Philosophy The Microdelivery Exfoliating Wash

Philosophy The Microdelivery Exfoliating Wash

Exfoliëren. Je hoort het steeds vaker, maar wat is dit nou eigenlijk en doet dit nou echt goed voor mijn huid?

Veel mensen raken in de war met scrubben en exfoliëren, of hebben helemaal nog nooit van exfoliëren gehoord. Vandaag wil ik jullie wat meer bij gaan brengen over deze term (exfoliëren) en welk product ik hiervoor gebruik – en waarom. Ik heb veel doorgelezen over het exfoliëren en ook super veel nagevraagd, waaronder ik ook verschillende antwoorden heb gekregen.

Exfoliëren is onder andere het verwijderen van dode huidcellen op een milde manier, en dode huidcellen vormen de buitenste laag van onze huid. Hoewel we er veel van verliezen, blijven er ook veel dode huidcellen vastkleven met als resultaat verstopte poriëren dat uiteindelijk in puistjes resulteert maar ook een doffe huid.

Maar huh?! Met scrubben haal ik toch juist deze dode huidcellen weg? Ja – maar het probleem bij scrubben is (mits je een hele milde scrub hebt), is dat het wel jouw dode huidcellen weghaalt, maar ook de laag eronder beschadigt. Hier komt exfoliëren weer aan te pas, doordat een exfoliant bestaat uit fruitzuren wordt de verbinding tussen de bovenste laag dode huidcellen minder, waardoor deze de kans krijgen gemakkelijker los te laten.

Philosophy The Microdelivery Exfoliating Wash

Maar… vanaf wanneer begin je nou met het exfoliëren? Dit verschilt natuurlijk per persoon, alleen ongeveer vanaf je 25e levensjaar neemt de aanmaak van collageen en elastine af, die er eigenlijk voor zorgen dat jij een stevige huid hebt. Nu ben ik 21, en heb ik ervoor gekozen om 3 keer per week een Exfoliating Wash te gebruiken. Dit is een exfoliant en tevens een cleanser, die op deze dagen mijn geliefde Purity Made Simple vervangt. Normaal gesproken hoor je de exfoliant aan te brengen na de toner en voor je dag- of nachtcremè. Dit zorgt er voor dat het product goed in de huid trekt. Een goede hiervoor is deze van Paula’s Choice. Wil je wat meer weten over het verschil tussen BHA en AHA zou ik nog even verder neuzen op de blog van Jetske Ultee.

The Microdelivery Exfoliating Wash is (in mijn ogen) dus de perfecte oplossing voor onder de 25. Het laat een heel fris gevoel achter, je voelt namelijk echt dat er een laagje van jouw gezicht wordt weggehaald.

Ingrediënten
aqua/water/eau, sodium cocoyl apple amino acids, solum diatomeae/diatomaceous earth/terre de diatomees, acrylates/steareth-20 methacrylate crosspolymer, glycerin, decyl glucoside, lauryl glucoside, disodium cocoamphodiacetate, borago officinalis seed oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, tocopherol, tocotrienols, oryza sativa (rice) bran oil, panthenol, lithium magnesium sodium silicate, sodium chloride, sodium glycolate, propylene glycol, magnesium chloride, sodium benzoate, magnesium nitrate, tetrasodium edta, sodium hydroxide, citric acid, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone

Philosophy The Microdelivery Exfoliating Wash

Allereerst maak ik mijn handen en gezicht vochtig en masseer vervolgens een druppel van het product in mijn huid. In de exfoliant zitten kleine deeltjes die je wel voelt op de huid, maar verder niet irriteren, het kan op het begin misschien een beetje vreemd aanvoelen. Vervolgens spoel ik het product van mijn gezicht onder de kraan. Als ik dit met een scrub doe reageert mijn huid daar nogal heftig op, maar met dit product heb ik daar geen last van. Deze exfoliant kan je in principe dagelijks gebruiken, ik zou het echter wel opbouwen en kijken hoe je er op reageert. Dit geldt niet alleen voor deze exfoliant, maar vrijwel voor alle en zo doende kan je dit opbouwen. Het product gebruik ik ook niet rondom mijn ogen.

Ik merk dat het mijn gezicht echt fris en schoon achterlaat, wat een heerlijk gevoel geeft. Mijn acne lijkt ook wel minder te zijn nu ik een exfoliant gebruik, maar nu heb ik daar al niet zo veel last van. Heb jij echt last van heftige acne zou ik er tóch voor kiezen om de 2% BHA Exfoliating Gel van Paula’s Choice te kiezen gezien dat product in je huid ’trekt’, deze van Philosophy spoel je namelijk gewoon weer af.

Ben je wel geïnteresseerd in the Microdelivery Exfoliating Wash raad ik je aan om in de fysieke winkel eerst een tester te vragen. Iedere huid reageert er tenslotte anders op en het is weggegooid geld als dit product niet voor jou is weggelegd.

The Microdelivery Exfoliating Wash is voor €24,94 vekrijgbaar bij de Ici Paris XL.

Share:

4 Reacties

 1. 3 september 2015 / 11:30

  Het verschil was mij nooit helemaal duidelijk en nu wel. Bedankt voor de heldere uitleg.

  • 3 september 2015 / 15:32

   Super fijn zeg! Dat hoopte ik er ook mee te bereiken, hahaha 😉

 2. 5 september 2015 / 10:30

  Ik ben het helemaal eens met Nesrin!
  Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me