Een stapje terug, mijn camera is stuk!

Een stapje terug, mijn camera is stuk!

Toen ik jullie heel enthousiast vertelde over mijn nieuwe camera en mijn eerste foto’s met jullie deelde… Wat was dat leuk zeg! Nu is mijn camera dus stuk. Hoe ziet dat er nu uit en zijn er gevolgen voor mijn blogposts?

De camera die ik in mijn bezit heb/had is de Canon 550D. Deze had ik van vriendlief voor mijn verjaardag gekregen (deze had hij overgekocht van zijn moeder, omdat zij ook een nieuwe camera had gekocht). Een paar weken en honderden kliks verder: Error 20.

In eerste instantie zegt Canon: Herplaats of verander de batterij/geheugenkaart. De eerste paar keer dat ik deze error kreeg werkte dat ook gewoon tot aan vorige week, want de error ging niet meer weg.

De servicecenter van Canon vertelde mij dat deze gerepareerd moest worden, maar wouden de kosten niet aan mij doorgeven. Ik had zoiets van, ja, deze camera is ‘al’ 5 jaar oud en als de kosten hoger worden zodat ik eigenlijk beter een nieuwe camera kan kopen, wat doe je dan?
Ik dus opbellen naar het reparatiecentrum, zij vertelden mij dat ik dit moest laten onderzoeken voor €38,50. Maar natuurlijk. Hierna heb ik dus twee grote camerawinkels gebeld (Cameraland &  Kamera Express voor de geïnteresseerde) en zij vertelden mij dat de kosten al beginnen vanaf €150,- en dat Error 20 met de sluiter te maken heeft.

Kortom: ik vind de kosten te hoog om deze te laten repareren om vervolgens over een halfjaar weer een ander probleem te hebben.

Mijn vriend heeft de camera nu uit elkaar gehaald zoals je op de bovenste foto gedeeltelijk, want geloof me dat ding is nu echt helemaal uit elkaar kunt zien en nu is het wachten op de onderdelen die wij voor een goedkope prijs besteld hebben. De vraag is of deze nog wel te repareren valt. Als niet (of wel) is mijn vriend weer een ervaring rijker en scheelt dit een hoop geld op mijn nieuwe camera (hallo 70D).

Maar….

Wat zijn de gevolgen nu voor mijn blogposts?
Ik ben helemaal voor kwaliteit boven kwantiteit en wil mij graag houden aan mijn eigen waarden en normen. Dit betekent: een stapje terug. Ik heb nog een aantal blogposts in de planning staan (gelukkig!), maar, in plaats van 3 keer in de week ga ik hier voorlopig 2 keer in de week van maken tot ik mijn gemaakte (of nieuwe) camera in gebruik kan nemen.

Share:

3 Reacties

 1. 25 juni 2015 / 08:19

  Jeetje wat vervelend zeg! Dat verwacht je ook niet van een camera van 5 jaar oud! Hopelijk lukt het het om hem gemakkelijk te maken (nou makkelijk zal het niet zijn aan het aantal kleine schroefjes te zien) maar hopelijk valt het mee!

 2. 25 juni 2015 / 10:59

  Oh wat vervelend!! Hij is maar 5 jaar oud. Hopelijk lukt het alsnog om de camera te fixen.

 3. De wijze
  28 juni 2015 / 08:56

  Heel vervelend voor jou ,je vriend en natuurlijk ook voor moeders.
  Als ouder zal ik de aanschaf terug geven, zal mij hier over schuldig voelen.Als ouder had ik er zowiezo geen geld gevraagd, maar dat terzijde.
  Succes met de reparatie en anders maar met de tijd een nieuwe camara.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me