MY BLOGGING TOOLS | PHOTOGRAPHY

MY BLOGGING TOOLS | PHOTOGRAPHY

Hi all! Sinds eigenlijk niet zo heel lang geleden ben ik mij gaan verdiepen in fotografie. Ik vond het altijd geweldig om naar te kijken maar om daadwerkelijk zelf foto’s te maken heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan, haha. Thanks to my blog heb ik daar kennis mee gemaakt en kan sindsdien niet meer zonder maar HET IS ZO’N DURE HOBBY. Net als make-up. En kleding. Maar dan toch net even wat duurder, haha. Ook heb ik twee (eigenlijk 3) lenzen op het oog, L-lenzen wel te verstaan, dat zijn eigenlijk de topmodellen bij Canon waarvan de ‘L’ voor Luxury staat als verwijzing naar de relatief hoge prijzen en hoogwaardige bouwkwaliteit. Dat laten we wel even voor een ander artikel! Vandaag wil ik jullie graag laten zien welke tools ik gebruik voor bij het bloggen. Dat vind ik zelf ook altijd onwijs leuk om te zien bij andere bloggers en YouTubers!

1. CAMERA
Allereerst mijn BELOVED camera. Maak kennis met de Canon 70D. Als je mij misschien wat langer volgt kan je je wellicht nog wel herinneren dat mijn vorige camera ooit stuk is gegaan en het geen nut meer had om deze te laten maken. Ik zou hier altijd nog een vervolg over schrijven maar heb ik eigenlijk nooit meer gedaan. Oops. In tegenstelling tot de 550D (mijn vorige camera) heeft de 70D een kantelbaar scherm,  WiFi, meer megapixels maar ook meer focuspunten. En natuurlijk een betere sensor. De reden waarom ik voor een duurder model ben gegaan is omdat ik mijzelf graag verder wil ontwikkelen met fotografie en de 70D gaf mij hier meer mogelijkheden in.

2. LENZEN
Ik heb twee lenzen namelijk de ‘plastic fantastic‘ Canon 50mm f/1.8 (hier is een nieuw model van beschikbaar) en de Sigma 17-50 f/2.8. Twee eigenlijk budget lenzen die echt prima hun werk doen! De Canon 50mm f/1.8 gebruik ik vaak voor mijn blogfoto’s en de Sigma 17-50 gebruik ik dan meer als allround-lens voor als ik bijvoorbeeld op vakantie ga. Beide lenzen zijn lichtsterk, dat betekent dat je een mooie wazige noch rustige achtergrond kan creëren in foto’s om het onderwerp beter te laten spreken.

3. CLOSE-UP FILTERS
Voor de plastic fantastic gebruik ik ook nog close-up filters van eBay. Met de 50mm kan je niet al te dichtbij het object komen en met een close-up filter wel. Enige nadeel is wel dat bij hoe meer de close-up, des te meer je een wazige vignettering krijgt.

falconeyesledringlamp_001

4. BELICHTING
Sinds kort heb ik een LED ringlamp waar je prachtige portret- en productfoto’s mee kan maken maar ook video’s mee kan opnemen zodat je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van het daglicht. Al moet ik zeggen, niets is mooier dan natuurlijk zon en daglicht maar door huidige omstandigheden kan ik hier niet altijd gebruik van maken, helaas! De ringlamp biedt hierbij echt een goede oplossing.

5. STATIEF
Ik heb echt een cheap-ass statief maar hij doet echt prima zijn werk. Het gaat om de Hama Star-63. Het enige wat ik ‘jammer’ vind is dat ik deze niet op zijn kop kan kantelen zodat het direct boven het object hangt. Snap je? :’) Ook heb ik een lampstatief van Falcon Eyes met een camerabeugel waaraan je jouw camera aan kunt vastzetten.

6. ACHTERGROND
Voor de achtergrond van mijn foto’s gebruik ik heel vaak de IKEA lack tafel, een simpel wit tafeltje. Ook gebruik ik vaak mijn kunstschapenvacht, ook van IKEA. Verder probeer ik een beetje af te wisselen met wat accessoires en overige dingen die in het huis rond slingeren.

7. NABEWERKING
I <3 Photoshop. Als jullie een post willen zien met hoe ik mijn foto’s bewerk, let me know!!! Ikzelf gebruik heel vaak Photoshop en soms Lightroom. Maar ik beschik over het volledige Adobe pakket vanwege dit voor mijn opleiding. Tegenwoordig heeft Adobe nu wel betere abonnementen sinds CreativeCloud, maar dit blijft gewoon hartstikke duur. Zo betaal je zonder korting, voor alleen Photoshop, €290,- in een jaar. Eigenlijk ook de reden waarom ik mij ook aan het verdiepen ben in het programma Affinity Photo, dat schijnt de ‘Photoshop killer’ te zijn van deze tijd, en er zit geen maandelijkse subscriptie aan vast – je betaald ‘maar’ eenmalig €50,-. I’m all for nieuwe dingen uitproberen maar ik blijf een Photoshop junkie, haha. Maar eerlijk: het lijkt echt enorm op Photoshop en is echt een goed alternatief. Ik heb vroeger ook alternatieven uitgeprobeerd als GIMP en Corel Paint Shop Pro maar dat vond ik helemaal niks. Bovendien zou je gewoon Photoshop tutorials makkelijk na kunnen doen in Affinity Photo omdat het veel gelijkenissen bevat. Nadeel is alleen dat deze NOG niet voor Windows beschikbaar is.

