Jeffree Star Androgyny palette

Jeffree Star Androgyny palette

Hehhh daar staat íe dan! De langverwachte review van Jeffree Star’s Androgyny palette. Vanaf het moment dat deze werd aangekondigd wist ik het al meteen: deze wordt van mij. Omdat het een palette is dat vast in het assortiment ligt dacht ik; oh, deze heb ik niet meteen nodig! Ik wacht wel tot deze op BeautyBay beschikbaar is, een webshop uit Engeland waardoor je geen invoerkosten hoeft te betalen – in tegenstelling tot Jeffree Star zijn officiële website. Toen kreeg ik daar, diezelfde avond, een super leuk mailtje met de aankondiging dat ook BeautyBay op deze release date het palette verkopen. Oh boy, hoe zat dat ook alweer met wachten? Nope!

Nu is het nog leuker én makkelijker om het palette te bemachtigen want sinds kort verkoopt The Make Up Spot ook Jeffree Star! Yay! En ook Sugarpill, waar ik ook onwijs nieuwsgierig naar ben trouwens. Maar goed, Jeffree Star Androgyny palette dus.

Okay, so: Androgyny staat volgens Jeffree Star voor mannelijke én vrouwelijke eigenschappen. Iets wat gevonden kan worden in make-up, fashion, seksuele geaardheid, seksuele identiteit, enz. Naast dat Androgyny ook zijn nummer één lipstick is van zijn merk, wou hij om deze redenen ook het oogschaduwpalette zo noemen.

Er heerste veel negativiteit rondom het eerste palette van Jeffree Star, Beauty Killer. Ze zouden niet gepigmenteerd genoeg zijn, veel fallout bevatten én ook niet goed te blenden zijn. Iets wat je wel mag verwachten van een palette van €45,-. Het Beauty Killer palette heb ik zelf niet, écht oordelen kan ik niet en de vergelijking met het Androgyny palette kan ik hierdoor helaas ook niet maken.

En hier is dan het volgens Jeffree verbeterde palette: Androgyny! Het uiterlijk vind ik vreselijk, lol. Het is onwijs roze en kitscherig. Moet je van houden. Ik moet wel zeggen dat het echt een en al Jeffree Star uitstraalt! Dus wat dat betreft is het qua merk wel erg herkenbaar.

De inhoud van de verpakking is wel onwijs! Het palette bevat 10 oogschaduwkleuren, 8 mattes en 2 metallics. De oogschaduw pans zijn ook écht groot vergeleken de meeste palettes of losse oogschaduws (ABH Modern Renaissance, UD Full Spectrum, Morphe 35O,…).

Frosting – Een goudkleurige metallic
Safe Word – Een cool-toned licht bruine matte kleur, een perfecte kleur voor in de crease!
Charm –  Een oranje/bruine warm-toned transitiekleur
Déjà Vu – Bruine metallic
Domintarix – De identieke kleur van de liquid lipstick “Dominatrix”, een matte bruin
Androgyny – Bijna identieke kleur van de liquid lipstick “Dominatrix”, mauve kleur
Fetish – Dieprode kleur met een lichte metallic (die niet zichtbaar is op het ooglid)
Military – Matte military groen
Poison – Donker groene/tealish matte
Swallow – Donkerblauw matte

Jeffree Star Androgyny palette

Toen ik de kleuren voor het eerst in Jeffree zijn video zag wist ik dat het meant to be was. De kleuren waren fel, mooi gepigmenteerd en gewoon echt breathtakingly beautiful! Wanneer deze bij mij op de deurmat viel (figuurlijk gesproken) moest ik eerlijk zeggen dat ik er toch iets meer van had verwacht. Ik ‘snap’ dat Jeffree (en de hele YouTube community bijna) hun swatches feller maken en de kleuren een beetje worden bewerkt, maar de kleuren zijn gewoon totaal anders. Mijn swatches:

Zoals je ziet zit er veel minder kleur en veel minder pit in mijn swatches. Tijdens het maken van een ooglook lijken de kleuren Androgyny en Fetish ook vrij veel op elkaar. Fetish is meer rood op Jeffree zijn swatch, en Androgyny nijgt meer naar aubergine. Door de kleur Military was ik helemaal verkocht, want zo’n kleur had ik nog niet gezien! Wederom viel ook deze onwijs tegen in vergelijking met wat ik op Jeffree zijn video heb gezien. Ook is deze wat minder gepigmenteerd. De blauwe kleuren in het palette, Poison en Swallow zijn ook niet zo gepigmenteerd als ik had verwacht. Helaas… Zodra ik de kleuren swatch op mijn vinger, dus direct uit het palette, komen de kleuren wel écht veel beter en creamy uit. Bij het maken van een swatch, dus eerst op vinger, dan op arm, wordt het aanzienlijk minder.

Een look gemaakt met Androgyny palette:

https://www.instagram.com/p/BSZL_yCjsLO/?taken-by=shiralism

Houd vooral mijn Instagram in de gaten als je meer looks van mij (en met dit palette) wilt zien!

Jeffree Star Androgyny palette

Combineren gaat okay met het palette. De kleurencombinatie is onwijs mooi, alleen ontzettend jammer dat het toch een stuk minder mooi is dan wordt voorgeschoteld. Desondanks is het wel een erg leuk palette!

Jeffree Star Androgyny palette is voor €45,- te koop bij The Make Up Spot (Nederland), BeautyBay (Engeland zonder invoerkosten) en de officiële Jeffree Star website (Amerika mét invoerkosten).


Jeffree Star Androgyny palette is cruelty free en vegan.

Jeffree Star Androgyny palette
 • Pigmentatie
 • Houdbaarheid
 • Applicatie
 • Verpakking
4.4

Samenvatting

De kleurencombinatie is echt tof in dit palette! Ik vind het alleen zonde dat de kleuren tóch anders en minder intensief zijn dan op Jeffree zijn swatches. De pigmentatie zijn bij bepaalde kleuren beter als bij andere zo zijn Androgyny, Military en Poison minder intens. De inhoud van het palette is onwijs, waardoor de prijs/kwaliteitverhouding prima is.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

3 Comments

 1. Britt
  23 April 2017 / 11:45

  Ik vind het een mooi palette hoor! Nu is het inderdaad wel zo dat de smaken verschillen maar persoonlijk ben ik er wel fan van!

  • Shiralee
   Author
   23 April 2017 / 14:34

   Ik ben het zeker met je eens hoor, het is zeker wel een mooi palette alleen had ik er qua kleur toch écht meer van verwacht in tegenstelling tot wat er wordt laten zien, dat vind ik echt onwijs jammer! Soms is het best lastig een review te schrijven omdat je mening heel ‘dubbel’ kan zijn, haha.

 2. 26 April 2017 / 10:52

  Ik vind het een heel mooi palette!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow me