Recept: Vegan Scrambled Tofu

Scrap the egg and add tofu! En… kala namak zout. Want dat geeft deze vegan scambled tofu namelijk die eismaak waar je naar op zoek bent. Kala namak is mineraalzout uit India met een zwavelachtige smaak dat voor komt in eieren en dus de eismaak geeft in zowel het ei als kala namak zout. Als veganist eet ik natuurlijk geen ei, maar ik kan niet ontkennen dat ik een gebakken ei vroeger op z’n tijd wel lekker vond, daarom is dit dé ideale vervanger voor een gebakken/scrambled egg.

Waar te halen?

Ik koop mijn kala namak zout altijd bij Pit&Pit.

Ingrediënten (voor ongeveer 10 boterhammen)

– 1 blok tofu (500g)
– 1 ui, fijngesnipperd
– 1,5 tl kurkuma
– 1 tl kerriepoeder
– 1 tl gemalen koriander
– 1 tl gemalen komijn
– 1 tl gerookte paprikapoeder
– snufje chilipoeder
– 1 zoete paprika, in stukjes gesneden
– 1 tomaat, in stukjes gesneden
– kala namak naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal het vocht uit de tofu. Dit doe je door middel van een theedoek om de tofu te wikkelen en daarop te ‘pressen’ met een bord en bijvoorbeeld een zware pan of schaal erboven op te plaatsen. Zo’n 15 tot 30 minuten.
  2. Wanneer de tofu klaar is plaats je eerst de ui in de pan met wat water en bak je deze wat glazig.
  3. Als de ui klaar is voeg je de tofu toe en laat je dit verder droogbakken. Zo’n 10 minuten.
  4. Tijd om de kruiden toe te voegen (1 tl kurkuma, 1,5 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gerookte paprikapoeder, snufje chilipoeder). Al roerend bakken voor zo’n 3 tot 5 minuten.
  5. Voeg nu de zoete paprika en tomaat toe en bak even mee.
  6. Wanneer je denkt dat alles klaar is voeg je als laatste de kala namak naar smaak toe. Je kunt er ook voor kiezen om eerst je broodje met hummus te smeren met daarop wat zout, dat doe ik ook wel eens.

Serveren met maïsbrood (of een brood naar keuze), hummus en rucola.

Eetsmakelijk!

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *