LUSH Ultrabland gezichtsreiniger

LUSH Ultrabland

Wow! Ik heb mijn geliefde Purity Made Simple even aan de kant geschoven voor LUSH Ultrabland. Als ik lang een product gebruik wil ik soms weer iets nieuws proberen en deze keer was LUSH Ultrabland aan de beurt! Ben ik hier dan net zo enthousiast over?!

LUSH Ultrabland is gebasseerd op amandelolie dat vuil en make-up van je gezicht verwijderd. Dit laat een gevoede en zachte huid achter. Verder is het product verzorgd met rozenwater en bijenwas en zit er geen alcohol of parfum verstopt in het product. Wel parabenen, mocht je hier problemen mee ondervinden. Deze staan echter wel helemaal onderaan het rijtje op de ingrediëntenlijst: hoe lager, hoe minder er van in zit.

LUSH Ultrabland

Ultrabland zit in een pot van 45g of 100g. Dat is even wennen aangezien ikzelf nooit potten gebruik – iets met antioxidanten die sneller hun krachten verliezen als hier zuurstof bij komt, wat dus iedere keer gebeurt bij het openen van een pot.

Waarom dan tóch LUSH Ultrabland?
Ik heb onwijs veel goede reviews gelezen over deze gezichtsreiniger. Het moet make-up goed verwijderen én het laat een droge huid verzorgt achter. Zelf heb ik een droge huid en wou ik graag iets anders proberen. Bovendien valt de prijs, voor 45g €10,95 en voor 100g €17,95, wat mij betreft ook wel mee.

LUSH Ultrabland ingredienten

Ingrediënten

Amandelolie verzacht, beschermt en voedt de huid met vitamine E, rozenwater helpt de huid vocht vast te houden, honing is rijk aan antioxidanten én heeft een antibacteriële werking. Iris extract moet verzachtend werken bij huidirritatie en ontstekingen, glycerine wordt gebruikt vanwege de verzachtende werking op de huid (dit ingrediënt zit overigens in ontzettend veel verzorgingsproducten), Rosa damascena is een olie en benzoë-tinctuur wordt gebruikt om de huid te kalmeren en te verzachten.

LUSH Ultrabland

Gebruik

Eerlijk is eerlijk, op het begin had ik heimwee naar mijn Purity Made Simple van Philosophy. Hoewel mijn huid heerlijk zacht en gevoed aanvoelt na gebruik is het wel even wennen hoe het product nou precies werkt.

Ik gebruik LUSH Ultrabland als gezichtsreiniger maar ook als make-up remover. Het wordt aangeraden om Ultrabland te verwijderen met een lauwwarm washandje. Ik dacht dit weg te spoelen onder de kraan, maar dat werkte helaas niet. Ikzelf heb ook alleen maar witte washandjes, dus dat vond ik ook geen succes. Nu gebruik ik twee lauwwarme wattenschijfjes om de make-up restanten te verwijderen en na afloop spray ik wat toner op mijn gezicht of op een schoon wattenschijfje om de laatste restjes cleanser en make-up weg te halen en zodat mijn crème beter in de huid kan trekken.

Mascara verwijderen doet dit product echt als een baas (ja, sorry, ik kan het echt even niet anders verwoorden). Het prikt namelijk niet in mijn ogen en ik krijg er na afloop ook geen traanogen van…

Als ik alleen écht veel make-up heb gedragen, zoals foundation en de hele mikmak, kies ik er tóch voor om dit product te gebruiken na een micellair water omdat ik anders het gevoel heb dat het niet genoeg make-up weghaalt op deze manier.

Nu ik weet hoe ik dit product moet gebruiken ben ik er ontzettend blij mee. Ik heb een droge huid en deze reiniger doet hier echt goed aan, ongeacht het in een pot zit. Of het Purity Made Simple van de troon slaat? Qua gebruik zeker niet, maar betreffende mijn droge huid vind ik dit echt een top product.

LUSH Ultrabland is beschikbaar in een van de LUSH filialen of online voor 45g betaal je €10,95 en voor 100g €17,95. Als je in de winkel bent kan je ook altijd om een sample vragen!

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

9 Reacties

 1. 28 juli 2016 / 08:52

  Oh wauw het klinkt echt suuuper lekker! En die van Philosophy nu ook, haha. Nu is m’n wishlist nog langer 😛 Klinkt gewoon super fijn.

 2. 28 juli 2016 / 09:46

  Deze klinkt echt super goed! Al lijkt het gebruik ervan me niet zo’n pretje, hoe je het verwoordt klinkt het echt geweldig!
  Liefs,
  Elles

 3. 28 juli 2016 / 10:28

  Fijne review. Ik denk dat ik Purity Made Simple van Philosophy en Lush ultrabland wil proberen.

 4. 28 juli 2016 / 10:34

  Het lijkt me zelf niet zo heel handig, dat het product in een potje zit, maar gelukkig vind jij hem wel fijn!

 5. 28 juli 2016 / 11:00

  Wat een fijn artikel! Ben erg benieuwd naar lush!

 6. 28 juli 2016 / 12:48

  Klinkt als een fijn product voor je huid. Wel een gedoetje om het te gebruiken zo te lezen. Denk dat ik daar te lui voor zou zijn 😉

 7. 28 juli 2016 / 20:04

  Klinkt als een fijn product! Vind het altijd eng om nieuwe producten voor m’n huid uit te proberen, maar denk dat dit echt een goed en fijn product is! 🙂

 8. 2 augustus 2016 / 13:11

  Ik ken hem van naam en hoor altijd veel goeds. Toch werkt Lush niet zo voor mijn huid ofzo 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me