PURITO Centella Green Level Recovery Cream

PURITO Centella Green Level Recovery Cream

Sinds ik bezig ben mijn skincare routine om te gooien naar vegan en CF (cruelty-free) ben ik allereerst op zoek gegaan naar een moisturiser. En sinds ik gek ben op kbeauty is het nog best een klus om een juiste match te vinden. Toen kwam ik het merk PURITO tegen, vegan, CF én met 2% niacinamide. Zal de PURITO Centella Green Level Recovery Cream dat mijn HG (Holy Grail) moisturiser worden?

Het merk

Purito (afgeleid van “Purify” en “To” dat van een Chinees karakter afkomstig is “土” dat “Soil” betekent) is een cruelty-free Korean skincare merk dat zich richt op cosmetica dat vrij is van chemicaliën. Back to basics, zoals het merk graag zelf zegt.

Daarnaast heeft het product een EWG keurmerk. Dit betekent dat het merk “above and beyond” gaat om transparant te blijven over een product, de samenstelling en de fabricage hiervan.

Key ingrediënts

Centella asiatica is een ingrediënt wat vaak voorkomt in “cica” producten. Centella asiatica is een kruid dat wordt gebruikt om mee te koken maar ook als traditioneel medicijn in Azië. Het bevat actieve chemicaliën (terpenoids) dat voordelen heeft bij de huid: asiatic acid, madecassic acid, asiaticoside and madecassoside. Deze hebben gelijke eigenschappen: wondheling, anti-aging, anti-pigmentation, anti-irritant en antioxidant.
bron

Niacinamide, ookwel bekend als vitamin B3 is een in water oplosbare vitamine dat werkt met wat al in je huid zit. Niacinamide helpt met het versterken van de huidbarrière maar ook met het uiterlijk: van fijne lijntjes tot donkere spots en roodheid.

Squalane
Squalane helpt vocht vast te houden in de houd en dringt ook diep door. Het geeft een zacht gevoel op de huid, herstelt elasticiteit en een gunstige invloed op de genezing van wondjes en ontstekingen.

Dat klinkt allemaal super positief! Maar hoe is het in gebruik?

Allereerst merkte ik de sterke parfum geur op. Er zit toch geen parfum in, waarom ruikt het dan zo sterk? Het antwoord: essential oils.

Essential oils/essentiële oliën worden gewonnen uit plantenextract dat geur afgeeft. Maar wat goed is voor de neus is niet altijd goed voor je huid. Sommige essentiële oliën staan bekend een positieve werking te hebben op de huid, zoals Tea Tree goed is tegen acne weet bijna iedereen, maar wat er niet bij verteld wordt is dat essentiële oliën je huid in the long run ook kan irriteren en beschadigen.

De essentiële oliën in dit product zijn volgens Paula’s Choice nét degene die je het beste kunt negeren: bergamot olie en lavendel olie.

Eindoordeel

Na langer gebruik vind ik het wel echt een fijne crème in gebruik. Het trekt snel in en mijn huid lijkt wel rustiger dan voorheen.

Laat jij je niet afschrikken van essentiële oliën dan is het zeker het proberen waard. Ze staan wel onderaan de ingrediënten lijst, hoe lager in de lijst, hoe minder hier van in zit.

PURITO Centella Green Level Recovery Cream is cruelty free en vegan.

[wp-review id=”6290″]

PURITO Centella Green Level Recovery Cream is voor € 20,99 te koop bij Little Wonderland.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me