Embryolisse Lait-Crème Concentré

Embryolisse Lait-Crème Concentré

Zo vaak ben ik bezig met het zoeken naar de juiste crème. Het liefst één zonder parfum die mijn huid voldoende voeding geeft. Ik heb al een aantal dingen gelezen over deze crème van Embryolisse, alleen hier zit, helaas wel parfum in. Tóch heb ik deze opnieuw besteld en ik zal je vertellen waarom.

Je wilt echt niet weten hoe veel crèmes ik wel niet heb uitgeprobeerd. Allemaal “Jetske-proof” crèmes zal ik het maar noemen. Dat houdt in: zonder parfum of overige schadelijke ingrediënten en mét niacinamide (ik kan het woord nu gewoon in één keer goed typen, kan je nagaan!) maar deze bleven maar niet voedend genoeg te zijn. Ik heb mij ook door tig mensen laten informeren en kwam eigenlijk steeds op het volgende uit: Ik hoef niet persé al een anti-aging, iedereen reageert weer anders op bepaalde ingrediënten (bovendien ben ik nog maar 21), zo lang je je maar goed beschermd tegen de zon.

Ik ging dus wat rond kijken en zag bij de pixiwoos deze crème zo vaak voorbij komen, niet alleen bij de pixiwoos trouwens, want het is echt een ware hype (geweest?!).

De Lait-Crème Concentré belooft (volgens de Douglas website) “je huid te hydrateren en te herstellen van de hydrolipidelaag” (de wat?). “Droogheid en irritatie verdwijnen in ruil voor een satijnzacht laagje dat op je huid achterblijft, waardoor een foundation prachtig aan te brengen is.”

Embryolisse Lait-Crème Concentré

De ingrediënten. Ik heb geen flauw idee wat het allemaal betekend, volgens beautypedia schijnt het een nutteloze crème te zijn maar volgens mij en vele andere niet. Inmiddels is dit mijn tweede tube dus het moet zijn werk wel aardig goed gedaan hebben zal je zeggen, toch?

Ik geef eerlijk toe dat ik met de “Jetske-proof” producten nog vaak puistjes kreeg of andere onzuiverheden en deze crème leek ze wel als sneeuw voor de zon doen laten verdwijnen. Alleen als ik ongesteld moet worden of als ik even een periode heb waar ik minder fruit eet lijkt er wel een pukkeltje door te komen maar verder?! Nergens geen last van. Naast deze vervelende onzuiverheden kan ik je vertellen dat deze crème mijn huid goed genoeg hydrateert (yay!). Echter heb ik voor mijn probleemzones, denk aan T-zone en kin nog een apart serum nodig, maar dat schijnt normaal te zijn, of zo?

Mijn roodheden verdwenen nou weer niet, maar dit verwachte ik er eerlijk gezegd ook niet van. Ik ben al blij genoeg dat ik een crème heb die eindelijk eens wat doet voor mijn huid. Ik heb eigenlijk geen idee of een crème dat überhaupt wel kan doen laten verdwijnen of verminderen, ik merk vaak ook dat het tussen de oren zit en je het jezelf graag aanpraat omdat je weer een duurder of ander product er voor heb gekocht…

Embryolisse Lait-Crème ConcentréEmbryolisse Lait-Crème Concentré

Er zit 75ml in een tube waar ik zo’n 4 maanden mee heb gedaan, ochtend en avond. Ik moet er wel bij vertellen dat wanneer je in de tube knijpt er best snel veel product uit komt, dus het kan zuiniger. Helemaal omdat het ook echt goed voedt, ik merk namelijk dat ik vaak te veel pak, bij mijn nieuwe tube heb ik mijzelf beloofd om toch wat zuiniger aan de slag te gaan.

De crème smeert goed en fijn uit, zoals je in de afbeeldingen hierboven kunt zien. Zodra je het uitsmeert denk je al snel dat het een vettig laagje achterlaat (ja, tuurlijk waarom heb je anders een hydraterende crème) maar dit trekt eigenlijk al heel snel in de huid, wat fijn is omdat het er niet plakkerig van wordt maar wel zoals Embryolisse al zelf durft te claimen: een satijnzacht laagje achterlaat.  Het voelt echt zo onwijs lekker en zacht aan dat ik soms moeite heb om niet in mijn aan mijn gezicht te zitten, haha.

Kortom: ik vind deze crème wel echt wel de moeite waard. Het is ook heel erg fijn omdat het in een tube zit. Een crème in een pot is echt een no go omdat de bacteriën zich zo snel kunnen verdubbelen maar ook omdat de goede ingrediënten van de crème dan minder worden hierdoor. Het enige nadeel is dat er parfum in zit. Ik heb hier zo lang over nagedacht maar als er veel crèmes die heel goed schijnen te zijn maar het niet doen voor mij is het soms het een of het ander, ik heb tenslotte al van alles geprobeerd.

Het product heb ik bij Douglas gekocht voor €18,50, wat ik eigenlijk wel mee vind vallen voor een tube van 75ml. Houd er rekening mee dat het product wel alleen online verkrijgbaar is!

Delen:

5 Reacties

 1. 30 mei 2015 / 07:41

  Dit klinkt echt als een fijne crème! Zelf ben ik net begonnen met Paula’s Choice producten en die bevallen mij tot nu toe erg goed.
  Liefs, Iris

 2. 30 mei 2015 / 13:19

  Wat goed dat je je er zo in hebt verdiept maar jammer dat het tot nu toe niet heeft gewerkt. Wat betreft Jetske en niacinamide hahaha herkenbaar. Ik heb nu daarom Oil of Olaz Total effect met niacinamide zonder parfum.

 3. 31 mei 2015 / 09:35

  Deze crème heb ik een keer voor mijn moeder gekocht, en ze vond ‘m echt geweldig! Misschien moet ik ‘m zelf ook maar eens gaan proberen 🙂 €18,50 valt inderdaad nog wel mee voor zo’n tube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me