Wat zijn jouw onmisbare blogging tools betreft fotografie?

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Delen:

29 Reacties

 1. 30 mei 2016 / 08:30

  Wat een handig artikel! 🙂 Op dit gebied is bloggen behoorlijk duur haha!

 2. 30 mei 2016 / 09:57

  Wat leuk dat je dit deelt. Ik zou ooit ook nog een ringlamp willen kopen. Gebruik je deze ook voor foto’s van je make-up? Ziet het er dan niet onnatuurlijk uit?
  Liefs,
  Elles

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:15

   De laatste tijd pak ik ‘m er wel vaker bij vanwege het weer en omdat ik niet veel tijd meer over heb. Onnatuurlijk totaal niet maar dat is ook omdat ik de kleurtemperatuur van de ringlamp kan instellen!

 3. 30 mei 2016 / 10:04

  Wat een leuk artikel dat je hier deelt. Ik gebruik een simpele fotocamera ( gelukkig een hele goede) en mijn mobiel. Ik heb geen belichting. Toch nu toe ben ik afhankelijk van het zonlicht. Dat is ook fijn anders ga ik iedere dag mijn camera pakken..haha.. Foto’s maken vind ik het leukste gedeelte van het bloggen.

 4. 30 mei 2016 / 10:49

  Fijn artikel! Ik weet nog altijd zo weinig over fotografie maar ik wil er wel steeds meer over weten want ik vind het superleuk.
  Ik bewerk mijn foto’s in Picasa maar ik wil binnenkort PicMonkey proberen.

 5. 30 mei 2016 / 10:59

  Super fijn dat je dit deelt. Heel slim dat Ikea tafeltje (die ga ik ook aanschaffen), zit altijd een beetje met A-0 papier bezig voor een goede witte ondergrond maar zo’n tafeltje is veel handiger want die kan je natuurlijk gewoon met een doekje afnemen. Thnx voor de tip!

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:14

   Jaaa klopt! Dat deed ik voorheen ook, haha, zo’n tafeltje is echt een topper 🙂

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:13

   Ohhhh joh dat maakt toch niet uit! Zo lang je het plezier er maar in houdt 😉

 6. 30 mei 2016 / 13:10

  Leuk artikel! Ik zit zelf nog te twijfelen om een ringlamp te kopen. Maakt je minder afhankelijk van het daglicht.

 7. 30 mei 2016 / 15:18

  Leuk om te zien wat andere blogger gebruiken! Zie heel graag hoe jij je foto’s bewerkt in photoshop <3

 8. 30 mei 2016 / 16:27

  Ik wil ook nog heel graag een ringlamp of een softbox. Voor het bewerken van mijn foto’s gebruik ik ook Photoshop! xx

 9. 30 mei 2016 / 16:58

  Wat een mooie producten gebruik je. IK wil ook graag een ringlamp

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:12

   Een ringlamp is zo fijn! Je bent helemaal niet meer afhankelijk van het weer!

 10. 30 mei 2016 / 19:55

  Wat een leuk en leerzaam artikel! Ik zou nog graag een ringlamp willen hebben!

 11. 30 mei 2016 / 21:03

  Heel benieuwd hoe jij je foto’s bewerkt! Vind het toch altijd leuk om te zien hoe andere dit doen.

 12. 31 mei 2016 / 10:50

  Leuk om te lezen! Zo’n LED ringlamp wil ik ook nog aanschaffen 🙂

 13. 31 mei 2016 / 13:53

  Heel interessant om te lezen! Ik heb ook nog verschillende dingen op mijn wishlist staan die ik wil aanschaffen. -x-

 14. 31 mei 2016 / 15:15

  Handig artikel! Het is zeker een dure bezigheid!

 15. 31 mei 2016 / 16:38

  Wat leuk dat je dit onder elkaar hebt gezet en het is een dure hobby een blog en een youtube kanaal ik weet er alles van haha!

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:11

   En dan hebben we het nog niet eens over de producten die er los van woorden aangeschaft hahaha!

 16. 31 mei 2016 / 21:24

  Oohh ik heb echt exact dezelfde camera en lenzen, haha! Sigma heeft trouwens ook een luxe lijn, de Art serie, en die lenzen zijn net wat beter betaalbaar dan de L lenzen van Canon. Ook interessant om naar te kijken als je wilt upgraden!

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:11

   Ohhhh wat geen goede tip dat wist ik nog niet! Ga meteen even kijken :p

 17. 31 mei 2016 / 22:41

  Leuk artikel. Ik heb ook de 50mm lens en de 10-18 mm voor stadsfotografie. Ik hou niet zo van nabewerken op de computer en doe veel op de Iphone. Mijn favoriete apps zijn Mextures, Enlight & Snapseed.

  • Shiralee
   Auteur
   3 juni 2016 / 09:10

   Oh die apps kon ik nog niet, handig! Ben je blij met de 10-18mm? Dat schijnt ook een plastic fantastic te zijn hé?!

 18. 8 juni 2016 / 23:42

  Zelf gebruik ik als achtergrond ook vaak een schapenvacht van de ikea! Prachtige camera heb je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me