Dít is wat Beautybloggers met mij doen en hebben gedaan | Deel 1

Dít is wat Beautybloggers met mij doen en hebben gedaan | Deel 1

Beautybloggers, gotta love ‘em all! Allereerst heb ik een standaard lijstje aan beautybloggers die mij a la per directa over doen halen om een product aan te schaffen als ik hierover twijfel en zij daar een goede review over schrijven. Ook heb ik nog een ander lijstje klaar liggen namelijk, wat ik van beautybloggers heb geleerd. Make-up is namelijk heel lang geen onderdeel van mijn leven geweest (oké, kom op, ik ben pas 21) maar ik ben pas serieus er mee bezig sinds een jaar of 3.

In mijn pubertijd was ik een beetje een tomboy dus make-up vond ik niet echt geschikt want dat was ’te meisjesachtig’ en dat wilde ik niet zijn. Ha, leuk, die pubertijd. Mijn moeder die droeg eigenlijk ook vrijwel geen make-up op een eyeliner én mascara na dus de behoefte en kennismaking heb ik eigenlijk een beetje ná mijn pubertijd gekregen. Mijn moeder is nu overigens ook erg blij met mij (was ze altijd wel hoor ;-)), want inmiddels is zij ook een beetje verslaafd er aan geraakt, haha!

Toen ging ik mij wat meer verdiepen in kleding omdat ik vrij onzeker was in wat ik liep en merkte hoe goed ik mij bij deze verandering voelde. Maar met make-up is het toch anders. Ik kan namelijk heel makkelijk zonder make-up over straat (met kleding gaat dat toch wat moeilijker), want eerlijk, I love beauty maar als ik geen zin heb heb ik geen zin. Dit staat natuurlijk los van het feit dat ik wel altijd verzorgd de deur uit wil en ga, maar ook als ik thuis blijf.

Dit betekent eigenlijk dat ik het mijzelf aan heb moeten leren net als vele anderen en hartelijk dank dat wij in het YouTube en blogtijdperk leven. Door precies deze video van VeraCamilla weet ik namelijk hoe ik mijn blush aan moet brengen:

En door deze video van MissLipgloss heb ik geleerd hoe ik oogschaduw het mooiste kan aanbrengen:

Maar ook hoe ik mijn eyeliner aan moest brengen, want de basic eyeliner die ik droeg op mijn onderste wimper rand vond ik niet leuk en mooi genoeg meer

Wat ontzettend leuk om dit eens terug te zien. Het is tenslotte waar het allemaal mee begon en hoever ik nu ben gekomen.

Om dan op het punt aan te komen wát ik door beautybloggers heb gekocht. Ik heb een lijst aan bloggers waar ik altijd goede ervaringen mee heb als ik een product heb aangeschaft na een review: MissLipgloss, LiveLifeGorgeous, VeraCamilla, PinkyPolishWies en Beautycloud.

Nu ben ik mij ook veel meer gaan verdiepen in Amerikaanse producten om het maar even zo te noemen, in ieder geval producten die lastig verkrijgbaar zijn in Nederland. Ik keek altijd veel Engelse & Amerikaanse video’s maar besteedde nooit echt aandacht aan het feit dat ik het ook kon kopen. Nu heb ik mijn eerste bestelling bij BeautyBay geplaatst en kan niet wachten om mijn eerste bestelling bij Sephora te plaatsen, hoewel mijn wishlist hier ontzettend groot is dat dit nog erg lastig gaat worden.

Door Linda Hallberg heb ik kennis gemaakt met Morphe Brushes en kan nu niet meer zonder en wacht en wacht tot het 35O palette op voorraad is zodat ik deze kan bestellen.

En tenslotte heb ik door MissLipgloss en LiveLifeGorgeous mij beter leren verdiepen in huidverzorging, de do’s en dont’s etc. waardoor ik ook kennis heb gemaakt met Jetske Ultee en Paula Begoun.

Dit was deel 1 van mijn Dít is wat Beautybloggers met mij doen en hebben gedaan, want eerlijk, deze post kan zo lang worden dat het niet leuk meer is om te lezen, haha! Volgende keer zal ik het meer hebben over wát ik door beautybloggers heb gekocht en waar ik blij en minder blij mee was.

