MAC Blot Powder Pressed

MAC Pressed Blot Powder

Mijn geliefde All About Matt poeder van Essence viel stuk toen ik terug kwam van vakantie. Wat was dat balen (NOT) want ik liep al een tijd in mijn hoofd rond met de vraag hoe een luxe mattifying poeder mij zou bevallen, bovendien had ik al aardig wat pan geraakt. Zoekend naar een nieuwe foundation (ja, dat had ik ook nodig) kocht ik de MAC Blot Powder Pressed. Vind ik het zijn geld nou waard?

Sinds ik mijzelf omgetovert zie worden in een wat luxer paardje, kreeg ik het geniale idee om een matterend poeder van MAC aan te schaffen. Tsja, mijn oude was toch stuk gevallen, dus waarom niet. Ik vroeg mij altijd al af of zo’n poeder nou van betere kwaliteit is dan bijvoorbeeld de budget toppers van Essence en Catrice, naast zijn verpakkingen dan, dus besloot ik de MAC Blot Pressed Powder aan te schaffen. Helaas heb ik geen “aan” foto’s, want eerlijk, maakt niet uit bij wie, ik zie het verschil gewoon niet op de foto en aangezien ik (nog) geen externe flitser heb voor mijn camera word het helemaal lastig te spotten.

De poeder komt in een druksysteem doosje met een spiegel en poederdons. De verpakking ten opzichte van de All About Matt is in alle opzichten beter en krijgt daarom op dit gebied een pluspunt.

Het product verdeel ik met mijn Real Techniques fluffy powder brush over mijn gezicht. In de verpakking lijkt de poeder wit te zijn maar zodra je deze over het gezicht verdeeld is deze transparant en boven al: matterend. Dat is wat ik wil!
Of dit nou beter werkt dan de All About Matt poeder? Nah. Het pakt wel degelijk beter en gelijkmatiger het product op. Maar ook dit poeder moet ik gewoon overdag bijwerken. Het doet zijn werk goed hoor, want het fixeert en matteert mijn make-up/gezicht.

MAC Pressed Blot Powder Ingredients

Eerlijk gezegd ben ik niet laaiend enthousiast over dit product. Het doet zijn werk prima hoor, maar voor €15,- minder heb je een goede van Essence of Catrice te pakken. Als je het in je budget hebt zou ik voor dit product kiezen omdat de verpakking heel fijn en stevig is in gebruik én het het product beter oppakt. Maar buiten dat werkte mijn All About Matt ook gewoon prima!

Het product is wel zuinig in gebruik moet ik zeggen. Ik heb het zo’n maand lang (bijna iedere dag) gebruikt en het lijkt nog zo goed als nieuw en dit is inclusief regelmatig bijwerken met lange (en zomerse) dagen.

De MAC Blot Pressed powder is voor €24,- te koop bij verschillende MAC counters (of online) bij Douglas, Bijenkorf of in de MAC Pro Store.

Share:

9 Reacties

 1. 16 juli 2015 / 11:46

  Met poeders heb je vaak niet veel verschil in dure of goedkope producten vind ik. Ik gebruik nu een losse poeder van E.L.F. en die is echt heel fijn!

 2. 16 juli 2015 / 12:08

  Lijkt me een fijn poeder, maar ik denk dat ik zelf maar weinig verschil met mijn geliefde Essence poeder zal merken.

 3. 16 juli 2015 / 20:03

  15 euro is wel erg duur voor een poeder, maar aangezien hij zuinig in gebruik is. is het wellicht wel de moeite waard.

 4. 16 juli 2015 / 22:26

  Met poeders merk ik ook niet echt vaak verschil. Ik heb wel een MAC poeder foundation, maar ook alleen maar omdat ze hele lichte kleuren verkopen 🙂

 5. 17 juli 2015 / 12:09

  Fijne review! Ik heb ook duurdere geprobeerd, maar ik blijf bij die van Catrice! X

 6. 18 juli 2015 / 16:29

  Ik zou ook niet zo snel zo’n poeder van Mac kopen. Voor dat geld koop ik liever een Mac lipstick een een Essence poeder 😉

 7. 18 juli 2015 / 23:04

  Ik gebruik zelf die van essence en hij werkt perfect! Zelfs voor de donkere huid 😀
  Maar ik vond het sowieso wel heel interessant om over deze lezen, leuk artikel! Oh trouwens op mijn blog hou ik een simpele win actie ^^ misschien lijkt het je interessant om mee te doen? 🙂

 8. 19 juli 2015 / 14:29

  Superfijne poeder is dat he, ik heb hem zelf ook en hij is inderdaad heeel zuinig! xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me