DIY | Goedkope oogschaduwkwast cleaner (Color Switch dupe)

DIY Color Switch

Hi all! Tijdens het kijken van een video van Stephanie Nicole, waar zij een review plaatste over Jeffree Star cosmetics, kwam ik erachter hoe zij haar oogschaduwkwasten schoonmaakte. Dit was een soort spons dat Color Switch heet, te koop bij Sephora.com en dus nergens in Nederland en Europa. Nu kan je bij Sephora online bestellen, maar daar liggen de verzendkosten en douanekosten nogal hoog. Na het kijken van een aantal YouTube video’s kwam ik erachter dat deze dus super makkelijk is om na te maken. Ik testte het uit.

Even een backstory, want wie is Stephanie Nicole en wie is Jeffree Star?

Stephanie Nicole is een YouTuber die bekend staat om het eerlijk en uitgebreid reviewen van producten die op dit moment hyped zijn. Ik kan haar mening daarom ook heel erg waarderen omdat zij alles goed laat zien maar ook echt uitgebreid verteld, en of het je geld waard is. Mocht je haar niet kennen, dan zou ik zeker haar kanaal even checken!

Jeffree Star begon als zanger en is later bekend geworden als YouTuber. Hij heeft ook zijn eigen cosmetics lijn, Jeffree Star Cosmetics. Zelf ligt Jeffree Star een beetje onder vuur omdat hij een pestkop schijnt te zijn. Hier is veel over te vinden via Google en de meningen op YouTube zijn hier ook flink over verdeeld.

Goed, geloof wat je wilt geloven.

Over naar de Color Switch…

s1743780-main-lhero

Dit is de Color Switch die je voor $18 dollar kunt kopen bij Sephora.com. Bij MorpheBrushes.com verkopen ze ook een soortgelijke variant, ook van Vero Mona voor $16.99. Op Sephora.fr of de Spaanse webshop, El Corte Inglés, kon ik het ook nergens vinden. No go dus.

Het is eigenlijk een blik met een spons in het midden dat van synthetisch materiaal is gemaakt. Laten er nou een aantal creatieve geesten rondlopen die erachter kwamen dat je hiervoor ook een haardonut van ditzelfde materiaal kan gebruiken en een simpele container box.

In Nederland heb ik nog geen soortgelijke video of blogpost gevonden omtrent dit product dus ik dacht, laat ik mensen erop wijzen dat het super simpel is om tussendoor je eigen kwasten schoon te maken waar je alleen maar een blik of container voor nodig hebt én een haardonut.

colorswitch-diy2

In een eerder artikel vertelde ik al hoe simpel het is om je kwast schoon te maken door middel van een brush cleanser van bijvoorbeeld Hema of MAC, maar nu wil ik laten zien dat dit ook droog kan zodat je snel weer verder kan met het aanbrengen van een andere kleur. Scheelt een hoop werk maar ook geld op verschillende kwasten met hetzelfde doel.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blik en een haardonut. Het blik heb ik gekocht voor €2,- bij Flying Tiger en de haardonut bij Primark voor €1,-. Vervolgens ga je met je gepigmenteerde kwast over de donut heen, en et voila! Je kwast is niet per definitie schoon máár je kan hem wel hergebruiken omdat het pigment loslaat.

Uit enthousiasme heb ik er zelfs een video bij gemaakt voor de liefhebbers waar je ook goed kunt zien of het werkt:

Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad! Ik ga er zeker mee aan de slag!

Liefs, Shiralee

♥ Volg mij ook op  BloglovinInstagramFacebook | YouTube

Share:

6 Reacties

 1. 30 september 2016 / 09:37

  Echt heel erg handig! Ik ga t proberen na te maken, want dit is wel heel erg chill!
  Liefs,
  Elles

 2. 30 september 2016 / 12:21

  Dit is echt heel handig! Hoef je ook niet te wachten tot je kwast is opgedroogd na het schoonmaken!
  Leuke video! X Sel

 3. 30 september 2016 / 21:28

  Makkelijk na te maken en zo’n video met tips en truc vind ik ook altijd handig. Stephanie Nicole die ga ik zeker kijken. Bedankt voor de tips.

 4. 10 oktober 2016 / 23:55

  Handige tip, en stukken goedkoper dan the real thing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow me