Photodiary #2 | Weekendje Maastricht

Weekendje Maastricht

Als je nog nooit eerder in Maastricht bent geweest vertel ik je waarom je dat wel zou moeten doen. Afgelopen weekend (12 t/m 15 juni) verbleven mijn vriend en ik samen in een vakantiehuis in Maastricht en wat hebben wij genoten, wat een prachtige stad! Dat zegt heel wat van mijn punt af, want voor mij gaat er niks boven Amsterdam, maar ik moet toegeven dat Maastricht aardig in de buurt komt!

Dit jaar was ik al eens eerder in Maastricht geweest samen met een vriendin. Wij studeren beiden nog dus het was een mooi moment om met onze OV steden te bezoeken waar wij nog nooit geweest waren. Vanaf het moment dat wij het station uitkwamen  (of nou ja, eigenlijk de Sint Servaasbrug over liepen) wist ik al dat ik hier terug wou en zal komen.

Weekendje Maastricht

Zoals ik in de intro al vertelde verbleven wij in een vakantiehuisje voor een hele fijne prijs, incl. fietsen en WiFi, met zo’n 10 minuten fietsafstand naar de stad.
Het vakantiehuisje wordt verhuurd door twee kunstenaars die op de boerderij wonen en hier ook hun atelier hebben staan, wat een aardige mensen! Ik zou hier zeker nog eens willen verblijven.

Weekendje Maastricht

Zodra je de openbare weg oploopt bij onze vakantiewoning lag aan de linkerkant België. Dit kon je letterlijk zien! Hoe leuk is dat dan. De hoek om en wij kwamen deze woning tegen, ik vind het een super gaaf effect geven zo met die stenen, hier zou zo gefilmd kunnen worden.
Iets verderop kwamen bij een Belgische bakker met heerlijk brood en verse croissants waar wij zeker van gesmuld hebben. Ook hebben ze een Lidl waar ze een breder assortiment hebben als bij ons.

De eerste avond hebben wij gekookt in de woning. Alles is wat oud en gezellig dus vonden wij het heel romantisch om samen spaghetti te maken, haha!

Weekendje MaastrichtWeekendje Maastricht

Uiteraard hebben wij een aantal kerken bezichtigd. Ik vind het zo indrukwekkend hoe alles gebouwd is en hoe historisch alles nog is. Wat prachtig zeg! Deze foto’s zijn trouwens gemaakt van het Sint-Servaasbasiliek. Voor deze kerk moest je een entree betalen van €4,50 pp. en studenten betalen €3,- pp. Hiermee kan je dan ook de schatkamer bezoeken, met eeuwenoude textiel tot koperwerken.

Van de winkelstad zelf heb ik eerlijk gezegd geen foto’s gemaakt, maar ik kan je vertellen dat hier echt een hele fijne sfeer hangt en mooi gebouwd is.

OH, je hebt trouwens een supermooie bibliotheek-kerk-achtig-iets, dit was echt Hemels! Uit enthousiasme ben ik vergeten foto’s te maken maar echt, wauw! Ik heb hier twee boeken gekocht: The Boy in the Striped Pyjamas en op aanraden van een enthousiaste dame The Woman Who Stole My Life.

In de avond waren wij van onze vakantiewoning naar de stad gelopen(!). Dit deden wij in zo’n 35/45 minuten waar wij, op ’t Vrijthof, heerlijk ijs hebben gegeten. Het is erorm gezellig om daar op een terras te zitten.

Weekendje Maastricht

Onze laatste dag gingen wij fietsen naar St. Pietersberg. Je hebt hier blijkbaar verschillende ingangen en wij hadden de ingang  van de ENCI genomen. Wij waren ook iets te ver gefietst, maar daar hadden we absoluut geen spijt van, omdat er prachtige bergen stonden met rotsen en grotten. Wauw, dat in ons landje.
Op de terugweg wouden wij nog een grot bezichtigen wat er helaas niet meer van is gekomen. Wel hebben wij gezellig op een terras gezeten met een prachtig uitzicht over de gebergten.

In de avond hadden wij heerlijk Grieks gegeten bij Ellinkon (bij de Sint Servaasbrug). Het eten was niet volgestrooit met zout, hierdoor hebben wij maar 1(!) drankje gedronken, en de smaak van het eten was ook super. Ik ben meer dan tevreden en kan dit restaurant zeker aanbevelen. Met zijn tweeën waren wij zo’n €38,- kwijt zonder dessert (want ik wou persé een Oreo- en Strawberry Cheesecake ijs van Pinky).

Ja, ik kan Maastricht iedereen aanbevelen. Wat een fijne stad, hier zou ik zeker nog eens terug willen komen en dat ga ik zeker ook nog doen.

Share:

4 Reacties

 1. 18 juni 2015 / 11:51

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Ik ben nog maar een keer in Maastricht geweest, maar het is zo ver reizen haha. Dan ga ik denk ik toch liever naar Berlijn bijvoorbeeld :-).

 2. 18 juni 2015 / 11:55

  Je snapt dat ik meteen door klikte naar Pinky 😉

  Mooie foto’s! Ik vind Maastricht een geweldige stad maar kom er helaas zelden.

 3. 19 juni 2015 / 18:40

  Wat leuk! Het is vlakbij m’n vriend, dus misschien een keertje heen!

 4. 19 juni 2015 / 23:28

  Wat is het eigenlijk een mooie stad! Mooie foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me