Photodiary #1 | De eerste foto’s met mijn eigen camera!

Photodiary #1 | De eerste foto’s met mijn eigen camera!

Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van mijn eigen Spiegelreflexcamera namelijk de Canon 550D met de standaard kit lens EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 iS II en de ‘Plastic Fantastic’ van 50mm f/1.8  II die twee dagen later bij mij op de deurmat viel (eigenlijk moest ik naar beneden lopen om het pakketje aan te nemen maar hey, het klinkt zo leuk). Gezien ik op het gebied van fotografie eigenlijk weinig tot geen kennis heb maar dit altijd al had willen vergroten lijkt het mij leuk, nu ik beschik over een eigen camera, een photo diary bij te houden. Dit houdt in dat ik om de zoveel tijd foto’s plaats en laat zien om zo mijn vooruitgang te kunnen bekijken betreft de fotografie. Kijk je met me mee?

De eerste dag met mijn camera…

IMG_4462
IMG_4488

Ik besloot direct naar het park te gaan vlakbij huis en eigenlijk zodra ik deze camera in de handen kreeg wou ik er meteen mee spelen terwijl ik weinig kennis betreft het Diafragma en overige termen. Dat zie je er denk ik ook wel een beetje op terug, haha.

Tweede dag in het park!

IMG_4658IMG_4678
IMG_4714IMG_4718

Meer verdiept op de verschillende focuspunten en veel kennis opgedaan betreft het Diafragma en overige termen. In het park waar ik dacht mooie foto’s te kunnen maken is weinig kleur, eigenlijk alleen groen wat ik een beetje eentonig eruit vindt zien op foto’s. Ik merk wel dat je echt een hele andere kijk krijgt op dingen omdat je veel met fotografie bezig bent, alsof je er meer van geniet of zo. Ik vind het in ieder geval super leuk en wil dit heel graag door blijven zetten! Ik ben er in ieder geval nog heel erg mee aan het spelen en merk dat het ook best lastig is omdat je voor ieder ding weer een andere instelling nodig hebt dat ik soms nog wel vergat, oops.

Tot slot de derde dag met mijn camera!

IMG_4889IMG_4914IMG_4961

Ik ging naar de Open dag van de Fotovakschool en nam uiteraard mijn camera mee om wat foto’s te schieten in de prachtige stad Amsterdam. Wat ben ik toch blij dat ik hier mag wonen!

Mocht je nog tips of feedback voor mij hebben dan hoor ik dit uiteraard graag!

Waar maken jullie het liefst foto’s van?

Share:

6 Reacties

 1. 29 april 2015 / 09:58

  Wat tof dat je nu een spiegelreflex hebt, daar ga je echt heel veel plezier van hebben! Ik gebruik die van mij nu alweer zo’n 2 jaar, ik kan echt niet meer zonder <3 X

 2. 29 april 2015 / 13:44

  Ik heb sinds september vorig jaar een DSRL, instapmodel Canon 1200D en recent de plastic fantastic erbij gekocht.
  Ge-wel-dig! Veel meer bokeh effect!
  Ik sleep mijn camera nu overal mee naartoe! Ben dol op fotograferen.
  Ik kan me voorstellen dat Amsterdam een ideale stad is om mooie plaatjes te schieten.

 3. 29 april 2015 / 21:23

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik gebruik meestal de goede camera van mijn vader haha om er een voor mezelf te kopen is me iets te duur 🙂

 4. 30 april 2015 / 06:48

  Wat een leuke camera, hij trekt super mooi zo te zien.z
  echt super maar xuper mooie foto’s meid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me