Project Bullet Journal

Bullet Journal

Bullet Journal, afgekort bujo, is een agenda die je zelf in- en aanvult met wat je maar wilt. Nee, echt. Alles is mogelijk: weekplanners, to-do lijstjes, verjaardagen, recepten, noem maar op. Een bujo bestaat namelijk uit allerlei puntjes ofwel bullets zodat je zelf de lijnen kunt bepalen. Het is hip en leuk want je kan er je creativiteit in kwijt én gewoon doen wat je wilt. Vandaag begin ook ik aan het project Bullet Journal, want: wat heb je nodig en waar moet je beginnen?

Het is natuurlijk handig om een Bullet Journal aan te schaffen. Zelf heb ik de bloem variant van BBNC uitgevers, te koop bij onwijs veel boekhandels en creatieve winkeltjes (maar ook bij Bol.com). In de winkel kost hij € 12,50. Via Bruna.nl zag ik dat er in september ook leuke nieuwe designs aan komen met marmer, ananas, mint/goud, en tropical. Ik ga sowieso wachten en één nieuwe halen om daar een vegan receptenboek van te maken.

Daarnaast heb je ook nog de Leuchtturm Bullet Journals, deze kan ik alleen nergens in de winkel vinden. Deze kosten € 21,85. Ik durf niet te zeggen of het papier hier anders is.

Oké, om te beginnen. Allereerst en toch ook het belangrijkst: wees niet bang om fouten te maken. Lekker cliché, maar het is waar. Fouten zal je blijven maken, er zullen dingen in je bujo komen dat je niet leuk gaat vinden maar ook daar kom je weer overheen.

Nu dat probleem getackeld is, of aangepakt gaat worden, is het handig om een aantal fineliners en een geodriehoek/liniaal in huis te hebben. Zelf gebruik ik een set van Steadtler die ik ook voor school nodig heb. Wanneer je echt met kleuren aan de gang wilt gaan is de Brush Pen set van Ecoline ook tof, deze drukt helaas alleen wel een beetje door het papier door. Eigenlijk zo’n beetje alle stiften. Van horen en zeggen heb ik vernomen dat de stiften van Tombow niet doorschijnen, maar daar betaal je wel voor. Daarnaast heb ik ook nog pastel Stabilo’s gekocht. Voor titels en/of zo. Ik kan er altijd meteen zo snel in doordraaien en te veel kopen. Vervolgens ligt het een week later in de kast, haha.

Het hangt er echt vanaf wat je met jouw Bullet Journal wilt gaan doen, eigenlijk.

Bullet Journal

Maar hoe begin je nou in zo’n Bullet Journal? Van tevoren had ik een lijst gemaakt met wat ik sowieso in mijn bujo kwijt wil:

 • Jaarplanner
 • Maand of weekplanner
 • Verjaardagen
 • Wanderlust (landen en steden die ik wil bezoeken)
 • Bucketlist
 • Concerten
 • Vakantiepaklijst
 • Boeken om te lezen
 • Filmagenda
 • Babynamen
 • Zelfbedachte recepten
 • Restaurants die ik nog wil bezoeken + raten
 • Dagjes uit

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, maar het is wel even handig om voor jezelf te weten wat je er ongeveer in wilt hebben om een beetje een begin te creëren.

En vooral een goede: check Pinterest en Instagram! Deze staan vol leuke layout ideeën en kleine tekeningetjes. Zelf ben ik ook niet zo goed met tekenen, of ervaren genoeg ;). Altijd leuk om inspiratie op te doen + beter goed gejat dan slecht gemaakt, right? Het boek is toch voor jezelf en je moet er wel positieve energie uithalen, vind ik.

https://nl.pinterest.com/actsofbravery/bujo-inspo/

https://nl.pinterest.com/actsofbravery/doodles/

Zoek vooral onder “Bullet Journal” en “Doodles” en “Calligraphy” en/of volg een van mijn bovenstaande borden. Zelf volg ik deze Instagram accounts: @cursedjournal en @journalbeanie.

Bullet Journal

Wat ik ook als tip mee kan geven is: teken het eerst met potlood en ga daarna overheen met fineliner tot je meer vertrouwen in jezelf hebt gekregen. En ook nog een leuk trucje is om in Word of een ander programma fonts te kiezen voor een quote, deze uit te printen en over te trekken met de brush pennen tot een verloop.

En… beginnen maar! Begin vooral met de jaarkalender, zo raak je een beetje (of helemaal) into it. Hopelijk kan ik snel mijn progress laten zien en hopelijk duurt dit ook langer dan een week en komt dit receptenboek er ook écht wel, haha.

Veel bujo plezier!
Share:

3 Reacties

 1. 11 juli 2017 / 23:34

  Zo leuk, ik wil dit ook echt nog eens doen!

 2. 12 juli 2017 / 09:33

  Wat gaaf! Ik ben al bezig met handletteren maar een bulletjournal lijkt me echt ideaal voor zo’n chaoot als ik. Misschien toch maar eens even gaan rond neuzen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me