Makeup hergebruiken? Mijn uitvinding met de Essence All About Matt primer

Essence All About Matt Primer

Daar gaan we weer. Nog een miskoop. Hoe vaak heb je een miskoop gedaan? Gooi je het dan meteen in de prullenbak, geef je het weg of kijk je of het ergens anders voor kan gebruiken?

Niet om het een of ander maar met budget producten merk ik vaak dat ik miskopen maak. Dit heeft natuurlijk met verschillende factoren te maken omdat 1) je denkt het is goedkoop dus dan is het geen ramp als het niet goed is en 2) bij duurdere producten test (of laat) je het toch beter testen, je kijkt er dan toch kritischer naar. Om deze redenen ben ik ook wat meer overgestapt naar wat luxere merken, simpelweg omdat ik ook echt (in de meeste gevallen) kwaliteitsverschil merk en ik het gewoonweg zonde vind om de zoveelste miskoop of in de prullenbak te gooien of weg te geven. Het blijft zonde van je geld! Buiten dat heb ik al zo veel budget producten opgemaakt dat ik wel toe ben aan iets anders, haha.

Zodra ik mijn eerste MAC blush in gebruik nam merkte ik ook direct hoe zuinig het product is. Zo geef ik mijzelf nog even een reden om duurdere producten te kopen. Ja, ik blijf hier een zwakte voor hebben.
Toch wel grappig eigenlijk, want vroeger dacht ik hier heel anders over, maar goed, ik was 16.

Essence All About Matt Primer

Genoeg gebrabbel. In mijn titel staat de Essence All About Matt Primer beschreven. Even kort door de bocht; als basis voor mijn foundation: ramp. Als basis voor mijn oogschaduw: yes please!

Op bovenstaande foto heb ik twee verschillende tinten gebruikt van Sleek Garden of Eden namelijk groen en bruin(achtig). Aan de linkerkant zie je het verschil mét primer en aan de rechterkant zie je het verschil zonder primer. Wat een verschil! En ik maar wachten op de Primer Potion van Urban Decay…

Nu moet ik zeggen dat ik nog nooit een duurdere primer heb gebruikt als oogschaduwbasis dus ik heb niet echt iets waar ik het mee kan vergelijken. Maar: ik was zó verbaasd hoeveel intensiever de kleuren er uit kwamen.
In de loop van de dag vervaagde de rechterkleuren en de linkerkleuren zagen er nog net zo (of misschien iets minder) intensief uit als op de foto.

Wel een nadeel, want ik had de primer op verschillende plekken uitgesmeerd over mijn arm en zag dat het later gewoon hard en wit opdroogde. Dat is wat minder mooi, maar onder de oogschaduw zie je er niets van terug.

Ik zal het product niet speciaal opnieuw kopen hiervoor, omdat ik de verpakking gewoon niet handig vind. Om her te gebruiken is het ideaal, of als je wat minder budget hebt/minder geld over hebt voor make-up.

Hergebruik jij weleens miskopen voor (totaal) iets anders dan waarvoor het bedoeld is?

Share:

6 Reacties

 1. 6 juli 2015 / 20:30

  Wat een goed idee om het dan als oogschaduw basis te gebruiken (al blijf ik een liefde hebben voor de Too Faced oogschaduw basis!). Ik heb eigenlijk bijna nooit meer make-up miskopen, omdat ik niet meer zoveel make-up koop en al helemaal bijna geen budget meer. Ik zeg niet dat budget altijd slecht is, maar 9 van de 10 keer ervaarde ik toch dat een luxer merk toch beter is. Ik hergebruik dingen vaak wel op de manier: dat ik het niet zo fijn vind, het in een la leg ergens en na een paar maanden denk: een tweede poging? en soms blijkt het dan toch beter te zijn dan je dacht of gewoon echt troep en gaat het weg haha!

 2. 8 juli 2015 / 20:41

  Wat goed van je dat je het zo kan hergebruiken! Wel jammer natuurlijk dat het niet werkt waar het eigenlijk voor bedoeld is… Ik koop ook vaker duurdere producten, ik merk toch wel echt het kwaliteitsverschil 🙂

 3. 8 juli 2015 / 21:00

  Haha, wat grappig eigenlijk. Ik ben zelf eerlijk gezegd ook nooit zo’n fan van Essence foundations/primers/concealers, maar hiervoor is ie idd wel handig!

 4. 8 juli 2015 / 21:16

  Nog nooit zo over gedacht, bedankt voor de tip Shiralee!

 5. 8 juli 2015 / 21:45

  Ik heb die ook! En die krijgt echt een rare geur na een tijd 😀 maar verschil merk ik idd niet.. al heb ik nog niet echt een primer gevonden die wel verschil maakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me