Een kijkje in mijn boekenkast…

Boekenkast

Lezen is zo een ontspanning! Ik snap echt niet dat mensen niet van lezen kunnen houden… je helemaal in de wereld verdiepen van. Het is zo ontzettend leuk! Vandaag neem ik jullie mee in mijn boekenkast, nou ja, niet letterlijk want ik heb voor de foto eigenlijk al mijn boeken uit de kast gehaald.

Boekenkast

Mijn eerste boeken had ik toentertijd nog besteld op eBay namelijk The Hunger Games trilogie van Suzanne Collins! En ja hoor, hier begon mijn verslaving. Het eerste deel zou verfilmd worden maar de casting was nog niet bekend, en ik dacht; oh leuk, het lijkt me wel tof om eerst het boek te lezen voordat alles überhaupt op het doek te zien is en alles te volgen wie voor wat gecast is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje door kan draaien met dit soort dingen, ik ben zo’n die-hard fan dat ik écht alles volg en me er zo in kan verdiepen. Ik verveel me echt nooit, haha. Overigens vond ik Catching Fire, deel 2 in de reeks het leukste boek. Qua film moet ik toch zeggen Mockinjay! De eerste film viel mij ook een beetje tegen, ja logisch – een boek is nooit hetzelfde als de film, maar zo is mijn kijk er helemaal niet op. Het verhaal werd gewoon niet zo duidelijk uitgebeeld naar mijn idee en dat is aanzienlijk verbeterd in de tweede en derde film, maar hier is ook een andere regisseur voor geweest.

Boekenkast

Dan nu wat ik allemaal nog in mijn boekenkast heb staan en heb gelezen, nog moet lezen… De Fifty Shades of Grey trilogie vind ik ook super tof alleen wat mij zo stoort hieraan is dat veel mensen de kern van het verhaal niet begrijpen. Mij interesseert het seksuele gedeelte vrij weinig, maar hoe hij misbruikt is geweest en ineens de liefde van zijn leven ontmoet – wauw dit klinkt heel cliché eigenlijk – en zichzelf toch wil verbeteren echt super leuk om te lezen. Ik geef wel toe dat het soms best ver in detail gaat, maar och.

Dan krijgen we Divergent. Ik moet het laatste deel, Allegiant, nog lezen, oops. Ik weet nog heel goed dat ik met spanning aan het wachten was op Insurgent, ook zo’n super goed boek zeg, wat een goede reeks weer dit. Maar ik dwaal af van wat ik aan het vertellen was,  namelijk dat ik Allegiant nog moet lezen. Waarom ik die nog niet heb? Simpel, ik heb nog zo veel andere boeken die ik moet lezen. Ik blijf kopen maar moet er nog zo veel uitlezen.

Over The Fault in Our Stars valt eigenlijk niet veel te vertellen behalve wauw. Wat is deze, haha. Ik heb dit boek in 1 dag uitgelezen met tranen die over mijn wangen rolde en vervolgens in een gigantische oceaan veranderde met een storm aan emoties. Als je dit boek niet hebt gelezen dan zou ik dat maar snel doen.
Looking for Alaska is van dezelfde schrijver als The Fault in Our Stars, John Green. Zijn schrijfstijl is zo fijn en zijn verhalen zijn zo goed!

The Perks of Being a Wallflower. Ook al zo’n goed boek, wow. Dit is zo ontzettend leuk geschreven en je voelt je helemaal een met het hoofdpersonage, althans ik dan, haha.

The Host is van de schrijfster van de Twilight reeks. Stiekem ben ik altijd al een Twilight fangirl geweest – echter nooit de boeken gelezen, ja New Moon, maar dit staat altijd nog op mijn verlanglijstje, haha -. The Host is echt een boek waar ik al snel verslaafd aan raakte, je wordt meegesleurd in het verhaal en ergens vind ik het ook heel realistisch.

Boekenkast

The Lord of the Rings en The Hobbit. Oh hier heb ik echt een haat/liefde verhouding mee. Ik raak zo emotioneel van deze reeks omdat ik het echt super leuk vind maar tegelijkertijd…. Het is soms zó langdradig dat ik soms echt denk asdasd?!!?!!# en om deze reden moet ik boek 2 en 3 ook nog lezen. 

