Kleding verkopen via United Wardrobe

Kleding verkopen via United Wardrobe

Als ik mijn kleding weg wou doen, deed ik dit altijd via een kledingcontainer. Ik was er altijd van overtuigd dat dit naar Afrika o.i.d. werd verzonden, maar het is dus echt een commerciële business. Ik was écht in shock want ik dacht er mensen blij mee te maken, of in ieder geval mee te helpen, maar vervolgens wordt het gewoon doorverkocht… Dus ik besloot zelf maar mijn kleding te verkopen voor lage prijzen via United Wardrobe.

Oh, mocht je het je afvragen waar ik het verhaal vandaan haal, chéck deze mini aflevering maar eens van Keuringsdienst van Waarde.

Over naar United Wardrobe dat ik eens voorbij heb zien komen via een Instagram advertorial. Het concept is eigenlijk gewoon dat je jouw kleding verkoopt via een website, waarvan je 10% van het aankoopbedrag als servicekosten ’teruggeeft’. Zelf geef ik mijn kleding vaak genoeg weg, maar dit vond ik ook wel het proberen waard. Het is ook altijd mooi meegenomen om er nog een zakcentje voor te krijgen.

Hoe het werkt

Je maakt foto’s van de kleding dat je wilt gaan verkopen en plaatst deze op de website. Geïnteresseerden kunnen een reactie achterlaten, het als favoriet toevoegen of het artikel direct kopen. Wanneer een item is verkocht ontvang jij een bevestigingsmail. Het pakket stuur je dan zelf op of laat je ophalen via PostNL.

Wanneer je een item wilt verkopen, houdt er dan rekening mee dat de prijs inclusief verzendkosten zijn. Zorg er dan ook voor dat je niet onder deze prijs gaat zitten, anders verdien je er zelf ook niets aan. Voor een brievenbuspakje betaal je € 3,95 en voor een bezorgpakje betaal je € 6,95. Het is daarom ook handig om je pakje zo klein mogelijk in te pakken!

naamloos-1

Zelf pak ik het altijd in in een plastic zak dat niet doorschijnt en vouw dit zo goed mogelijk op totdat je geen hengsels en gat meer ziet en plak dit dan dicht. Soms moet je creatief zijn met wat je hebt, haha.

united wardrobe

Wanneer je het item hebt verzonden is het belangrijk om via de website bij “Mijn orders” het item als verzonden te markeren. Dan is het wachten tot je pakketje bij de koper is aangekomen. Wanneer de koper je item heeft goedgekeurd, krijg je een mailtje ter bevestiging en dat het bedrag z.s.m. op jouw rekening wordt gestort.

Het kan ook zijn dat ze het item retour willen sturen. Hier heb ik zelf alleen nog geen ervaring mee.

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

15 Reacties

 1. 24 oktober 2016 / 09:08

  Wat een fijn artikel! Ik heb laatst zoveel kleding weg gegeven, maar verkopen zou toch ook wel fijn zijn eigenlijk!

 2. 24 oktober 2016 / 10:18

  Ik heb dit ook eens geprobeerd maar het is me helaas nog nooit gelukt om iets te verkopen. Het concept is wel heel erg leuk! Ik ga die aflevering eens terug kijken ben daar wel benieuwd naar. Ik wist wel dat ze deels weer verkopen en ook gebruiken voor hergebruik als lappen stof bijv. Alles beter dan het gewoon in de prullenbak gooien.

 3. 24 oktober 2016 / 11:52

  Dit is echt een handige site! Ik heb nog veel kleding liggen en Marktplaats vind ik 3x niks. Ik ga dit zeker even verder bekijken 🙂

 4. 26 oktober 2016 / 22:31

  Wat werkt dit ontzettend handig! Ik heb ontzettend veel spullen die makkelijk nog een tijd door kunnen! Als ik de tijd heb dan ga ik het zeker eens proberen om wat op te zetten.

 5. 2 november 2016 / 15:26

  Oh dit lijkt me echt geweldig! Ik schrok echt toen ik het las, heb twee weken geleden alles uitgezocht en heel wat dingen in de container van Afrika gedaan.. dit ga ik dus niet meer doen.. 🙁

  • Shiralee
   Auteur
   2 november 2016 / 15:28

   Ja stom is dat hè! Denk je er goed aan te doen…

 6. 5 november 2016 / 12:40

  Super fijn concept! Lijkt me heel interessant. Wel lastig ergens dat mensen het ook kunnen terugsturen. Wat ik op zich wel begrijp maar aan de andere kant kunnen mensen daar ook misbruik van maken. Misschien een beetje een negatieve gedachte maar ik denk gewoon al wat verder haha!

 7. 6 november 2016 / 14:18

  Jaaa ik gebruik United Wardrobe ook wel vaker! Helaas vind ik het wel jammer dat je zelf de verzendkosten moet betalen én er nog 10% vanaf gaat. Als ik mijn spullen op Marktplaats verkoop houd ik meestal meer over. Maar wel een heel fijne site!

  • Shiralee
   Auteur
   10 november 2016 / 07:50

   Klopt inderdaad! Zelf heb ik nooit kleding verkocht via Marktplaats, ook maar eens proberen dan. 😉 Het is alleen meer doelgericht zeg maar.

 8. Janine
  8 november 2016 / 08:41

  Weet je toevallig hoe het zit met de “servicekosten” die je betaalt? Ik had namelijk een item verkocht en kreeg een bevestigings mail, met daarbij als bijlage de pakbon én een factuur van weliswaar €0,70. Nu is €0,70 niet iets om over te vallen, maar waar zijn deze servicekosten op gebaseerd? Ze krijgen namelijk al 10% van de opbrengst …
  Verder ben ik erg blij dat ik deze site ontdekt hebt, het werkt heel prettig!

  • Shiralee
   Auteur
   8 november 2016 / 14:44

   Zijn dat niet gewoon de servicekosten? Ik heb een aantal keer iets verkocht en kreeg dan in mijn mail “exclusief servicekosten (€ bedrag 10%)”. Anders, erg vreemd en zou ik het eerlijk gezegd niet weten!

 9. 11 november 2016 / 11:08

  Leuk artikel! Verkoop sinds een tijdje ook mijn kleding en schoenen op United Wardrobe, vind het echt een fijn platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me