Olaplex, het revolutionare nieuwe haarproduct

Olaplex

Met zo’n titel moet het dan ook wel een hoogwaardig product zijn, niet? Na zo’n herstelbehandeling van Olaplex ben ik helemaal om en heb ik zelfs No. 3 gekocht voor thuisgebruik. En of je mij nou al wat langer kent of niet, ik.ben.heel.sceptisch als het gaat om haarverzorging en producten. Want haar is dood, toch? Of… dood haar is dood. That’s it! Terwijl ik dit aan het typen was heb ik dé vraag beantwoord die al zo lang in mijn hoofd rond dwaalt. Maar wat is Olaplex, en waarvoor zou je het gebruiken?

Olaplex is een herstelbehandeling voor het haar dat chemisch (kleur/blondeer) en/of thermisch (föhn/stijltang/zon) is behandeld. Schade aan het haar uit zich vaak in droog, poreus en pluizig haar. Maar, het kan ook als voorbehandeling gebruikt worden voor een groot kleur proces, denk aan van zwart haar naar blond haar.

Het haar is opgebouwd uit zwavelbruggen, dit kun je zien als bouwstenen voor het haar, en door het chemisch of thermisch te behandelen breken deze af. Dit resulteert weer in droog en beschadigd haar dat tevens zijn glans verliest. Olaplex herstelt de zwavelbruggen weer in het haar en laat het er vervolgens weer stralend uit zien!

Olaplex

Olaplex is dé doorbraak van het moment in de cosmetische industrie en heeft inmiddels de award voor meest innovatieve beautyproduct in de wacht weten te slepen. Hier is een stukje te zien in het TV programma RTL Boulevard… Dit klinkt te mooi om waar te zijn! Zij hebben zelfs patent op hun producten, omdat er zo veel namaak producten van zijn.

Leuk weetje: Olaplex is begonnen in California en heeft zijn promotie gedaan door middel van before & after foto’s te plaatsen op het internet/Instagram.

Mijn before & after:

Olaplex

Olaplex

De kleur lijkt zelfs intenser! En mijn haar voelt zo zacht… en luchtig… en het glanst zo mooi! Ik ben er zo blij mee, dat ik zoals eerder al aan gaf, No. 3 heb gekocht (waar ik uiteraard ook een review over zal schrijven als ik het product heb opgemaakt)! Maar wat zijn en doen die nummers nou?

No.1 + No.2 zorgen er eigenlijk voor dat wanneer ernstig beschadigd haar dat niet meer behandeld kan worden, nu weer hersteld wordt zodat een kleurbehandeling wél weer mogelijk is. De herstelbehandeling kan ook als nabehandeling plaatsvinden om het haar in één keer permanent te herstellen. Het is ook mogelijk om het als aparte behandeling te doen, zonder kleur, om beschadigd haar te herstellen. Dit doe je bij de dichtstbijzijnde Olaplex salon.

De laatste stap heb ik gedaan. Mijn haar verf ik nooit, maar is wel beschadigd en dankzij Olaplex voelt en ziet mijn haar en een stuk gezonder uit en ben ik gaan geloven dat haar niet dood is. Alleen dat dood haar dood is… volg je me nog? Verder ben ik er achter gekomen dat mijn haar vocht te kort komt en ik beter vochtinbrengende shampoos kan gebruiken (hier later meer over, want dit moet ik natuurlijk eerst nog uit testen!). Kortom: je moet je haar gewoon goed verzorgen maar wel weten wat de conditie is van je haar!

No.3 is voor thuisgebruik. Nadat je de herstelbehandeling hebt gedaan, ga je thuis weer aan de gang met het stylen en föhnen van je haar. Hierdoor breken de zwaluwbruggen weer en gebruik je No.3 om dit weer te herstellen. Tevens kan deze ook gebruikt worden voordat je een grote kleurbehandeling wilt gaan doen (denk aan van donker haar naar licht haar). Dit kan 1 tot 2x in de week op ongewassen (!) maar vochtig haar. Je laat het product 20 minuten intrekken, en pas nadat het is ingetrokken was je je haren met shampoo en evt. conditioner. Het product is geschikt voor zo’n 7 behandelingen.

Ervaringen van andere Olaplex gebruikers: Kleur blijft langer mooi, haar lijkt dikker & zachter.

signature Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

* In samenwerking met Hair Coupes,
lees mijn disclaimer

Share:

1 Reactie

  1. 9 november 2015 / 10:55

    Het effect is echt super duidelijk te zien! Ik kende dit merk nog helemaal niet, maar het klinkt allemaal super goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me