NEW IN | FALCON EYES LED RINGLAMP

NEW IN | FALCON EYES LED RINGLAMP

Iets dat al heel lang op mijn wishlist stond was een ringlamp. Een ringlamp wordt vaak gebruik bij portretfotografie maar ook door YouTubers en Bloggers/Instagrammers die make-up looks vastleggen. Na heel wat onderzoek te hebben gedaan naar dé perfecte ringlamp heb ik ‘m gevonden: de Falcon Eyes DVR-300DVC LED ringlamp.

Waarom een (LED) ringlamp?

Allereerst irriteerde ik mij al heel vaak aan de belichting. Ik loop dit hele schooljaar van 9 tot 6 uur stage en de belichting is daarom om te huilen. In de tussentijd ben ik ook veel meer bezig met het vastleggen van ooglooks, iets waarin ik gewoon heel graag in wil groeien en ontzettend leuk vind om te doen. Nu heb je allerlei soorten belichting voor de camera, namelijk softboxen, paraplu’s, noem maar op.

De eerste reden waarom ik voor een ringlamp, en specifiek deze ringlamp heb gekozen, is omdat heel veel beauty guru’s dit gebruiken op Instagram en het zo’n ontzettend mooi effect geeft. Echter is deze ringlamp wel iets groter, zitten er kleine lichtjes in én is deze dimbaar. Dit komt door de LED lampjes.

falconeyesledringlamp_002

Kleurtemperatuur

Je hebt koude en warme lichtbronnen. Denk aan een zonsondergang, dit heeft warme en gelige tinten terwijl ‘s nachts het licht al meer blauw toont. Een warme lichtbron geeft dus geel licht en een koude lichtbron geeft blauw licht. Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe warmer het licht, hoe hoger de kleurtemperatuur. Een gemiddeld daglicht geeft zo’n 5500K.

Wat de Falcon Eyes DVR-300DVC LED ringlamp zo interessant maakt is dat deze bestaat uit 300 instelbare LED lampjes, bestaande uit warme en koude lampjes waardoor de kleurtemperatuur is in te snellen van 3000K tot 7000K. Hierdoor kan je zelf de hoeveelheid Kelvin bepalen. Het instellen gaat heel makkelijk, je hebt een draaiknop voor warm/geel licht en een draaiknop voor koud/blauw licht om de geschikte kleurtemperatuur in te stellen.

Witbalans

Op je camera zit ook een instelling ‘witbalans’. Dit gebruik je om de kleuren nóg beter uit te laten komen op de foto. Je camera heeft een automatische witbalans, dat in principe ook prima werkt mits je hier genoegen mee neemt. Maar wellicht is het jou ook wel eens opgevallen dat de kleuren op de foto er heel anders uit zien als de werkelijkheid. Je digitale camera is slim maar herkent helaas niet altijd alle scenes even correct.

Om zo dicht mogelijk tegen de realiteit te zitten gebruik je dan de handmatige witbalans. Heb je bijvoorbeeld teveel geel licht, dan voeg je meer blauw toe (<5500K). Heb je teveel blauw licht, dan voeg je meer geel toe (>5500K).

Je hebt hiervoor ook weer speciale tools, zoals een grijskaart. Hier heb ik echter zelf (nog) geen ervaring mee.

falconeyesledringlamp_003

Eindoordeel

Ik kan echt niet meer zonder deze lamp! Wat een lifesaver, helemaal als je normaal gesproken zo afhankelijk bent van het daglicht. Ik moet eerlijk zeggen: voor mij gaat er niks boven daglicht op het juiste moment van de dag (ha, Nederland met je wisselvallige weer) máár wanneer je hier niet altijd gebruik van kan maken is deze echt ideaal.
Wat ik ook super mooi vind is dat het licht mooi en egaal is verdeeld, iets wat soms nog lastig kan zijn als je afhankelijk bent van het daglicht.

Het enige nadeel wat ik mij kan bedenken is dat het klapscherm van mijn camera niet meer zichtbaar is doordat deze ringlamp zo groot is.

De ringlamp wordt geleverd met camerabeugel (hier kan je jouw camera aan vastzetten) maar zonder lampstatief. Ik heb gewoon een goedkoop lampstatief gekocht van hetzelfde merk, werkt gewoon prima voor binnenshuis.

Falcon Eyes
Zonder – Met (onbewerkt)

De Falcon Eyes DVR-300DVC LED ringlamp heb ik gekocht voor €139,- bij CameraNU. Op andere sites zijn deze vaak toch €10,- tot €20,- duurder, waar je weer een lampstatief voor kan halen! 😉

Mocht je ook op zoek zijn naar een ringlamp en vragen hebt over deze, let me know!

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

13 Comments

 1. 9 May 2016 / 08:30

  Dit lijkt mij zeker een ideaal product. Zeker als je mooie foto’s wil en altijd afhankelijk van de natuur bent. Ik ben blij dat het nu weer lichter is. Ik gebruik zelf nog een natuurlicht.

 2. 9 May 2016 / 08:52

  Ik wil van de zomer volledig nieuwe camera gear (nieuwe spiegelreflex+ringlamp) aanschaffen maar zit wel semi op een budget, als je tips hebt hoor ik het heeeel graag!

 3. 9 May 2016 / 09:25

  Het is wel een groot ding zeg! Maar het wordt er schijnbaar ZO veel beter van en op foto is het resultaat goed te zien!

 4. 9 May 2016 / 10:05

  Ik vind het altijd heel mooi als je zo’n rondje in je oog hebt!
  Liefs,
  Elles

 5. 9 May 2016 / 10:42

  Bloggen in de wintermaanden is hier in NL echt lastig dus dit lijkt mij zeker de investering waard!

 6. 9 May 2016 / 12:23

  ziet er goed uit meid en ik herken het hoor.. ik heb zelf een ringlamp (had beter een iets grotere kunnen nemen) en twee softboxen.. dit werkt prima maar heb soms wel moeite met ze goed te zetten zodat de belichting precies goed is.. wil eigen weten hoe ik mijn camera aan mijn laptop kan koppelen..

 7. 9 May 2016 / 17:13

  oh wauw de foto met die ringlamp ziet er een stuk mooier uit

 8. 9 May 2016 / 19:58

  Oohhh wat een prachtig ding! Ik ben blij dat het nu zo lekker weer is waardoor de foto’s een redelijk goede belichting hebben. Zo’n ringlamp staat ook op mijn wishlist, maar die ga ik denk ik kopen wanneer het korter licht is. Het is toch wel even een investering. xx

 9. 10 May 2016 / 07:37

  Hij geeft een mooi effect! Ik heb zelf een andere ringlight van falcon eyes. xo

 10. 10 May 2016 / 23:02

  Heel mooi! Zou ik ook nog wel eens willen aanschaffen!

 11. 11 May 2016 / 10:09

  Dit lijkt mij ideaal voor alle beautybloggers. Zelf baal ik ook vaak van het licht. Mijn slaapkamer vind ik de beste locatie met goed licht alleen het weer moet natuurlijk wel goed zijn.

 12. Noémi
  11 October 2018 / 22:15

  Gebruik je de ringlamp ook wanneer je make up aanbrengt ? Of enkel om foto’s te maken achteraf?

  • Shiralee
   Author
   18 October 2018 / 10:28

   Alleen voor de foto’s eigenlijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow me