Face of the Day | First (sort of) cut crease

Face of the Day | First (sort of) cut crease

De laatste tijd is mijn huid echt in een slechte conditie vanwege vitamine supplementen die ik slikte en nodig had. Plezier in make-up had ik niet meer, want alle looks die je tegenwoordig online ziet zijn bold met een flawless’ huid. De reden waarom er geen Face of the Days online zijn gekomen, hetgeen dat ik het allerliefste deed – was ineens weg.

But I’m backkkk! 

Nu ben ik iets langer dan een maand gestopt met het slikken van de supplementen, ziet mijn huid er iets beter uit, maar zit het ook nog steeds onder de bultjes op vooral mijn voorhoofd en kin. Op foto’s wordt dit zo ontzettend goed benadrukt dat, again, dit de reden was dat er geen Face of the Days online zijn gekomen. Nu weet ik ook dat er mensen zijn die het veel slechter hebben dan ik, maar toch.

firstcutcrease__005
firstcutcrease__004

Dit brengt mij op een ander onderwerp, Instagram VS Fashion makeup, geïnspireerd door deze blog van Linda Hallberg en haar onlangs geplaatste video:

Door deze video ben ik weer tot de realisatie gekomen dat makeup ook écht een hobby is. Ik hou van Instagram looks en wil mijn skills hierin ook verbeteren, maar wat is er mis met Fashion makeup? De puurheid, de imperfecties, de kunst.

Bij social media draait het zo veel om perfectie. Op YouTube, Instagram en online magazines zie je zo veel (bizarre!) tips en tricks over het perfecte lichaam, de perfecte makeup enz. maar wat is er mis met imperfecties? Imperfecties maken ons wie wij zijn en vaak zijn dit de dingen die anderen het leukst aan ons vinden.

Vanaf nu wil ik mij voornemen om, ondanks mijn huidconditie of welke imperfecties dan ook, die puurheid te blijven plaatsen. Ik ben wie ik ben, net als jij bent om wie jij bent. Waarom zou je in angst voor de meningen van buitenaf jezelf onderdrukken? Of omdat het niet past bij de ‘media-betekenis van perfectie’? If it makes you happy, then you should do it!

https://www.instagram.com/p/BHCVjAmjEhr/?taken-by=shiralism

 

Dit is trouwens de allereerste keer dat ik een cut crease gebruik. In het echt vind ik het er wel tof uit zien, maar op de foto lijken mijn skills wat verder heen te zijn, haha!

Ach, oefening baart kunst en ook juist dit vind ik super leuk om te delen om het proces zich verder te zien ontwikkelen.

Products used:

FACE
Nivea Afstershave primer || Urban Decay Naked Skin foundation 0.5 fair
Urban Decay Naked Skin fair neutral concealer || Laura Mercier translucent powder
NYX Blush Taupe ||Make-Up Studio Blush Sweet Pink
theBalm Mary-Lou Manizer highlighter || Anastasia Dipbrow Pomade ‘Caramel’

EYES
Urban Decay primer potion || MannyMUA x Makeup Geek palette
House of Lashes Iconic* || Miss Sporty the Miaowww eyeliner
Chanel Le Volume mascara (< wow slechte foto’s, haha!!)

LIPS
Shaaanxo eyeshadow & lipstick palette

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

*Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen ter review,
lees mijn disclaimer

Share:

9 Reacties

 1. 24 juni 2016 / 15:48

  those lashes girl! ziet er goed uit.

  zij is ook echt mijn voorbeeld ze heeft nu op dit moment ook een prachtige look online gezet.

 2. 24 juni 2016 / 21:46

  Ik vind je look erg mooi! Ik deel je mening ook over sommige eyelooks tegenwoordig hoor…

  • Shiralee
   Auteur
   27 juni 2016 / 11:10

   Het is soms zó lastig! Maar het blijft echt belangrijk om dichtbij jezelf te blijven.

 3. 25 juni 2016 / 10:50

  Ah die wimpers zijn ook zo mooi! Echt heel mooi gelukt, je look 😀 en dat palette is geweldig 😀

 4. 25 juni 2016 / 12:13

  Oeh wauw echt een super gave look! Je bent zo goed met makeup.

 5. 25 juni 2016 / 16:59

  Heel mooi gelukt hoor! Je ogen knallen eruit met die wimpers!

 6. 25 juni 2016 / 19:24

  Onder de bultjes zal ik niet vrolijk van worden, goed dat je ongeacht imperfectie toch door gaat met het posten van foto’s.

 7. 26 juni 2016 / 13:52

  Je hebt een prachtige look gemaakt! Ik vind de kleuren heel goed passen bij je ogen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me