Je moet het doen met wat je hebt

Je moet het doen met wat je hebt

Hi all! Vandaag een iets ander artikel dan normaal. Je hoort wel vaker dat je je eigen niche moet vinden betreft het bloggen. Deze dacht ik gevonden te hebben, maar na (en nog tijdens) mijn blogdip zal ik voor jullie het een en ander op een rijtje zetten en wat ik hiermee wil gaan doen en eigenlijk mee bedoel.

Iedere blogger komt vroeg of laat wel eens in een blogdip te zitten. Deze heb ik al eerder over me heen gekregen, maar toen ging ik gewoon nieuwe dingen kopen die ik graag wou en ook kon reviewen voor mijn blog. Maar er staat nog zo veel meer voor een goede foto. Creëer deze achtergronden maar, met al die fantastische andere bloggers om je heen.

Toen ging mijn camera stuk (en ik kan echt niet zonder camera). Toen moest ik mijn schoolgeld betalen. Je begrijpt het al, ik heb mijzelf voorgegeven minder geld uit te gaan geven per maand. Hoewel ik hier vroeger heel goed mee om kon gaan maar heeft dat, na het hebben van mijn blog, een andere wending gekregen. Mijn blog groeit niet zo hard als ik het zou willen. Tuurlijk, ik blog voor mijzelf, maar ik stop zo veel geld en energie er in dat ik soms wel hoop dat meer mensen wat aan mijn blog zullen hebben. Dat is tenslotte waarom ik er een ben gestart. Bloggen is mijn grootste hobby, het combineren van fotografie in de dingen waar je het meest tijd aan spendeert, en daar ook nog eens een artikel aan wijden. Ik vind het prachtig. Maar er is ook een grens en perfectionisme kan ook een valkuil zijn.

_MG_3022v2

De lat voor jezelf hoog leggen. Het is goed om jezelf te motiveren, maar je moet het wel doen met de dingen die je hebt. Dit probeer ik vanaf vandaag mijzelf voor te leggen. Het is niet verkeerd om jezelf te vergelijken met andere bloggers, want je kan tenslotte van elkaar leren, en je aan elkaar optrekken door de motivatie die je er weer uit haalt. MAAR, niet iedereen is hetzelfde en heeft de mogelijkheid om alle dingen te kunnen doen en kopen waar hun hart naar verlangt.

Nu leer ik voor Grafische Vormgeving, dus je zou verwachten dat ik wel creatief zou zijn. Maar wanneer mag je jezelf creatief noemen, en hoe kan je jezelf creatief noemen als je de lat altijd te hoog legt voor jezelf? Probeer te leren en te accepteren waar je nu staat, en dit mee te nemen in de toekomst. Niet alles lukt in een keer, en is dat erg? Hoe saai zal het eigenlijk zijn als je alles al zou kunnen.

Dit is pas het begin van een nieuwe ontwikkeling. Ik wil leren denken in creatieve oplossingen, en het doen met de dingen die ik heb. Het feit dat ik al een dak boven mijn hoofd heb, en een geweldige familie…

Er zijn nog zo veel doelen die ik wil bereiken in het leven, waarvan ik druk bezig ben mijzelf daarin te ontplooien. Ik vind het lastig om persoonlijke artikelen online te zetten, maar het zorgt er wel voor dat het je blog eigen maakt, en jezelf leren te accepteren zoals je bent. Als ik mensen hierbij kan helpen, door persoonlijke ervaringen en ontwikkelingen te delen – doe ik dit maar al te graag.

Betreft mijn beauty, outfit of the day en food artikelen: hier gaat echt niets in veranderen hoor, alleen wat minder vaak. Kwaliteit boven kwantiteit, zeg ik altijd. Alle dingen die ik koop en plaats, sta ik met 100% achter. Geen 99%. Als ik deze maand minder geld uit kan geven dan de volgende maand, so be it. Dan komt het artikel maar een week later online.

Maak van je imperfecties, jouw perfecties.

Share:

5 Reacties

 1. Anne-Marèl
  17 oktober 2015 / 13:17

  Mooi geschreven meis en helemaal waar! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd… het gaat er ook niet om hoeveel je post maar om de inhoud er van!
  <3

  • 17 oktober 2015 / 13:21

   Wat lief dat je reageert! Ja dat klopt inderdaad, en die spreekwoorden komen toch ergens vandaan, haha :p soms wil je alleen zo veel meer maar moet je even gas terug nemen

 2. 25 oktober 2015 / 20:28

  Ik heb hetzelfde hoor, kwaliteit boven kwantiteit. Ik koop zelf nooit wat voor mijn blog, ik heb het geld er simpelweg niet voor;)

 3. 26 oktober 2015 / 17:01

  Ik ben helemaal met je eens en het is ook een goede reminder voor mij. Ik ben ook altijd een perfectionist en ik wil ook dat het meteen een succes is, gewoon omdat het anders als “falen” voelt. Ik ben mezelf alleen ook aan het leren: het is zoals het is en meer dan je best kun je niet doen! Ik wil wel inderdaad kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, dat vindt ik het belangrijkste! Wel echt heel naar dat je camera kapot is gegaan, ik hoop dat je snel een nieuwe camera hebt!

  • 27 oktober 2015 / 21:33

   Dat heb je echt zo mooi verwoord! Inderdaad, het voelt gewoon aan als falen, en eigenlijk ben jij de enige die er dan zo over denkt. Fijn dat het ook even een reminder voor jezelf is! Betreft me camera, ja dat was echt balen, gelukkig heb ik een nieuwe kunnen kopen maar het was wel even slikken, hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me