Love Beauty and Planet shampoo en conditioner

Love Beauty and Planet shampoo en conditioner

En toen was daar Love Beauty and Planet, cruelty free en vegan shampoo en verzorging gewoon te koop bij de drogist. I like! De shampoo en conditioner gebruik ik al enige tijd met veel plezier, vandaag vertel ik je waarom.

Het merk: Love Beauty and Planet

“De groep achter Love Beauty and Planet bestaat uit het soort mensen dat na een concert nog even blijft om op te ruimen, omdat het altijd mogelijk is om plezier te hebben, er goed uit te zien én iets goeds te doen voor de planeet. Dat is het idee achter dit merk.”

– Sonika Malhotra, Sr. Global Brand Manager en Officiële Cheerleader van Love Beauty and Planet

Oké, marketing on point. Ik ben fan. Maar wacht, goed voor de planeet? Wat houdt dat eigenlijk in voor het merk én de planeet?

“Al onze fantastische formules zijn verrijkt met de beste natuurlijke ingrediënten die we duurzaam hebben gesourcet op kleine boerderijen over de hele wereld, van Australische moerassen tot Franse akkers.”

Aha. Plus het merk is volledig vegan.

Wat ook super fijn is dat ze transparant zijn over waar ze hun ingrediënten vandaan halen: https://www.lovebeautyandplanet.com/nl/onze-bronnen/onze-ingredienten.html.

Zo halen ze bijvoorbeeld hun sheanoten uit Ghana en Burkina Faso, waar het oogsten de belangrijkste werkgelegenheid vormt voor vrouwen in de regio.

Daarnaast zijn ze ook eerlijk over wat er beter kan: https://www.lovebeautyandplanet.com/nl/mensen-en-aarde/our-goal.html. Zo zijn nog niet alle ingrediënten afkomstig van gecertificeerde duurzame bronnen en de dopjes en pompjes nog niet recyclebaar. 

Verpakking

Naast dat de look en feel van Love Beauty and Planet er echt uit als eye candy, zijn ze ook vrij praktisch in gebruik. Je merkt wel doordat de fles vrij groot en rond is het soms wat lastiger is om er product uit te krijgen als deze leeg raakt.

Verder zijn de flesjes gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Beloftes

Heel eerlijk: ik koop de shampoo op basis van geur. De coconut water & mimosa flower belooft meer volume en bounty. Deze formule helpt het haar te voeden en te hydrateren voor zacht en glanzend haar en de shea butter & sandalwood verwent, hydrateert en beschermt het haar. Mijn haar is vrij stijl en ik merk eerlijk gezegd geen verschil, behalve dat ik het een fijne shampoo en conditioner vindt, en het lekker ruikt onder de douche, haha.

Daarnaast hebben ze ook in de collectie: rosemary & vetiver, coconut oil & ylang-ylang, muru muru butter & rose en neroli oil & white jasmine shampoo.

Ingrediënten

Love Beauty and Planet shampoos en conditioners zijn vegan, 100% recyclebaar, bevat geen kleurstoffen en siliconen, zijn biologisch en en duurzaam gesourcet.

De coconut water & mimosa flower shampoo bevat wél Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Cocomidopropyl Betaine. Twee ingrediënten die droge roos kunnen veroorzaken.

De shea butter & sandalwood shampoo bevat alleen Cocomidopropyl Betaine en geen Sodium Laureth Sulfate. Mocht je last hebben van droge roos, dan zou ik eens een shampoo uitproberen zonder Cocomidopropyl Betaine en SLES.

Love Beauty and Planet shampoo en conditioner is voor voor € 9,99 te koop bij Etos en Kruidvat. Tip: ze hebben vaak een 1+1 actie, dan koop ik ze ook meestal in.

Love Beauty and Planet is cruelty free en vegan.

[wp-review id=”6201 “]

Ben jij al bekend met het merk Love Beauty and Planet? En gebruik je ook al een vegan shampoo en conditioner? xo

Delen:

2 Reacties

  1. 26 februari 2020 / 20:17

    Klinkt als fijne producten! Leuk artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me