Fitbit Versa review

Fitbit Versa review

Fitbit Versa: het hoort dé fitness smartwatch te zijn van het moment. Hij lijkt op de Apple watch, maar dan voor een betere prijs. Over de prijs gesproken: hij is “maar” €200,-. Als ik kijk naar vergelijkbare fitnesstrackers in deze prijs range dan valt meteen op: that Versa is looking good! Inmiddels heb ik de Fitbit Versa al langer dan drie maanden in mijn bezit en ik vertel je graag wat ik er van vind en waarvoor ik het gebruik.

Waarom heb je in hemelsnaam zo’n horloge nodig?

Dat heb je niet. Sterker nog, het kan best wel obsessief werken. Stappen tellen, x keer per week sporten, x aantal calorieën op een dag verbranden, slaap bijhouden. Waarom zou je dat willen? En waarom heb ik het dan toch gekocht?
Ik hou van overzicht, alles bijhouden, en de Fitbit Versa doet dat allemaal perfect. Je hoeft je telefoon ook niet mee te nemen omdat je je horloge later via bluetooth kan laten syncen met de Fitbit app op je telefoon.

Eh… smartwatch?

Ja… smartwatch? Je kan blijkbaar notificaties aan zetten als je bluetooth aanstaat via jouw telefoon. Hiermee kan je instellen of je berichten binnen wilt krijgen of wanneer je gebeld wordt bijvoorbeeld. Zelf wil ik niet nog een apparaat waar al mijn notificaties zichtbaar zijn, daar heb ik al een telefoon voor.

En hoe praktisch is dat ding?

De knoppen werken vrij simpel, links zit één grote knop dat staat voor de terugknop en rechts zitten twee knoppen. Eén dat verwijst naar ‘Excercise mode’ en één dat verwijst naar ‘Coach mode’. Alles staat heel overzichtelijk en je weet gauw je weg te vinden binnen de app.

Oh ja! Met de Fitbit Versa kan je gewoon zwemmen en douchen. Zelf douche ik er alleen nooit mee. En soms draag ik hem ook niet in huis of een nacht (een beetje afstand nemen is af en toe ook wel goed toch ;-)).

Hoe track je dan je workouts?

Zodra ik begin met min workout zet ik de optie ‘Workout’ aan en kijk ik er verder niet echt meer naar om. Alleen voor het controleren van mijn hartslag of voor timer. Daarnaast, als ik een HIIT workout doe, gebruik ik de optie ‘Interval timer’ ook vaak. Je kunt de tijd instellen via je telefoon. Wanneer je een pauze moet nemen gaat je horloge trillen en wanneer je weer moet beginnen ook. Ik kan echt niet zonder deze functie.

Leuk hoor, maar zijn er geen nadelen?
1. Geen GPS

Voor mij geen groot nadeel, maar ik kan inzien waarom het voor velen wel een nadeel kan zijn: er is geen ingebouwde GPS aanwezig. Wil je bijvoorbeeld een hike tracken of een run? Dan zou je toch je telefoon mee moeten nemen. Door deze te syncen met je Fitbit heb je de optie om dit via de GPS van je telefoon te doen.

2. Knoppen zijn niet veranderbaar

Tot nu heb ik het niet gevonden, maar de knoppen aan de rechterzijde kun je niet veranderen. Ik gebruik de Coach app namelijk niet, daar zou ik dan graag een andere app willen.

3. Je kan geen workout plan erin zetten

Deze feature zou ik dus echt super handig vinden. Zelf stel ik om de zoveel tijd een nieuw workout plan samen maar deze kan je dus niet in de app zetten. Nu neem ik altijd een geplastificeerd A4 vel mee.

Dus, waarvoor gebruik je hem nou? Wat zijn die hippe features? En nu even duidelijk

De Fitbit Versa gebruik ik puur als fitness horloge. Ik track mijn stappen, houdt mijn workouts bij, mijn resting heart rate en mijn slaap. Calorieën hou ik ook in de gaten wanneer ik in een cut zit of een bulk. Over de calorieën durf ik niet te zeggen hoe accuraat deze is, ik heb het idee van wel – maar ja, who knows. Het is echt per persoon verschillend. De stappenteller hou ik zelf ook wel eens bij, als ik wandel en ik niks te doen heb bijvoorbeeld, maar ik heb nog nooit echt een fout kunnen ontdekken. Je kunt ook je staplengte invullen, dan meet deze meer nauwkeurig.

Features in de app
Hoe meet Fitbit al deze informatie?

Op basis van de gegevens die jij invult: je gewicht en lengte zijn hierbij van belang. Het bijhouden van je hartslag wordt steeds meer nauwkeurig als je de Fitbit Versa draagt in bed. Je vult alles in via de Fitbit app op je telefoon en synchroniseert deze dan met je Versa.

Schoonmaken

De Fitbit band spoel ik regelmatig af met water. De banden zijn overigens ook af te wisselen met andere banden! Super leuk joh.

Ik ben echt onwijs blij met mijn aankoop. Toen ik aan het hiken was in Zwitserland had ik ook mijn telefoon bij mij, en dan kun je na afloop ook de route zien die je hebt gelopen. Ik merkte ook als ik iets anders deed aan sport, zoals tafeltennis of volleybal, dat hij deze ook uit zichzelf had gemeten als ‘Sport’. Je moet hem dan wel later zelf even categoriseren, maar hij merkte wel dat ik een sport aan het uitoefenen was. Ja, ik ben fan!

Verkooppunten

De Fitbit Versa is in verschillende kleuren (Peach, Zwart en Grijs) te koop voor € 200,- te koop bij CoolBlue en Bol.com.

Share:

1 Reactie

  1. 5 september 2018 / 15:39

    Wat is het eigenlijk een super handig ding zeg! Heel erg fijn uitgelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me