
Deze curry staat in mijn receptenboek als preicurry, maar er zit zo veel meer in dan alleen prei. Het klinkt alleen zo leuk! Geen eicurry, maar een preicurry. Om wat meer duidelijkheid te scheppen heb ik het voor deze blog maar een: Linzencurry met prei en aubergine (en courgette en kikkererwten ;)) genoemd
Ingrediënten
- 5cm gember, fijngesneden
- 1,5-2 el sambal manis
- 1 prei, fijngesnipperd
- 1 courgette, in plakken gesneden
- 1 blik kikkererwten
- 3 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 tl kurkuma
- 1,5 tl komijnpoeder
- 1,5 tl korianderpoeder
- 1 kop linzen
- 1,5 kop bouillon
- 200ml kokosmelk
- rijst om te serveren
Bereidingswijze
- Bak in een verwarmde hapjespan met water de gember met sambal;
- Voeg na zo’n 2 minuten de courgette toe, bak dit zo’n 5 minuten mee;
- Voeg de tomaat toe. Even omroeren. Vervolgens voeg je de linzen toe met het bouillonwater;
- Tijd om de kruiden toe te voegen! Goed omroeren en het geheel zo’n 20 minuten (tot de linzen gaar zijn) laten koken.
- In de tussentijd kun je de kikkererwten toevoegen;
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe, laat dit zo’n 5 minuten koken;
- Als laatste voeg je de prei toe, laat het geheel zo’n 3 minuten koken;
- Breng op smaak met de rest van de sambal en eventueel nog wat komijn- of korianderpoeder.
Serveren met rijst. Eetsmakelijk!
Ik wil u adviseren nog eens kritisch naar het recept te kijken.
De prei komt er helemaal niet in voor, de aubergine wordt alleen gegaard en zien we ook niet meer terug en ik moet ineens kikkererwten toevoegen die niet op de ingrediĆ«nten lijst staan…
Verder wel heerlijk gegeten, maar het was geen preicurry…
Groeten,
Mark Bakema
Auteur
Oh, inderdaad, wat slordig!! Ik heb recept destijds wat aangepast en compleet dingen over het hoofd gezien. Bedankt voor de tip, ik heb de wijzigingen doorgevoerd. Gelukkig was het nog wel te eten, haha ;).