Eerste indruk | Lidl SilverCrest Sapcentrifuge

Lidl SilverCrest Sapcentrifuge

Al een tijd was ik op zoek naar een SlowJuicer, maar vond deze simpelweg niet in mijn budget passen. Ik woon tenslotte ook nog thuis en blijf regelmatig ook logeren bij mijn vriend. Dan maar op zoek naar een gewone Sapcentrifuge, en toen kwam ik deze bij de Lidl tegen: namelijk de SilverCrest Sapcentrifuge voor €30,-.

Lidl SilverCrest SapcentrifugeLidl SilverCrest Sapcentrifuge

De SilverCrest Sapcentrifuge wordt geleverd in een simpele maar toch leuk uitziende doos. Eenmaal open zie ik dat dit keurig verpakt is. Pluspuntje! Verder staat er nog wat informatie en zit er een handleiding bij gesloten inclusief 10 recepten.

Wat ik ook handig vind is dat er een borstel is bijgeleverd en de schenkbeker gelijk een maatbeker is. Zo kan je precies zien hoeveel milliliter sap je hebt geperst! Het verschil tussen een sapcentrifuge en een blender is dat je er bij een blender vaak toch water of yoghurt bij moet schenken omdat het anders niet ‘doorloopt’. Dit is echt een pure fruit & groentesap.

Je hebt ook een pulpbeker, waar het pulp in wordt opgevangen. Je kan er namelijk gewone hele appels in gooien, echter een fruitsoort met een grote noot (denk aan: avocado) moet je wel eerst in stukken snijden omdat het apparaat dit niet kan verwerken, dit klinkt voor mij eigenlijk wel logisch.

Laten we beginnen met het juicen! Ik heb voor 1 glaasje gebruikt:
– 2 stengels bleekselderij
– 20 druiven
– stukje gember
– 1 granny smith appel
– handjevol verse peterselie

Lidl SilverCrest SapcentrifugeLidl SilverCrest Sapcentrifuge

Wat ontzettend lekker zeg! Toen ik later in het pulpreservoir keek zag ik ook de schil van de gember erin liggen, maar dat is goed. Het sapje smaakte heel fris, volgende keer zou ik alleen het recept verdubbelen. Dan komen we gelijk bij het nadeel: je hebt wel veel nodig! Er gaat namelijk best veel in zo’n glaasje, en als je al wilt persen voor meerdere personen, nou reken maar uit.

Ik vind het wel zonde van de pulp, eigenlijk. Je gooit namelijk best wel veel weg en ik kan mij voorstellen dat er in de pulp ook veel vitaminen zitten.

Lidl SilverCrest Sapcentrifuge

Aan de onderkant van het apparaat zitten zuignappen. Kijk, hier is over nagedacht! Het apparaat maakt namelijk best een lawaai en schudt best wel en zo blijft het handig op zijn plek staan.  Ook erg handig vind ik dat je de kabel en de stekker ‘mooi’ op kan ruimen omdat hier speciaal ruimte voor is gemaakt aan de onderkant van het apparaat.

In de namiddag heb ik nog een sap gemaakt met sinaasappel,  appel, wortel, gember en verse peterselie. De wortel heb ik 2 uur in water laten weken omdat er zo meer sap vrijkomt. Vitaminen komen beter vrij als je dit nog lichtelijk besprenkelt met olie.

Door de sapcentrifuge draait het apparaat snel rond waardoor verhitting plaatsvindt. Dus als jij je sapje wilt drinken raad ik je toch aan om het direct op te drinken of dezelfde dag. Bij een SlowJuicer schijnt dit niet het geval te zijn. Ik vind het altijd lastig, want wat is marketing? Ik moet wel toegeven dat ik merkte dat hier geen stukjes in zitten en bij een kennis van mij, die heeft de Versapers SlowJuicer, dat daar enigszins wel nog wat bij zit! Er zit natuurlijk wel een prijskaartje aan en dit apparaat heeft mij ‘maar’ €30,- gekost.

Nog een heel groot pluspunt is dat je maar liefst 3 jaar garantie hebt op het apparaat.

Oh: bijna vergeten! Het schoonmaken. Ik vind het reuze meevallen, je moet het gewoon goed afspoelen onder de hete kraan en  de maatbeker zal maar zeggen kan je gewoon makkelijk afwassen, je bent eigenlijk zo klaar. Persoonlijk vind ik het geen moeite, je krijgt er wel wat voor terug.

Conclusie
Ik ben tot nu tevreden over deze sapcentrifuge en ga deze zeker vaker in gebruik nemen, dat houdt in dat ik veel meer sappen met jullie wil delen in de toekomst! Het enige nadeel vind ik de pulp, maar dit heb je ook bij een SlowJuicer… En voor deze prijs vind ik het zeker wel het proberen waard, want ik heb tot nu twee heerlijke sappen mee kunnen maken! Ik ben enthousiast.

Share:

14 Reacties

 1. 5 mei 2015 / 12:19

  Fijne review. Ik vind dit soort apparaten heel leuk alleen doe ik er zo weinig mee 🙁 het is voor mijn gevoel altijd zoveel moeite…

 2. 5 mei 2015 / 12:20

  € 30,00 is niet duur inderdaad, zeker niet als je gewoon even wilt uitproberen. Wij hebben een slowjuicer en daar heb je inderdaad dat pulp ook. Heel fijn trouwens dat het schoonmaken makkelijk gaat, anders ben je echt uuuuuren bezig als je een sapje wilt drinken haha.
  Ze zeggen dat door de verhitting die plaatsvindt bij een sapcentrifuge er meer vitaminen verloren gaan, dit zou bij een slowjuicer niet zo zijn (maar goed, wat is marketing inderdaad?).

 3. 6 mei 2015 / 18:54

  Lijkt me erg fijn en hij is nog betaalbaar ook! 😛

 4. 6 mei 2015 / 19:59

  Fijne review, dit klinkt goed! Ik zou er zelf ook wel één willen, dus ik onthoud het even, thnx!

 5. Sandra
  11 januari 2016 / 14:58

  Ik gebruik hem 3 x per dag. Heerlijk apparaat al denk ik dat met een slowjuicer meer sap haalbaar is. De pulp geef ik een gedeelte aan de hond door zn vlees. Maar het a paraat is zeker aan te raden alleen veel lawaai.

 6. Isabelle
  8 juni 2016 / 18:40

  Van het pulp kun je groentenburgers maken. Met een ei, wat havermout of meel en kruiden of specerijen (of Thai Currypaste), wat vis, spekjes of gehakt kun je steeds andere burgers maken.

  • Shiralee
   Auteur
   9 juni 2016 / 07:25

   Dat is echt een onwijs goede tip! Deze onthoud ik, thanks! 🙂

 7. Isabelle
  14 juni 2016 / 17:42

  Als je die groentenburgers een goed idee vindt, zoek dan wat recepten op voor Thai Fish Cakes en vervang de vis met groentenpulp! Je weet niet wat je proeft, Shiralee! Je kunt wat pulp “verzamelen” in de koelkast of vriezer en een grote Thai Veg Cake bakken.

 8. Simone
  7 mei 2017 / 20:52

  De pulp gebruik ik om door de pasta te doen, een omelet mee te maken etc.. Alleen de groffe resten van bleekselderij stronken zijn niet lekker door pasta e.d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me