Ohhhh dan hebben we het nog niet over The Maze Runner series gehad. Dit is zó goed geschreven en gek genoeg zo realistisch. Ik ben echt gek op dit soort boeken en het wordt met het boek beter.

Harry Potter kan ik geen slecht woord over zeggen. Dit bestaat niet. Dit zijn echt, ja dit klinkt echt heel dom, maar mijn baby’s. Dit is echt mijn heiligdom. Er bestaat niks beters dan dit. Als ik al aan Harry Potter denk rollen de tranen over mijn wangen. Het maakt me zo intens gelukkig (echt Shir wtf??!) maar serieus…

Dan hebben we de laatste reeks namelijk The Mortal Instruments (waarvan ik de laatste nog niet in mijn bezit heb). Dit zijn ook al zulke leuke boeken geschreven door Cassandra Clare. Hier was een film over van het eerste boek namelijk City of Bones, maar van deze reeks wordt nu een TV-show gemaakt (YES!!!! dat had ik altijd al gewild met deze haha) namelijk Shadowhunters.

Eleanor & Park heb ik ook nog in mijn kast staan maar deze moet ik ook nog lezen en ben hier echt ontzettend benieuwd naar!

Mocht je willen weten wat ik tot nu toe heb gelezen en wat ik allemaal al heb gelezen dan kan je me volgen/toevoegen op Goodreads.

Houden jullie eigenlijk van lezen, zo ja, wat lees je dan zoal?

Share:

9 Reacties

 1. 25 april 2015 / 08:34

  Wat heb je veel boeken! Ik ben zo benieuwd naar The Fault in Our Stars! De boeken van Fifty Shades Of Grey heb ik ook gelezen en vond ze erg leuk. Het seksuele gedeelte interesseert mij ook niet zo, maar het verhaal vond ik wel erg leuk. Vooral het 2e en 3e boek vond ik super!
  Liefs, Iris

  • 28 april 2015 / 22:57

   Ja hé! Het zijn gewoon hele leuke boeken. Ohhh je moet TFiOS echt lezen. <3

 2. 25 april 2015 / 10:29

  heel leuk maar echt totaal niet mijn ding maar dat is prima 🙂

 3. 25 april 2015 / 10:31

  Leuk artikel! Ik ben zelf meer van wat oudere literaire werken, maar ik wil nog wel graag Looking For Alaska lezen. xo

  • 28 april 2015 / 23:01

   Dat lijkt mij ook echt ontzettend gaaf en interessant. Wat tof dat je dat leest zeg!

 4. Anne-Marèl
  25 april 2015 / 11:37

  Leuk artikel 🙂 Ik wil ook graag de boeken van John Green lezen. Hunger Games ben ik mee bezig maar ik gun mezelf er te weinig tijd voor op dit moment. Daarbij lees ik ook nog een echte chicklit haha

 5. 25 april 2015 / 12:22

  Wat leuk om te zien dat je vooral series leest! Ik heb daar meestal niet zoveel geduld voor omdat ik dan alleen maar door en door wil lezen en je dan weer zo lang op een nieuw boek moet wachten 😉 Maar Hunger Games en Twilight heb ik ook echt verslonden. En Harry Potter natuurlijk, maar dat is gewoon een moetje voor iedereen!

  • 28 april 2015 / 22:56

   Haha ja precies dat is soms ook best lastig hoor! Of als je wacht tot er een nieuw boek uit komt dan ben je het grotendeels alweer een beetje vergeten… En opnieuw lezen vind ik soms ook zonde omdat ik dan denk: ik kan nu ook een nieuw boek lezen omdat er nog zó veel op mijn to-read staat, haha!

 6. 25 april 2015 / 12:49

  Wat een leuke blogpost! Je leest totaal andere boeken dan ik, ik moet niets hebben van fantasy of iets dergelijks. Desondanks: superleuke posts, en heel leuke foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me