Kwasten schoonmaken is vanaf nu geen rot klus meer!

eBay brushegg

Oké, ik ga er niet omheen draaien: kwasten schoonmaken is een rot klus. Helemaal als je er al aardig wat van hebt gespaard, en ze ook nog eens allemaal gebruikt. Meestal ben ik zo’n 20 minuten bezig met het schoonmaken van mijn kwasten, en met name mijn foundation kwast neemt erg veel tijd in beslag. Met deze brushegg doe ik er maar liefst 10 (of minder) minuten over, en het wordt ook écht schoon.


eBay brushegg

Voor heen deed ik kwasten wassen altijd met mijn handen (zonder tool, dus), maar dat is nu echt verleden tijd. Het neemt gewoon heel veel werk in beslag en het is gewoon saai, maar nodig is het zeker wel. Op verschillende blogs was ik hem al tegen gekomen: de brushegg. Het leuke en handige van deze brushegg is dat je gemakkelijk twee vingers aan de onderkant kan stoppen zodat deze goed blijft zitten zodra je er over heen gaat met je kwast. Maar hoe gaat het nou verder in zijn werking?

eBay brushegg
eBay brushegg
Het is eigenlijk té simpel maar ik ben er zó enthousiast over dat ik er een blogpost over moest schrijven. Ik doe schoon water in de wasbak met wat babyshampoo. Hier dip ik mijn kwast even in en ga vervolgens met mijn kwast heen en weer op de brushegg. Door dat er van die kartelrandjes op de brushegg zit wordt de kwast van binnen beter gereinigd en man, dat gaat snel. Vooral met mijn oogschaduwkwasten was ik echt in no-time klaar. Met mijn foundation kwast heb ik altijd wat meer moeite, maar dat is gewoon een vervelende kwast om schoon te maken.

eBay brushegg
Boven aan de blogpost zie je een foto van mijn Sigma F80 terwijl deze nog vies was, en hieronder de foto nu deze is schoongemaakt. Wat een verschil! Ik verloor geen enkele haar, natuurlijk ligt dat ook een beetje aan de kwaliteit van de kwast, en moet je niet als een gek over de brushegg heen en weer gaan (het is tenslotte het behoud van je kwasten), maar nogmaals: ik ben dik tevreden en kan deze brushegg met een volle 100% aanraden.

eBay brushegg

De brushegg heb ik bij deze eBay verkoper gekocht. De paarse kleur is helaas niet zoals het plaatje, maar ach, daar ga ik niet moeilijk over doen. Als je dat wel vervelend vind zou ik nog even verder zoeken op eBay onder “brushegg”, en ik weet dat Boozyshop deze ook verkoopt. En Sigma een soortgelijk iets. Maar dan ben je wat meer geld kwijt, en voor zo’n simpel dingetje zou ik echt niet meer dan 2 euro betalen als ik eerlijk ben.

Share:

11 Reacties

 1. 17 augustus 2015 / 14:02

  Was jouw kwast ooit wit? Want ik maakte men kwasten altijd schoon men gewone brushcleanser van eender welk merk maakt niet uit, heb al mac geprobeerd en ook kruidvat! En nu gebruik ik een beetje dreft met olijfolie in een pannetje en dan dit ei, en je kwasten zijn echt zo wit, je moet maar eens op youtube opzoeken! Maar dat egg is echt zo gemakkelijk, ben zo blij dat ik er ook een heb aangeschaft!

  • 17 augustus 2015 / 23:11

   Mijn foundation kwast was inderdaad ooit wit, al mijn overige kwasten die worden weer perfect wit op mijn Sigma F80 na – ook al spoelt er geen foundation meer uit de kwast… Maar deze tip ga ik zeker mee nemen, thanks voor het delen!

 2. 17 augustus 2015 / 22:28

  ideaal ik heb deze ook in het mintgroen en gebruik dit item iedere keer weer met veel plezier liefs

  • 17 augustus 2015 / 23:12

   Ja hé! Je bent echt veel sneller geneigd om je kwasten nu schoon te maken. Ah, mintgroen is echt een super leuke kleur <3

 3. 18 augustus 2015 / 16:55

  Wauw wat ontzettend handig zeg! Dit maak het schoonmaken van je kwasten inderdaad een stuk gemakkelijker.

 4. 18 augustus 2015 / 17:18

  Wow, hier heb ik nog nooit van gehoord maar lijkt me super handig. Het ziet er ook nog eens super schattig uit!

 5. 19 augustus 2015 / 14:46

  Dit lijkt me super handig! Wil het ooit nog wel eens aanschaffen. 😀

 6. 19 augustus 2015 / 18:24

  Dit klinkt handig, maar ik zou er inderdaad ook niet veel geld aan kwijt willen, dus ik moet misschien maar op Ebay gaan bestellen 🙂

 7. 19 augustus 2015 / 19:06

  Ok handig! Zelf doe ik het altijd met wat shampoo op mijn hand, maar heb het idee dat ze nooit compleet schoon zijn. Dit is eigenlijk een soort ouderwets wasbordje, wil het wel eens proberen! x

 8. 19 augustus 2015 / 22:28

  Dit is geloof ik een uitvinding voor mij! Hahaha! Vaak vergeet ik het om mijn kwasten te wassen! Dit gaat het rot klusje zeker een stuk makkelijker maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me