Recept: Chili sin carne met muntyoghurt

Hi allemaal! Vandaag een lekker, fris en vegan recept voor jullie. Mét muntyoghurt, rijst en tortillachips. Match made in heaven!

Benodigdheden
voor 4 – 6 personen
Chili sin carne

– 2 ui, fijngesneden
– 3 tenen knoflook, fijngeperst
– 1 madam jeanette, fijngesneden
– 1 aubergine, in blokjes gesneden
– 1 zoete puntpaprika
– 3 blikken tomaat op sap
– 1 klein blikje tomatenpuree (indien nodig)
– 1 tl komijnpoeder
– 2 tl korianderpoeder
– 1 tl tijm
– sap van 1/2 citroen
– 1 blik kidneybonen
– 1 blik maïs
– verse koriander voor garnering

Muntyoghurt
– 250 ml soja yoghurt
– sap van de andere helft van de citroen (die je hebt gebruikt voor de chili sin carne)
– 1 teentje knoflook, fijngeperst
– 2 takjes verse munt, fijngesnipperd
– handje verse peterselie
– peper en zout naar smaak

chilisincarnemunt_rollover1

Bereidingswijze
Chili sin carne
1. Kook de rijst alvast gaar. Hier leg ik stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen!
2. Bak de aubergine (tip: met wat zwarte peper) in water in zo’n 10 – 15 minuten gaar. Zet apart.
3. Bak in dezelfde pan met water de ui glazig.
4. Voeg de tomaat op sap toe en laat het geheel even koken.
5. Wanneer het geheel kookt voeg je de komijn- en korianderpoeder toe samen met tijm en de knoflook en madam jeanette (of andere chilipeper).
6. Voeg de kidneybonen en maïs toe en laat het geheel zo’n 5 – 10 minuten koken.
7. Wanneer de saus te dik is voeg je er een blikje tomatenpuree aan toe.
8. Voeg als laatste de paprika toe en laat het geheel nog zo’n 5 minuten koken.

Muntyoghurt
8. Doe de yoghurt in een kom en meng dit met het citroensap en de knoflook.
9. Munt, peterselie en zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveer het geheel met rijst, citroenschijfjes en tortillachips naar voorkeur!

Eetsmakelijk!
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  1. 20 juni 2016 / 09:54

    Ziet er weer lekker uit! Ik ga het ook is maken xx

  2. 20 juni 2016 / 17:49

    Klinkt wel lekker, ik moet het echt proeven dat muntyoghurt

  3. 21 juni 2016 / 10:17

    Wat goed dat het vegetarisch leven zo goed gaat. De combinatie van muntyoghurt en rijst vind ik heerlijk. Muntyoghurt heb ik nog nooit gemaakt maar tzatziki wel en dit eten wij thuis ook vaak samen met rijst.

  4. 21 juni 2016 / 21:10

    Oh dit lijkt me heerlijk, perfect voor vegetariƫrs ook!

  5. 24 juni 2016 / 13:16

    Hmm…ziet er erg lekker uit! Het is voor mij echt super lang geleden dat ik chili op heb. -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *