Hoe ik mijn bekeken films, TV series en gelezen boeken bijhoud

Hoe ik mijn bekeken films, TV series en gelezen boeken bijhoud

Ik hou van organiseren en wil alles het liefst zelf in de hand hebben. Dat heb ik dus ook met bekeken films, TV series en gelezen boeken. Hoe handig is het om alles bij te houden wat je hebt gezien of gelezen, maar ook wat je nog wilt zien of lezen. Dit zijn de apps die ik ervoor gebruik!

Letterboxd

Letterboxd gebruik ik voor het bijhouden van films. Je kan hierop reviews lezen en schrijven, lijsten maken en ook kijken wat je filmvrienden uitspoken.

Bij Letterboxd hou je als het ware een filmdagboek bij en kan je plaatsen op welke dag je welke film hebt gekeken. Daarnaast hebben ze per film ook een overzicht van gemiddelde Letterboxd score maar ook de cast, crew en overige informatie. Voor dé filmliefhebber natuurlijk onwijs leuk!

Letterboxd werkt met een rating systeem van 5 waar je ook halve punten kunt gebruiken. De halve punten doen het hem écht vaak moet ik zeggen, dus super handige feature!

TV Time

Zo’n jaar geleden publiceerde de makers van TV time een vragenlijst over een mogelijke film app. Ze zijn er dus wel mee bezig, maar hoe en wanneer blijft een vraag.

Goed. TV Time (voorheen TV Showtime) gebruik ik voor het bijhouden van mijn TV series. Als je een serie hebt toegevoegd en een episode hebt bekeken swipe je naar links om de episode als ‘bekeken’ neer te zetten.

Hier heb je vervolgens ook een heel overzicht met wanneer series beginnen en uitkomen, maar ook bij welke episode je bent gebleven.

Bij Letterboxd is het review en vriendensysteem de community an sich. Bij TV time werkt dat iets anders. Ja je kunt vrienden toevoegen en hun profiel en bekeken series/episodes bekijken, maar je kunt ook met de community praten over iedere episode nadat je deze hebt gezien.

Wat ook leuk is is dat je badges verdiend. Van het kijken van TV series! Ben ik toch ergens goed in. 😉

Goodreads

En als laatste voor de boeken: Goodreads! Deze website is nog zo simpel als toen ik 8 jaar geleden ongeveer begon met het gebruik hiervan.

Goodreads is ook weer een aparte community waar je verschillende ‘boekenplanken’ hebt en kan aanmaken. De drie standaard planken zijn: currently reading, read en want to read.

Bij Goodreads wordt ook gewerkt met een rating systeem van 5 sterren waar je geen halve sterren kunt geven. Als je over de sterren heen hovered met je muis op de computer, zie je ook dat dit rating systeem iets anders werkt. Bij iedere ster wordt aangegeven waar deze voor staat.

Zelf heb ik op mijn profiel mijn eigen betekenis eraan gegeven. Soms mis ik wel echt die halve ster, dat doet het hem vaak net.

De community zelf zijn echte boekfanatics wat super leuk is om er zelf ook tussen te zitten. Zo blijf je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen in boekland.

Op je tijdlijn vind je de updates van je vrienden. Welk boek ze aan het lezen zijn, hoe ver ze in dat boek zijn, wat ze willen lezen, maar ook: reviews!

Houden jullie bij wat je hebt gezien of gelezen?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me