Liefs, Shiralee

Share:

15 Reacties

 1. 7 maart 2016 / 08:16

  Super leuk om te lezen! Ik zie ook wel gelijkenissen qua hoe het is gelopen met make-up en beautybloggers. Ik was vroeger wel een beetje alto dus daar hoorde sowieso een eyeliner bij en soms een zwarte oogschaduw, haha.

 2. 7 maart 2016 / 09:19

  Wat een super leuk idee om het op een rij te zetten! Ik heb zoveel artikelen gelezen en video’s gekeken dat ik dat zo een twee drie niet meer weet. Maar dat ik veel heb geleerd van andere bloggers, dat is zeker zo!

 3. 7 maart 2016 / 10:59

  Heel leuk en leerzaam, ik ben nog altijd een clown als het over make-up gaat. Dat filmpje van Vera is leuk and again leerzaam 😉
  Ik kijk uit naar het vervolg!

 4. 7 maart 2016 / 12:33

  Super leuk om te lezen zeg. leuk om te weten door wie je wat geleerd hebt!

 5. 7 maart 2016 / 14:31

  Helemaal waar! Als Blogger leer je andere bloggers tips en tricks en andersom ook, super leuk!
  Liefs,
  Elles

 6. 7 maart 2016 / 20:58

  Ja leuk he, ik heb ook veel geleerd van Beauty bloggers. Alleen een mooie wing gemakkelijk aanbrengen vind ik nog steeds heel erg lastig 😀

 7. 8 maart 2016 / 15:50

  Aaah heel erg leuk om te lezen. Ik ben meer met Mascha opgegroeid :p

 8. 9 maart 2016 / 15:00

  Leuk om te lezen! Ik was jarenlang ook niet met beauty bezig en nu hou ik er enorm van een mooie look te maken 🙂

 9. 10 maart 2016 / 21:28

  Ah zo leuk om te zien! Door blogs is mijn liefde voor make-up echt gegroeid. Vroeger moest je altijd aan vriendinnen vragen hoe je een bepaald product moest gebruiken, maar toen kwamen de video’s, zo makkelijk. x

 10. 10 maart 2016 / 22:21

  Ik kan mij vinden in je artikel. Alleen ikzelf begon te leren van make-up van Amerikan en Engelse beautyblog. Wel meer producten van Nederlandse beautyblogger maar ook wel van kleine bloggers. Is een super handige site waar je zeker veel kan leren. Ik dus ook.

 11. 13 maart 2016 / 09:12

  Zo leuk om te lezen ik ben ook echt dol op andere beautyblogger. YouTube filmpjes kijk ik toch eigenlijk altijd naar de Amerikaanse YouTubers.

 12. 13 maart 2016 / 19:26

  Leuk én herkenbaar. Ik ga de filmpjes nog even rustig bekijken! Ik heb door Manon Tilstra echt leren contouren op een easy manier haha

 13. 15 maart 2016 / 11:19

  Leuk om mijn eigen naam hier tussen te lezen! 😀

  Mijn beauty verslaving is ook begonnen door blogs, ik kan me nog een vakantie in Spanje herinneren waar ik de blog van Live Life Gorgeous heb ontdekt. Daarna ben ik echt obsessed geworden met makeup. Ik ben benieuwd naar je volgende artikel! 🙂 x

 14. 18 maart 2016 / 17:17

  Wat leuk om te lezen! En gedeeltelijk ook herkenbaar. Voordat ik beautyblogs las, had ik wel wat make-up, maar eigenlijk droeg ik het nooit (op lipgloss na dan, want ik was dol op lipgloss). Vooral niet omdat ik niet goed wist hoe of wat. Door de blogs is mijn verzameling behoorlijk uitgebreid (oeps) en weet ik nu wel waarvoor alles is en hoe je het gebruikt. Superleuk!

 15. 27 maart 2016 / 19:07

  Superleuk om te lezen! Cynthia heeft mij vooral geïnspireerd qua make-up, zo’n 5/6 jaar geleden. Toen ging ik er ook meer over bloggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me