Dan toch een eReader ?!

Kobo Aura (edition 2)

Kobo Aura (edition 2)

Langer dan een jaar geleden zwoor ik erbij nooit een eReader aan te schaffen want een boek is een boek en niets gaat boven deze waarneming. Waarom ga ik tegen al mijn natuurlijke zintuigen (ja, zelfs geur, ik houd van de geur van een boek) in en zijn de voordelen van een eReader ook echt grote voordelen ten opzichte van een fysiek boek?

Al enige tijd, zeg maar jaren, was ik al op zoek naar een eReader. Mijn boekenkast begint langzaam uit te puilen en er zitten boeken bij waarvan ik denk dat ze wel leuk zijn, maar niet leuk genoeg voor een mooie plek in de kast.

Moet ik dan toch die eReader maar eens aan gaan schaffen? En een eReader aanschaffen dat deed ik. Een nieuwe, Kobo Aura 2nd edition.

Inmiddels zijn wij alweer ruim een (misschien wel twee) jaar en heel wat boeken verder. Voldoet een eReader aan al mijn verwachtingen en zal ik nooit meer een fysiek boek oppakken?

De Kobo Aura 2nd edition heeft een 6″ beeldscherm. Je hebt ook grotere eReaders, maar ik vind het wel zo fijn om het makkelijk mee te kunnen nemen, zelfs in een kleine tas. De Kobo Aura heeft een schermverlichting, een batterij-capaciteit van 2 maanden, een opslagcapaciteit van 4gb (tot 3.000 boeken, moet genoeg zijn) maar is niet water- en stofbestendig. Verder is het bij Kobo vrij makkelijk om het lettertype te veranderen (11!) en de grootte hiervan. Ook kan je de paginamarges instellen en kan je gebruik maken van echte bladwijzers én zelfs aantekingen maken of tekst markeren dat automatisch wordt opgeslagen. Het apparaat beschikt over WiFi zodat je makkelijk eBooks kunt kopen (wel alleen met creditcard…), maar dat kan je ook doen via de geleverde USB kabel met jouw computer, of gewoon laten synchroniseren over WiFi en het gebonden account.

Kobo Aura (edition 2)

Zelf koop ik mijn boeken altijd bij Kobo of bol.com. Dit zijn ePub bestanden (bij de Kindle eReaders – van Amazon, is dat weer een ander format). Maar je kan ook PDFs lezen op de Kobo eReader. Ideaal is dit alleen niet omdat het eruit ziet als een soort plaatje wat je vergroot en waar je niks kan selecteren. ePubs zijn echt voor eReaders ook gemaakt, waardoor je woorden kunt selecteren om te markeren of om een woordenboek in te laden als je niet weet wat het woord betekent. Super handig!

Daarnaast heeft Kobo in samenwerking met bol.com een app waarbij jouw boeken synchroniseert worden en je deze ook op je telefoon en zelfs desktop computer verder kunt lezen.

Zelf heb ik ook de officiële Kobo hoes aangeschaft bij MediaMarkt. Wanneer ik de hoes dicht doe gaat deze automatisch in slaapstand en wanneer ik deze open maak gaat deze ook weer automatisch aan. De randen zijn hier wel vrij snel van afgebrokkeld (ook bij mijn moeder, die heeft dezelfde hoes).

Kobo Aura (edition 2)

Het lezen zelf gaat eigenlijk heel makkelijk en fijn. Ook al is het scherm klein, merk ik er eigenlijk niets van. Ik ben echt ontzettend blij met deze aankoop en merk dat hij onwijs handig is om overal mee naartoe te nemen (op reis, onderweg met de trein,…). Echter gaat er voor mij niets over een papieren boek, dus deze koop ik ook nog vrij vaak.
De eReader gebruik gebruik ik echt bij specifieke boeken of als ik twijfel om een boek aan te schaffen, dan probeer ik altijd even de trial-functie zodat je de eerste paar pagina’s of hoofdstukken kunt lezen. Zeker een aanrader!

Hebben jullie ook een eReader?

Love, Shiralee

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow me