Olaz 7-in-1 Gladmakend Serum

Olaz Gladmakend Serum

Toen ik switchte van dagcrème zonder Niacinamide wist ik dat ik hier een vervangend product voor wou hebben. Hét ingrediënt die de barrièrefunctie van de huid versterkt, een ontstekingsremmende werking heeft (denk aan acne, rosacea,…) én het verminderd ook nog eens de kans op het krijgen van huidkanker.

Nu wilt het niet zeggen dat je geen zonnebrand meer hoeft te smeren, want alleen Niacinamide is niet voldoende om het risico op huidkanker te verminderen. Huidkanker loop je namelijk sneller op door de UvA stralingen van de zon, het is dus belangrijk om je altijd goed én overal op je hele lichaam in te smeren!

De werking van Niacinamide is alleen aangetoond bij concentraties rond de 5% of hoger. Het is dus belangrijk dat het ingrediënt hoog op de ingrediëntenlijst staat, want hoe hoger hoe meer hier van in zit.

En daar was het Olaz 7-in-1 Direct Gladmakend Serum in een simpele pompflacon.

Olaz Gladmakend Serum

Als ik geen Niacinamide gebruik voel ik mij bijna schuldig voor mijn huid. Ik merkte dat het ingrediënt goed deed voor mijn huid (minder roodheden e.d.) maar ik merkte ook dat de dagcrèmes die ik gebruikte mét Niacinamide niks tegen de droogte deden van mijn huid. Toen was daar Clinique Moisture Surge Intense die dat wel gaf aan mijn huid maar waar geen Niacinamide in zit. En zo kocht ik dit gladmakend serum van Olaz, mét Niacinamide.

Maar… wat is een serum nou eigenlijk?
Een serum is een sterk geconcentreerde dosis die je kunt gebruiken naast jouw dagcrème.

Olaz Gladmakend Serum ingrediënten

[twentytwenty]

Olaz Gladmakend Serum

Olaz Gladmakend Serum

[/twentytwenty]

Het serum breng ik ’s avonds aan ná mijn exfoliant of toner en vóór mijn dagcrème en verdeel ik over het hele gezicht en laat een heerlijk zacht en verzorgd gevoel achter.

Of het echt wat voor mijn huid doet durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen. Ik merk wel dat ik de combinatie van de dagcrème en het serum goed met elkaar aan vindt sluiten. Laat ik het anders stellen: als ik het serum niet gebruik vind ik het ontbreken in mijn skincare routine. Het is misschien een placebo effect, maar ik vind het gevoel dat het achterlaat echt onwijs fijn.

Enige nadeel is dat er nog parfum is zit verstopt. Persoonlijk vind het wel lekker ruiken, maar liever niet. Helaas heb ik nog geen goed alternatief voor dit serum gevonden zónder parfum.

Olaz Gladmakend Serum

Eindconclusie

Een ontzettend fijn serum als aansluiting op jouw dag- of nachtcrème. Mis jij nog een beetje extra aan jouw huidverzorging? Dan is dit waarschijnlijk de stap die je zoekt! Wanneer dit niet zo is, zou ik eerlijk gezegd niet durven te zeggen of dit product wat voor jouw toevoegt. Als je een goed geconcentreerde dagcrème hebt kan dat ook voldoende zijn. Voor mij inmiddels een fijne en extra stap in mijn routine!

Olaz 7-in-1 Gladmakend Serum is voor €19,99 te koop bij Kruidvat of Etos. Zij hebben regelmatig acties lopen op Olaz waarbij je 50% korting krijgt op het product, of 1+1 gratis. Zo sla ik ook altijd in met Olaz! 😉

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

1 Reactie

  1. 5 december 2016 / 15:29

    Fijne review weer. Ik heb deze serum een tijdje gebruikt maar mijn huid reageerde op dat moment fel. Ik dacht dat het aan de serum lag. Misschien moet ik het toch maar weer opbouwen want ik ben een sucker voor Niacinamide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me