Hotspot: Heerlijk Zuid-Indiaas eten bij Saravanaa Bhavan in Amsterdam

saravana bhavan

Een restaurant met véél smaak, voor niet zo heel veel geld én nog eens vegetarisch? Het wereldpopulaire Zuid-Indiase Saravanaa Bhavan zit nu ook in Amsterdam!

Hoewel het er van de voorkant er niet heel bijzonder uit ziet en dit de meest slechte foto’s zijn die ik ooit heb gemaakt is het toch altijd wel behoorlijk druk binnen. Het restaurant, Saravanaa Bhavan is namelijk razendpopulair in India zelf, zit over de hele wereld (ja echt, van Amerika tot Zuid-Afrika) en nu dus ook in Amsterdam.

Veel mensen in Zuid-India zijn vegetarisch. Iets wat dit restaurant ook volledig is. En het heeft een grote menukaart, yay!

saravana bhavan
saravana bhavan

Iedere tafel heeft een tafelnummer dat gedekt is met een paar kopjes en een lepel. Als je kraanwater of wel “tap water” bij het eten wilt, kost dit je niks. Wil je echter een andere drank moet je hier wel voor betalen. Ik ga hier regelmatig uit eten en drink eigenlijk niets anders dan kraanwater. Zo houd je de kosten ook laag!

Bij het afrekenen, vooraan het restaurant, benoem je je tafelnummer en kan je zo gemakkelijk betalen. Het systeem werkt goed en lekker vlot!

saravana bhavan

Eén van mijn favorieten is Mysore Masala Dosa. Echt, als je daar bent, eet het!!! Haha. Het is zo ontzettend lekker. Wat ik ook kan aanraden zijn idly gerechten en poori vind ik ook erg lekker.

saravana bhavan

In Zuid-India is het gebruikelijk dat je verschillende soorten sausjes, ofwel chutney bij het eten geserveerd krijgt. Dit kan je met rijst eten, met chapati, poori, dosa,… noem maar op! Het idee blijft hetzelfde, je dipt je “broodsoort” in de kruidige chutney. Meestal eet je dit ook met je handen.

saravana bhavan

Saravana Bhavan zit aan de Stadhouderskade 123 in Amsterdam, vlakbij de Nederlandse Bank en in de buurt van Carré.

Doordeweeks zijn zij open van 11 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds en in het weekend al vanaf 10 uur ’s ochtends. Ook heerlijk om eens te lunchen!

Hebben jullie wel eens Zuid-Indiaas gegeten?

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

2 Reacties

  1. 12 november 2016 / 15:05

    Ik heb wel eens Indiaans gegeten maar nog nooit Zuid-Indiaans volgens mij 😉 ik weet niet wat het verschil is. Het ziet er heel lekker uit. Ik ga het zeker onthouden.

  2. 13 november 2016 / 20:04

    Ik heb dit nog nooit gegeten maar het klinkt goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me