Hotspot: Bubble tea bij Yoyo Tea Bar

Hotspot: Bubble tea bij Yoyo Tea Bar

Als je mij beter leert kennen leer je al gauw een kant van mij waar ik maar met iets te veel passie over praat; eten. Nu is bubble tea praktisch gezien geen eten (ok, ok, een klein beetje dan…), maar wel iets waar ik het maar al te graag met iedereen over wil hebben én laten proeven.

“Shir, weet je nog een leuke plek?” “Shir, zullen we naar de stad?”
OH DAN KUN JE BUBBLE TEA HALEN. KEN JE DAT AL? HE?! BEN JE DAAR AL GEWEEST? HEB JE DIE AL GEDRONKEN? *MAKING WEIRD WHALE NOISES* OEF, ZO LEKKER.”

Jep. Bubble tea dus.

Wat is bubble tea?

Thee met tapioca parels (of andere toppings naar keuze). Tapioca wordt gemaakt van cassave en zijn een beetje taai. Je kan ze gewoon opeten, daarom wordt het ook geserveerd met een breed rietje.

Tegenwoordig zie je ook andere variaties en toppings in bubble tea stores. Zo heb je ook poppings, die poppen letterlijk in je mond, een beetje zoals knetterchocola in je mond knettert. Goede vergelijking weer.

Van oorsprong komt bubble tea uit Taiwan maar is het inmiddels over de hele wereld onwijs populair. Je hebt warme bubble tea en koude bubble tea.

Plastic

Wat wel opvalt is dat Yoyo tea hun dranken serveert in plastic. Echter bestaan de plastic bekers van Yoyo tea uit 100% gerecycled plastic. Als alternatief bieden ze ook re-usable rietjes en drinkbekers aan, dus dat is al een stap in de goede richting.

Daarnaast zoeten ze hun drankjes met biologische rietsuiker dat is geproduceerd in Nederland en importeren ze uitsluitend 100% biologische theebladeren. Nice!

Nu heb ik natuurlijk veel verschillende bubble teas geprobeerd en kan ik zeggen dat ik echt fan ben van Yoyo Tea (in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en binnenkort ook in Utrecht – yay!!!). Ze hebben ook genoeg vegan opties.

Boven afgebeeld is de Matcha Tea Latte met tapioca en de Black Tea Lime, ook met tapioca. Beide echt onwijs lekker. De Ginger Boost is ook echt een favoriet hier.

Heb jij wel eens bubble tea gedronken? En wat is je favoriet?

Delen:

2 Reacties

  1. Jeannet
    8 mei 2020 / 09:25

    Ja is heel erg lekker , ik had het voor het eerst in New York gedronken, en ze zijn allemaal wel lekker ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me