Olaz Total Effects 7-in-1 anti-veroudering dagcrème (Parfumvrij)

Olaz Parfumvrije dagcreme

Yay! Een van mijn meest gebruikte dagcrèmes heeft nóg meer Niacinamide toegevoegd aan het product! Het wonderingrediënt die de barrièrefunctie van de huid versterkt, een ontstekingsremmende werking heeft (denk aan acne, rosacea,…) én het verminderd ook nog eens de kans op het krijgen van huidkanker.

Nu wilt het niet zeggen dat je geen zonnebrand meer hoeft te smeren, want alleen Niacinamide is niet voldoende om het risico op huidkanker te verminderen. Huidkanker loop je namelijk sneller op door de UvA stralingen van de zon, het is dus belangrijk om je altijd goed én overal op je hele lichaam in te smeren!

De werking van Niacinamide is alleen aangetoond bij concentraties rond de 5% of hoger. Het is dus belangrijk dat het ingrediënt hoog op de ingrediëntenlijst staat, want hoe hoger hoe meer hier van in zit.

Olaz beweert dat er nu 40% meer Vitamine B3 (dus Niacinamide) in zit dan voorheen. Nu wilt het niet zeggen dat de dagcrème voor 40% uit Niacinamide bestaat, máár het staat wel op nummer 3 (NUMMER 3!!!) van de ingrediëntenlijst achter Glycerine, dat de huid glad maakt en zorgt voor bescherming.

Olaz Parfumvrije dagcreme ingredienten

De dagcrème komt in een pompflacon van 50ml. Pompflacons zijn echt een groot voordeel omdat de goedwerkende ingrediënten hierbij niet aangetast worden bij het openen van de deksel of de bacteriën op je vingers. Met andere woorden: een pompflacon houdt de ingrediënten beter vast waardoor de werking net zo goed blijft.

De substantie van de crème is vol en romig, maar niet vettig. Het geeft echt een satin feel en glow toe aan je huid. Wat ik ook merk is dat mijn roodheden, vooral langs mijn kaaklijn, er veel rustiger uit zien.

Olaz Parfumvrije dagcreme

Kruidvat en Etos hebben regelmatig een aanbieding van Olaz met 50% korting, waardoor je in plaats van €20,- maar €10,- betaald. In ieder geval goedkoper dan de meeste effectieve dagcrèmes.

Let er wel op dat je de parfumvrije versie neemt. Dit staat op de voorkant van de verpakking in een mintblauw kader geschreven.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

3 Reacties

  1. 21 juli 2016 / 09:50

    Hee dat van Niacinamide wist ik niet! Dat soort dingen moet je maar net weten. Weer wat geleerd. Vind Olaz sowieso fijn en zo’n actie maakt het ook alleen maar beter 😀

  2. 23 juli 2016 / 10:56

    Ik kijk ook altijd op het ingrediëntenlijstje of er Niacinamide in zit. Bij Oil of Olaz staat dit ingrediënt vaak vooraan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me