HappySoaps Bundel: Cruelty-free, vegan én plasticvrije Shampoo Bar, Conditioner Bar, Body Bar en Deodorant

HappySoaps Bundel: Cruelty-free, vegan én plasticvrije Shampoo Bar, Conditioner Bar, Body Bar en Deodorant

Het plastic vliegt je om de oren. Bij het boodschappen doen in de supermarkt, maar ook bij het gebruik van cosmetica. En ondanks dat we veel plastic recyclen, is veel niet plastic recyclebaar, zoals verpakkingen die te veel vervuiling bevatten (denk aan etiketten of andere additieven). Voor shampoo zijn er gelukkig veel plasticvrije alternatieven en besloot ik de HappySoaps: 100% plasticvrije cosmetica een kans te geven.

HappySoaps

De reden waarom ik voor HappySoaps heb gekozen is omdat ze niet alleen plasticvrij zijn, hun producten zijn ook vegan, cruelty-free en vrij van palmolie.

Het merk

In 2019 zijn Marcel en Marco HappySoaps gestart als een vrolijk, fris en toegankelijk verzorgingsmerk voor iedereen. Want alle producten zijn plasticvrij! Ze gebruiken geen gram plastic in productie, opslag en verzending (!). Wow! Daarnaast zijn alle producten in het assortiment met de hand in Nederland gemaakt in hun eigen zeeperij, om zo de CO2-voetdruk zo klein mogelijk te houden door onnodige reiskilometers te vermijden.

Omdat Marcel en Marco het belangrijk vinden dat het toegankelijk is voor iedereen. Zowel in verkrijgbaarheid als prijs. Daarom hanteren zij eerlijke prijzen en zijn zij constant bezig om in zoveel mogelijk fysieke verkooppunten te liggen.

Daarnaast zijn ze steeds bezig met het innoveren van nieuwe producten en hebben ze zelfs plasticvrije zeep voor in de keuken!

Shampoo en conditioner bar

Allereerst, kijk nou: wat leuk, die verpakking! Er staat een smiley op dat refereert naar Happy van HappySoaps. Dit zegt mij dat er niet alleen goed over het product is nagedacht maar ook de gehele uitstraling van het merk. Echt leuk gedaan!

Goed. De shampoo en conditioner bar. Hoe gebruik je het eigenlijk?!

De shampoo bar is naar mijn mening heel makkelijk in gebruik, je kan het laten opschuimen in je handen, of je kan met de bar over je haren heen. En schuimen doet het zeker. Het product is heel makkelijk door de haren te verdelen en na het douchen zien mijn haren er gewoon weer schoon uit.

De conditioner bar is daarentegen even wennen. Het product schuimt namelijk niet. Je moet het product eerst zo’n 15 seconden onder de warme douche nat maken zodat de bar wat zachter wordt voordat je deze over je haren kunt verdelen.
Maar, het werkt! Ik heb het zowel geprobeerd zonder mijn haren vooraf te borstelen en zelfs dan kan ik er nog makkelijk doorheen borstelen na afloop.
Wat ik wel merk is, hoe langer ik de conditioner laat trekken, zoals je met een normale conditioner uit een plastic fles zal doen, dat het voor deze bar niet helemaal werkt. Mijn haar oogt namelijk vet als ik het product wil laten trekken. Het is dus even uitzoeken hoe de bar het beste voor jou werkt.

Body bar

Ah, de body bar. Ik vind deze ook zo fijn en heb er inmiddels al 3 besteld omdat deze minder lang mee gaan dan de shampoo en conditioner bars. Tsja, wat kan ik er over zeggen, het werkt gewoon als een blok zeep en ze zijn ontzettend fijn. Het aanbod aan geur vind ik ook erg lekker. Een fijn en goed product die doet wat het moet doen.

Deodorant

De deodorant zit in een blik en transformeert tussen de vingers en op de huid als een zacht product. Naar mijn idee erg lief voor de huid en ook nog eens lekker in geur. Echter merk ik wel dat bij het gebruik van deze deodorant gedurende de dag mijn eigen geur door komt en dan vind ik het toch iets te veel gedoe om het product weer aan te brengen als ik bijvoorbeeld op werk ben.

Al met al, als je niet veel transpireert of het niet erg vindt om het product 2x per dag aan te brengen, een zeer fijn product.

Eindoordeel

Ja, ik ben fan van HappySoaps en bestel er ook echt vaker. De shampoo en conditioner bar gaan ook echt lang mee, deze heb ik sinds mijn aankoop van juli nog niet hoeven te vervangen.

Daarnaast vind ik de producten ook erg betaalbaar. De shampoo bars kosten € 8,75, de conditioner bars € 9,75 en de body bars € 6,95. Voor de deodorant betaal je € 8,95.

Ik raad HappySoaps zeker aan en ook benieuwd naar de rest van hun producten (zoals afwasmiddel en handzeep!).

HappySoaps is verkrijgbaar op de website of bij een van hun verkooppunten.

Als je een account aanmaakt krijg je automatisch een vriendenlink en code die je kunt gebruiken voor korting, voor jezelf, maar ook voor je vrienden. Voor een eerste bestelling krijgt je vriend of vriendin 25% korting. Wanneer hij of zij iets besteld, krijg jij weer 25% op je volgende bestelling.

Mijn kortingscode voor 25% korting is: ref0406282. Voel je uiteraard niet verplicht om deze te gebruiken!

Zijn jullie al bekend met plasticvrije cosmetica en/of HappySoaps? Laat het weten in de comments! xo

HappySoaps is cruelty free en vegan.

Delen:

1 Reactie

  1. 12 december 2020 / 20:43

    Klinkt als een hele fijne shampoobar, ziet er super lekker uit!
    Ik gebruik de laatste maanden alleen maar shampoobars.. heerlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me