van de Secret absorberen nare geurtjes en verspreiden een lekkere geur wanneer dat nodig is, zodat je de gehele dag fris blijft ruiken.
 • Cleand Lavender: urenlang fris met deze perfecte lavendel geur
 • Een anti-transpirant. Vermindert echt het zweten. In plaats van het verbloemen van zweetluchtjes zoals bij een normale spuitdeodorant.
 • Bescherming die je de hele dag droog en fris houdt.
 • Wie wil er nou niet ruiken naar een veld vol geurige lavendel?

Ik geef eerlijk toe, het verminderd zeker het zweten maar weg is het ook niet bij mij. Aan de andere kant: wat wil je eigenlijk? Ik heb ook een depper van Odorex die ervoor zorgt dat je niet gaat zweten, maar wat gebeurd er dan? Het verstopt je poriën, en voor een aantal keer kan dit geen kwaad, maar ik ben van mening dat dit op langer termijn niet goed kan zijn.

Ben je op zoek naar een goed werkende deodorant waarvan je wat minder gaat zweten? Dan vind ik dit zeker een aanrader maar, nogmaals, ik moet erbij zeggen dat dit mij niet de hele dag droog houdt.

Als je hier over het algemeen geen last van hebt dan zou ik eerlijk gezegd gewoon een deodorant bij de drogist halen!

Beide Lady Speed Stick én Secret kun je bestellen op de website van ExclusiveScents (waar ze ook Yankee Candles verkopen).

Share:

6 Reacties

 1. 29 juni 2015 / 08:15

  Fijne vergelijking dit! Ik heb al zoveel over de lady speed stick gehoord en ben er toch wel benieuwd naar. Deze klinkt ook wel erg goed! Mmh haha. Toch eens uitproberen! Liefs

 2. 29 juni 2015 / 08:32

  Leuk dat je deze vergelijking maakt. Beide producten heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

 3. 29 juni 2015 / 09:35

  Leuk artikel! Ik heb zelf ook een speedstick getest en was er wel enthousiast over, maar ik ben niet iemand die gauw met natte oksels loopt.

 4. 29 juni 2015 / 11:00

  Fijne review eerlijk en kritisch. Ik wil toch de andere speedstick graag proberen.

 5. 29 juni 2015 / 18:50

  Ik heb zelf een lady speed stick en vind ‘m super fijn!

 6. 30 juni 2015 / 22:12

  Hier ben ik benieuwd naar! Goed ook dat je zo eerlijk blijft. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me