Nieuw op de boekenplank, april 2016

Nieuw op de boekenplank, april 2016

Boeken is iets waar ik veel te weinig over schrijf en de laatste tijd veel te weinig heb gedaan. Nu heb ik weer een aantal nieuwe boeken gekocht, gekregen en uitgelezen dus het leek mij super leuk om hier wat mee te gaan doen!


nieuwboekenplankmei16_002

Where She Went
Deel II van de welbekende If I Stay, een boek geschreven door Gayle Forman en inmiddels ook verfilmd is (ook echt een aanrader, btw). Dit verhaal gaat verder na het auto ongeluk van Mia Hall waarbij haar ouders en jongere broertje om het leven kwamen. Het is een love story, verteld en gezien vanuit de ogen van haar vriendje, Adam Wilde. Per hoofdstuk wordt gewisseld van tijd, een hoofdstuk wordt er teruggeblikt op evenementen en het andere hoofdstuk leven zij in het nu.

Inmiddels heb ik dit boek ook uit gelezen en ik moet zeggen dat ik deze zelfs nog (!) beter vindt als het eerste deel, en dat zegt nogal wat. Ik wil niet te veel verklappen, maar als je nog een boek (of 2) zoekt om te lezen zal ik volmondig roepen – If I Say en Where She Went!

The 5th Wave
Inmiddels ook verfilmd én met dezelfde actrice in de hoofdrol, Chloë Moretz. Geschreven door Rick Yancey.

“De eerste golf: de wereld wordt gehuld in duisternis. De tweede golf: als je geluk hebt weet je te ontsnappen.De derde golf: als je pech hebt overleef je. De vierde golf: er geldt nog maar één regel – vertrouw niemand.

Nu de vijfde golf eraan komt, is Cassie op de vlucht – voor Hen, de wezens die er menselijk uitzien maar het niet zijn.”

Dit boek sprak mij vooral aan door de genre. Een wereld, net zoals The Hunger Games en Divergent bijvoorbeeld, die onrealistisch lijken. Maar hoe ver weg zijn wij er eigenlijk van verwijderd?

nieuwboekenplankmei16_003

The Circle
“De Cirkel is een intelligente, geestige en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.”

Geschreven door Dave Eggers. Eigenlijk dezelfde reden waarom dit boek mij zo aanspreekt als die van The 5th Wave, alleen is deze wereld nóg een stuk dichterbij dan wij denken. Ik ben sowieso all voor privacy (lol, je hebt een blog – Shir) en vind het daarom ook heel goed om er bij stil te staan wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Iets waar denk ik te veel mensen nog te weinig over weten.

Wonder
“Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg.
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…”

En helaas vaak de keiharde realiteit. Dit boek stond al enige tijd op mijn to-read list, wederom door de vele positieve reviews over de kracht van dit boek. Fun fact: dit is de schrijvers, R.J. Palacio, eerste boek!

Since You’ve Been Gone
by Morgan Matson.

“Voordat Emily haar beste vriendin Sloane leerde kennen ging zij nooit naar feestjes, praatte zij nooit met jongens en deed ze vrijwel nooit iets geks.
Meet Sloane, een sociale tornado die je echt kan helpen bij het uit je schulp kruipen.

Maar voor Emily geloofde een epic zomer te worden verdween Sloane. Zonder briefje. Zonder telefoontje. Zonder sms. Het enige wat ze heeft overgelaten is een random to-do list met 13 bizarre dingen die Emily zelf nooit zou proberen. Maar wat als het haar naar Sloane zou verwijzen?”

Eerlijk gezegd sprak dit boek mij niet per direct aan maar wil ik het vooral graag lezen door de positieve reviews. Dit is een boek die ik zelf niet snel uit zou kiezen, maar leek mij daarom juist enorm leuk om te lezen!


Ik kan niet wachten om met het volgende boek te beginnen. Inmiddels lees ik het laatste deel van The Mortal Instruments series, City of Heavenly Fire. Ik ben echt verslaafd, deze boekenreeks, serieus. Hoewel de serie (vooral aan het begin) wat slecht geacteerd was ben ik echt SUPER blij dat ze het tot een serie gemaakt hebben vanwege de vrij grote boekenreeks.

Als jullie reviews van de boeken willen zien, let me know! Ik ben zelf ook altijd op zoek naar goede en duidelijke reviews. Tsja, als iemand rant over een boek, make-up product of fashion item ben ik ook snel verkocht, haha.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

 

Share:

7 Reacties

 1. 28 april 2016 / 08:04

  Ik lees het ook graag, maar er ook nog stapels boeken en tijdschrijften dat ik nog niet aan toe kom om te lezen. Geniet met je volgende boek.

 2. 28 april 2016 / 08:04

  Ik lees het ook graag, maar er ook nog stapels boeken en tijdschriften dat ik nog niet aan toe kom om te lezen. Geniet met je volgende boek.

 3. 28 april 2016 / 10:57

  Leuke boeken allemaal! Ik heb zelf the 5th wave film gezien, maar ik ben ook erg benieuwd naar de boeken. Wat heb je trouwens toch een leuke layout en mooie foto’s, love it!

 4. 28 april 2016 / 11:45

  Ik ken ze allemaal niet maar een boekreview lezen vind ik altijd leuk. Ik probeer nog altijd meer te lezen maar heb mij erbij neergelegd dat ik nu geldige smoesjes heb 😉

 5. 2 mei 2016 / 13:41

  Goede tips!
  The Circle heb ik gelezen. Brr, best wel freaky vond ik dat boek. Heel interessant, maar ook ‘confronterend’ omdat ons leven daar toch verdacht op gaat lijken!

 6. 2 mei 2016 / 17:41

  Leuke boeken, ik wil zelf The Circle nog lezen! Ik ben benieuwd naar 5th wave, hierover zie ik wel graag een recensie. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me