Ik heb mijn eigen font gemaakt!

Ik heb mijn eigen font gemaakt!

Hi allemaal. Sinds ik trotse eigenaar ben van een iPad Air 2020 zie ik ineens nóg meer mogelijkheden in creativiteit die mij voorheen altijd een beetje terughielden. Er is immers ook zo veel creativiteit om ons heen, wat ook goed zichtbaar is via sociale media. Ontzettend tof natuurlijk, maar soms is er zó veel creativiteit dat het ook makkelijk is om zelf in een creatieve sleur of zoektocht te raken.

Het idee van een eigen font

Persoonlijk vind ik het super fijn om mijn lijstjes, doelen, taken én agenda met de hand te schrijven of om in een soort schriftvorm te hebben. Hiervoor gebruikte ik altijd mijn bullet journals. Maar sinds ik in bezit ben van een iPad dacht ik; dit kan ook digitaal. Nu lopen de kosten van een bullet journal vs. een iPad natuurlijk een beetje uiteen, maar het is wat ik graag en op dit moment veel gebruik.

De iPad in combinatie met de GoodNotes 5 applicatie zijn hier een de ware match made in heaven. Je betaald eenmalig € 8,99 voor de app, je kan er allerlei notities, schriften en mappen in aanmaken – maar dus ook je eigen agenda’s of overige PDFs in inladen. En wat ik ook super vind; de applicatie is ook voor beschikbaar voor overige Apple apparatuur, zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Super handig wanneer je dit met iCloud synchroniseert dus.

Goed, ik heb niet altijd de mogelijkheid, snelheid of zin (laten we eerlijk wezen) om alles met de hand uit te schrijven. Daarom heb ik mijn eigen handschrift als een font ontwikkeld. Wil je hem ook gebruiken? Mijn font is te koop op Etsy voor € 9,09.

Ik ben nog veel meer van plan om te laten zien en om te maken. Dus mocht je nieuwsgierig zijn; super leuk, ook echt onwijs bedankt! En stay tuned!

Dit font gebruikt in een van je eigen creaties? Laat het mij weten via Instagram of in de comments hieronder!

Liefs,

Shiralee

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me