MAKEUP KWASTEN 101 | Elke dag een schone oogschaduwkwast + hoe ik mijn kwasten schoonmaak

Makeup kwasten schoonmaken

Er ging een wereld voor mij open toen ik een week geleden erachter kwam hoe je er voor kan zorgen dat je elke dag een schone oogschaduwkwast hebt. En het is ZO simpel. Ik loop er altijd zó tegenaan en tegenop om na 1x gebruik meteen mijn oogschaduwkwasten grondig te reinigen want ik wil ze gewoon direct opnieuw gebruiken en ik vind het ook irritant dat er altijd wel pigment op blijft zitten als ik een nieuwe look ermee wil maken. Het antwoord: een brush cleanser. Waarom ben ik hier niet eerder achter gekomen?!

Makeup kwasten schoonmaken

Wat je nodig hebt: een brush cleanser (ik gebruik de Brush Cleanser van MAC maar ik weet dat HEMA er ook een heeft), een tissue en gebruikte (oogschaduw)kwasten. Ik heb bij AliExpress een sprayflacon besteld omdat dit veel zuiniger in gebruik is, deze is nog onderweg!

Makeup kwasten schoonmaken

Spray wat op je tissue of kwast en ga vervolgens met je kwast over de tissue totdat deze zo goed als schoon is. In de MAC Brush Cleanser zit ook Alcohol Denat, een ingrediënt dat bacteriën dood. De kwasten kan je gewoon weer rechtop zetten en direct na het schoonmaken gebruiken. <3 MAC Blush Cleanser, where have you been all my life ?!

Makeup kwasten schoonmaken

Voorheen gebruikte ik altijd babyshampoo voor het grondig reinigen van mijn kwasten. Dit gebruik ik trouwens nog steeds voor mijn oogschaduwkwasten, maar voor een wat ‘diepere’ reiniging gebruik ik de Purity Made Simple van Philosophy. Een gezichtsreiniger waar ik trouwens écht super lang mee doe, maar het verwijdert ook de make-up van mijn kwasten! Met babyshampoo kreeg ik niet alle foundation weg met name op mijn favoriete foundation kwast – de Sigma F80. Ook gebruik ik hierbij de brushegg die ik ooit van eBay heb gekocht, dit gaat echt een stuk sneller dan met de hand en kan ik voor $0,99 iedereen aanraden!

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad. <3 Voor mij ging er namelijk een wereld voor mij open, haha. Ook met de Purity Made Simple trouwens! Je hoeft natuurlijk niet per se deze gezichtsreiniger te gebruiken, ik neem aan dat dit ook prima werkt met iedere gezichtsreiniger of make-up remover. ^_^

Hoe maken jullie eigenlijk jullie kwasten schoon?

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

17 Reacties

 1. 14 maart 2016 / 08:17

  Fijne tips! Ik ben een beetje lui als het aan komt op kwasten schoonmaken haha, maar heb ook zo’n brushegg van eBay en dat helpt zeker wel! Je tip van de cleanser ga ik ook eens proberen :).

 2. 14 maart 2016 / 08:47

  Wow, dit is super handig! Ik doe altijd hele was-sessies 😛

 3. 14 maart 2016 / 08:59

  Ik was mijn gezichtskwasten netjes elke zondag, mijn huid is nogal gevoelig haha… Mijn oogkwasten doe ik inderdaad met de reiniger van de Hema! 🙂 Maar niet elke dag hoor haha, dat vind ik teveel van het goede!

 4. 14 maart 2016 / 10:01

  De brushegg dat lijkt mij ook handig. Ik gebruik ook nog steeds babyshampoo, misschien word het tijd om serieus te worden met een echte brush cleanser. Ik vind de foto’s echt mooi trouwens!

 5. 14 maart 2016 / 10:36

  Ik doe het gewoon met zeep en dat rubberen egg tool! werkt ook prima en is niet zo duur!

 6. 14 maart 2016 / 14:31

  Hele handige manier. Jammer genoeg heb ik ’s ochtends niet genoeg tijd om het nog schoon te maken.
  Liefs,
  Elles

 7. 14 maart 2016 / 18:38

  Ai ai ai ik maak mijn kwasten (ik heb er maar een paar) haast nooit schoon. Ik ga het in mijn agenda noteren 😉

 8. 14 maart 2016 / 21:21

  Ik ga meteen even die Brushegg bestellen, voor dat geld kan dat nog wel eens!

 9. 15 maart 2016 / 07:54

  Handig! Ik gebruik altijd een blokje zeep om mijn kwasten te wassen, vind ik zelf de beste manier! xo

 10. 16 maart 2016 / 09:11

  Nooit gedacht om Purity te gebruiken voor kwasten haha! Ik heb zo’n brush egg ooit gekocht bij boozyshop, die gebruik ik ook altijd bij het reinigen van kwaste, super handig. 😀

 11. 16 maart 2016 / 14:13

  Oeh goed trucje! Ik ga binnenkort ook eens proberen mijn kwasten te wassen met gezichtsreiniger, ik ben benieuwd hoe het me gaat bevallen!

 12. 17 maart 2016 / 13:27

  Handig trucje!!
  Ik heb die ook van Mac werkt erg fijn vind ik!
  En heb ook zo’n brush egg aangeschaft laatst alleen nog niet uitgeprobeerd.

 13. 27 maart 2016 / 18:59

  Goede tip om Purity te gebruiken als kwastenreiniger! Ik gebruik ook baby shampoo voor “deep cleansing” van m’n kwasten. Maar zo’n snelle spray tussendoor is ook ideaal natuurlijk!

 14. 5 april 2016 / 16:44

  Fijne tips! Ik gebruik nog steeds babyshampoo maar ben ook wel benieuwd naar deze cleanser!

 15. Pingback: | Shiralism

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me