current obessions – maart/april 2019

current obessions – maart/april 2019

Als je mij wat beter leert kennen merk je al snel, ‘oh, dat is er zo een‘. Járen geleden schreef ik ooit eens over het fenomeen ‘fangirl’ en hoewel ik vroeger dacht dat het vanzelf wel weg zou gaan (want ja, ik zal toch niet als ik 20 ben nog steeds zó veel leuk vinden en zó veel er voor over hebben en zó…..). Inmiddels ben ik 25 en heb ik dit deel maar geaccepteerd. Wat eigenlijk ook goed is, want iedereen is anders én het is iets wat mij ontzettend gelukkig maakt. Ben jij ook zo iemand, wil je je wereld wat verbreden of wil je mij wat beter leren kennen? Let’s roll with it.

kdrama

Wat? Kijk je nog geen Koreaanse drama?! Oké, oké. Hier even een minirant waarom je Koreaanse drama moet kijken:

  1. Amerikaanse drama’s worden zo.ontzettend.veel.uitgemolken;
  2. en het is ook ALTIJD hetzelfde (kdrama eigenlijk ook maar toch);
  3. op gegeven moment vraag je je af, waarom kijk ik dit eigenlijk?;
  4. en wanneer je dat punt bereikt introduceer ik je graag aan: kdrama.

Over het algemeen zijn kdramas niet zo lang. Meestal heeft het rond de 20 episodes en duurt het een uur per aflevering. Maar na die 16-20 episodes is het ook echt klaar. Het verhaal is klaar, dus uitmelken? Wat?

Daarnaast, de romantiek, ohboi. Je kent dat gevoel wel, als je verliefd bent, die elektriciteit en zo? Well. THERE YA GO. Dus, kijken. Oh ja, en crime, ik haat crime, maar in kdrama, well, alles is anders en beter en dieper en gewoon zo goed doordacht. Als ik vragen heb worden die ergens wel beantwoord.

Oh ja, current obsessions… Deze maand is dat Suspicious Partner, deze duurt iets langer 40 episodes, maar iets korter, 30 min. Komt op hetzelfde neer dus.

Suspicious Partner volgt een vrouw in de rechten die verdacht wordt van de moord op haar ex-vriend. Maar, wat nou als ze geframed is en de moord helemaal niet door haar is uitgevoerd? Gelooft de wereld dat, en waar zet dat haar, in de praktijk? Heeft ze nog een toekomst?

Ik HOU van deze drama éh (als hier meer artikelen over komen dan zal dit waarschijnlijk in ieder artikel staan, maar you get the point). Dit verhaal, hoe dit doordacht is, en dan het verhaal achter de échte dader. Mind = BLOWN.

kpop

Allereerst, WTF IK GA GEWOON NAAR BTS IN WEMBLEY?! VOOR EEN CONCERT NAAR LONDON. JA. WEMBLEY. JA.

En WTF IK HEB VIP TICKETS VOOR ATEEZ IN AMSTERDAM 12 APRIL. VIP? HI-TOUCH? HIGH FIVE? MEMBERS? WAT?

Met kpop denk ik iedere keer, ik ga geen andere groep stannen, ik stan er al genoeg. Maar ja, zodra je je een beetje gaat verdiepen en de muziek en de MV je echt aanspreken dan rol je er vanzelf in. Je kunt er helemaal niets aan doen. Er is ook zo ontzettend veel content in deze wereld. En toen was daar TXT, en toen was ik weer, ???? wat moet ik doen. Ik was eerst in denial, but hey, I LOVE IT (see what I did there? ;)).

En deze van Ten x Winwin van de groep WayV moet je eigenlijk ook even kijken.

Zo.mooi.ik.heb.er.geen.woorden.voor!!!!

boek

Voor YALfest las ik het boek One of Us Is Lying van Karen McManus, en, wat een verslavend boek! Ik kon hem maar niet neerleggen en wou weten hoe het zou aflopen. Het verhaal is ook heerlijk vlot geschreven.

Het volgt een groep van 5 jongeren op school die moesten nablijven waarbij 1 leerling kwam te overlijden door een allergische reactie. Dit is echter met opzet gedaan, maar wie van de overige studenten die ook in dat lokaal zaten heeft hem vermoord?

Pretty Little Liars vibes? Yes please! More please!

manga/comic

Waiting for Spring. ZO CUTE. Ik heb er serieus geen woorden voor. Als fluffy en cute vaak in jouw vocabulaire voorkomen kan ik je deze zeker aanraden.

Het verhaal volgt Mitsuki, een verlegen eerstejaars student die het moeilijk vindt vrienden te maken. Tot op een dag de vier populairste jongens van het basketbal team bij het café kwamen waar ze werkt. Maakt ze met hun dan een nieuwe vriendschap?

anime

MOB PSYCHO 100 IS TERUG EN HOE. Ik kan eigenlijk ook niet goed uitleggen waar dit over gaat. Je moet het gewoon kijken. Hier een handig linkje waar het over gaat. Dit seizoen heeft 13 episodes en er is nog niets bekend over een terugkeer gezien de manga niet verder gaat.

Echter, de maker van Mob Psycho 100 heeft nog een anime genaamd One Punch Man, die is inmiddels ook weer begonnen en ook super tof om te kijken!

webtoon

TRUE BEAUTY. HALLO, MAG HIER EEN KDRAMA VAN GEMAAKT WORDEN? WANT…. DIT IS ZO VERMAKELIJK.

UPDATE: HET WORDT GEWOON EEN KDRAMA. MIJN GEBEDEN ZIJN VERHOORD.

True Beauty volgt een vrouw die door het kijken van YouTube video’s goed is geworden met make-up en zichzelf helemaal kan transformeren tot één van de mooiste vrouwen van de school. Maar wat heeft dat voor een gevolgen? Kan ze nog wel zichzelf zijn?

Webtoons zijn eigenlijk gewoon (van origine Koreaanse) comics maar dan gepubliceerd op ‘t wereld wijde web. Ze hebben ook een smartphone app, daar lees ik altijd mijn webtoons, maar je kunt het ook via de browser lezen.

Wat zijn jullie current obsessions van deze maand?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow me