Odylique Creamy Coconut Cleanser

Odylique Creamy Coconut Cleanser

Sinds ik vegan eet probeer ik mij meer bewust te worden van de cosmetica die ik koop en dus dierproefvrij is. Wat mij echter is opgevallen is dat in veel vegan skincare alcohol hoog op de lijst staat. In deze Creamy Coconut Cleanser van Odylique gelukkig niet. Het is cruelty free én vegan! Maar wat zit er dan wel in?

Waarom ik liever alcohol mijdt in in mijn huidverzorging

Alcohol tast de beschermlaag van je huid aan en verdringt de essentiele stoffen die nodig zijn voor een gezonde huid. Kortom: het is pro-aging. Nu heb je goede ofwel ‘vette alcohols’ als cetyl, stearyl, and cetearyl alcohol. Deze ‘vette alcohols’ zijn goed voor een droge huid en het houdt ook de ingrediënten die al in het product zitten stabiel.

De slechte soorten alcohol in cosmetica zijn alcohol, sd alcohol, alcohol denat en isopropyl alcohol. Dit geeft een snel drogend effect dat de huid direct ontvet en dus aantast. Misschien interessant voor mensen met een vette huid, zou je zeggen. Wrong! Want zoals ik hierboven zei verdringt het ook de essentiële stoffen die nodig zijn voor een gezonde huid waardoor alcohol juist pro-aging kan zijn.

Ik raad je aan dit en dit artikel te lezen bij skincare experts Paula Begoun en Jetske Ultee.

Verpakking

Het product komt in een pompflacon van 200ml wat ik zelf erg handig vind. Voorheen gebruikte ik The Body Shop Aloe Calming Cream Cleanser die ik erg fijn vond maar de verpakking minder – dit was namelijk met een doseerdop. Handig, denk je; maar in dit geval pak je snel té veel product en dat is zonde. Bij Odylique Creamy Coconut Cleanser pak je 2 á 3 pompjes dat voldoende is voor het hele gezicht.

Na lang gebruik werkt de pomp echter minder goed. Het is alsof er dan opgedroogd product in vastzit. Dan werkt het wel, en dan werkt het niet. Beetje vervelend! De sticker laat op een gegeven moment ook los.

Odylique Creamy Coconut Cleanser

Ingrediënten

Zelf ben ik geen skincare expert en als ik niet zeker weet of een ingrediënt goed of slecht is voor de huid check ik altijd even Beautypedia , Cosmeticsinfo of EWG. Dit is de info die ik kreeg:

Aqua – Water
Cocos nucifera oil – Kokosolie
Olea europaea fruit oil – Olie gewonnen uit Olea europea (olijfboom)
Rosa centifolia flower water – Rozenwater
Glycerine – Gewonnen uit plantaardige olie (glycerine is vaak ook gewonnen uit dierlijke vetten)
Cetearyl alcohol – Vette alcohol
Cetearyl glucoside – Op suiker gebaseerde emulgator
Rosmarinus officinalis leaf extract – Rozemarijn extract
Citrus limon peel oil – Gewonnen uit citroen
Eucalyptus globulus leaf oil – Gewonnen uit de bladeren van de Blauwe gomboom
Salvia sclarea oil – Chia zaad olie
Lactic acid – Natuurlijk voorkomend ‘organisch zuur’ ofwel AHA
Sodium anisate – Van anijszaad of venkel
Sodium levulinate – Maïs extract
Sodium lauroyl lactylate – Natrium van ‘lauric acid ester of lactyl lactat’

Odylique Creamy Coconut Cleanser

Odylique Creamy Coconut Cleanser is voor € 24,50 te koop bij Big Green Smile.


Odylique Creamy Coconut Cleanser is cruelty free en vegan.

  • Substantie
  • Verpakking
  • Makkelijk in gebruik
  • Reiniging
3.9

Samenvatting

De Odylique Creamy Coconut Cleanser is een milde, fijne cleanser voor dagelijks gebruik. Wanneer ik geen gezichtsmake-up draag gebruik ik deze stap om mijn concealer en niet-waterproof mascara van mijn gezicht te halen. Dit doet deze cleanser prima. Al blijft de pomp soms wat vast zitten waardoor er weinig product uit komt… Beetje jammer. Zelf merk ik geen verbetering (of verslechtering) m.b.t. mijn huid. Een prima cleanser dus.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Liefs, Shiralee

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me